Vin produs prin cupajarea soiurilor Feteasca Regala, Viorica si Sauvignon Blanc. Un vin care te impresioneaza prin intensitate dar si finețe, bogat in arome de busuioc si flori de cimp , care trec intr-un postgust dominat de fructe verzi, catifelat si de lunga durata.
Temperatura de servire: 10 – 12 °C.
Asocieri culinare: preparate din fructe de mare sau paste, cu un risotto cremos sau pui la gratar.
Acest vin reprezintă un mariaj delicat între 2 soiuri autohtone: Feteasca Regală (50%) și Feteasca Albă (50%). Strugurii pentru acest vin au fost crescuți cu mare grijă în regiunea Codru și au fost culeși manual la momentul maturității optime în prima jumătate a lunii septembrie.Vin alb sec de culoare galben pai , cu arome ușoare de măr, nectarine și flori de salcîm. Gust bogat în arome de măr, nectarine, piersică și note ușor florale care trece întru-n postgust proaspăt și elegant.
Asociere culinara: se recomandă să fie servit cu pește și preparate din carne de pasăre, carne de porc, brânzeturi lejere și fructe.
Vin rosu sec, de o culoare rubinie deschisa cu un buchet bogat care se exprima prin note usoare de cires, fructe de padure si cacao. Gustul catifelat surprinde prin note de dulceata de zmeura, stafide si ciocolata.
Editie limitata de 3990 sticle.
Maturat 20 luni in barrique francez.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asociere culinara: se combina perfect cu bucatele traditionale moldovenesti – placinte si sarmalute.
Vin rosu sec, de culoare rubinie cu nuante de violet, care impresioneaza prin intensitate si complexitate. Buchetul este dominat de nuante de cirese, coacaza neagra, violete si adieri usor condimentate. Gust intens, bine echilibrat cu arome de cirese, coacaza neagra, pomusoare de padure si note usoare de fum, care trec intr-un postgust pronuntat, dar catifelat si de lunga durata.
Editie limitata 9650 sticle.
Vinul a fost maturat timp de 12 luni in barrique francez.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asociere culinara: se recomanda alaturi de friptura de miel si legume.
Acest vin de culoare rubinie este un cupaj delicat din soiurile Feteasca Neagra, Saperavi, Cabernet Sauvignon si Merlot. Bogat in arome de cirese negre si mure de padure, usor condimentat cu note de piper negru si vanilie.
Gust intens, armonios cu note de mure, visine dulci si cirese negre, completate de piper si cacao. Post gust lung si catifelat.
Maturat 20 luni in barrique francez.
Editie limitata de 9400 sticle
Temperatura de servire: 16-18 C.
Asociere culinara: se recomanda a fi asociat cu carne rosie, miel, branzeturi usor maturate, gratare din porc sau miel cu garniture usor condimentate.
Medaliat cu aur la Berliner Wine Trophy 2019, Asia Wine Trophy 2019, Portugal Wine Trophy 2019, MundusVini 2020.
Vin rosu sec, de culoare rubinie. Te va cuceri prin bogatie si noblete, cu arome fine de coacaza neagra, visine, mure, pomusoare, cu accente de cacao si condimente dulci.
Gust intens, elegant, cu nuante de visine, pomusoare, coacaza, mure si ciocolata, care trec intr-un postgust armonios si de lunga durata.
Vinul a fost maturat timp de 12 luni in barrique francez.
Editie limitata 4900 sticle
Temperatura de servire: 16-18 C.
Medaliat cu aur la:
1. MundusVini 2019
2. AsiaImportNews 2019
3. Berliner Wine Trophy 2019
4. Asia Wine Trophy 2019
Soi: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot
Auriu cu inflexiuni usor ruginii,cum se cuvine unui vin de peste 12 ani. Aromele usor oxidative – de stafide, zaharuri caramelizate, polen si flori de camp uscate – sunt mai evoluate si mai mature decat gustul surprinzator de echilibrat.
Dupa o impresie initiala de mineralitate dublata de aciditate,apar si se dezvolta notele de caise confiate, piersici de compot, alaturi de alte fructe mature. Final lung, suculent, elegant si fin.
Pare ca, de la degustarile din 2011 si pana astazi. vinul a”inghetat” in timp, blocat la capatul palierului de consum si refuzand sa imbatraneasca mai mult de atat. Un martor brav al inceputului noii istorii a vinului romanesc, a carui degustare le va aminti multora de frumusetea si nebunia reinvierii traditiilor oenologice din Romania.
Un an greu pentru viticultorii din Dealu Mare,2005 s-a<<distins>>printr-o iarna geroasa, ploi excesive la inflorit dar o toamna frumoasa,care a favorizat maturitatea rieslingului.
Un vin galben care a căpătat inflexiunile aurii ale trecerii timpului, oferă încredere prin limpiditate și strălucire. Aromele, însă, oscilează între tânăr și matur, de la prospețimi de grapefruit, flori de salcâm ,fân proaspăt în nas la un buchet de sticlă specific pentru un riesling matur, alături de note de vanilie și coajă de pâine. Gustul proaspăt și cremos în același timp, surprinde printr-un echilibru impresionant între aciditate și zahăr, cu note de stafide, miere, gutuie coaptă. Aciditatea încă vie susține elegant ansamblul, promițând o viață încă lungă pentru acest „tânăr veteran”.
Anul 2009 un an oarecum dificil în Dealu Mare, cu îngheț în iarnă, primăvară târzie, furtuni, grindină, călduri în august, ne-a oferit o toamnă frumoasă – a fost un an pentru “profesioniști “. A fost nevoie de multă pricepere și muncă pentru a obține aceste recolte de calitate, dar finalul a meritat.
Temperatură de servire: 11-12°C
Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor
Un auriu de miere, care pare să anunțe o vârstă avansată a vinului. Aromele și gustul, însă, trădează doar o maturitate deplină, departe de a treia vârstă – flori de salcâm uscate, gutui, coajă aproape uscată de lămâie, portocală ușor trecută, dar și unt, lemn alb și un buchet de sticlă frumos și indescifrabil, complex ca un parfum îndelung lucrat.
Gustul este și mai tânăr decât aromele, corpul remarcabil fiind punctat cu note vii de grapefruit și pomelo, mere verzi dulci, struguri încă verzi, o aciditate sesizabilă care susține un final lung, ale cărui fructe albe sunt completate de condimente (cuișoare, piper alb).
Anul 2006 a avut o primăvară rece, o vară scurtă și un septembrie ploios și rece. Multe regiuni din sudul României au fost afectate de mucegai și putregai, însă cele tratate la timp au produs vinuri excepționale aromatic, mai ales în cazul vinurilor albe.
Temperatură de servire: 11-12°C
Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor
Din recolta unui an deosebit, acest vin rubiniu cu tente granat are un debut sobru, închis, de frunze uscate, stafide, pământ și fum, făcându-l să pară chiar mai matur decât este. Bine aerisit, începe să dezvolte întâi note de condimente lemnoase (scorțișoară, cuișoare), urmate de prună coaptă afumată, magiunuri și compot de cireșe.
Faptul că este un vin care abia a făcut pasul dinspre tinerețe spre maturitate este sesizat abia în gust, unde se regăsește o adevărată explozie de fructe roșii, prune afumate, coacăze roșii și negre, care abia lasă la suprafață notele de cacao, ciocolată neagră, lemn și fum. Corpul, după bogăția de arome din nas, nu se lasă mai prejos și vine să rotunjeasăa ansamblul , aducând note de prună , stafide, gutuie coaptă. Echilibru foarte bun între aciditate și senzația de dulce face ca vinul sa fie foarte agreabil pe final, ajutat și de tanini fini și eleganți.
2008, un an bun, pentru o parte dintre vinurile roșii din sudul României, a fost și un an de pus la încercare răbdarea podgorenilor. După o primăvară un pic întârziată, o vară cu un debut ploios dar fierbinte, un val de căldură a lovit la începutul lui septembrie, dar care nu a durat mult, toamna a fost scurtă . Cei care au avut grijă la modul profesionist au avut recolte cel puțin mulțumitoare.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Merlot, Fetească Neagră
Tip: rosu / sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Temperatură de servire: 13-15°C
Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
Roșu granat, cu menisc cărămiziu, acest vin spectaculos a ajuns la maturitate, afișându-și fără reținere personalitatea complexă, nivelurile de arome și jocurile de intensitate. Proaspăt deschis, pare un vin reținut, dominat de lemn afumat, gemuri și magiunuri, însă după contactul cu aerul încep să apară, destul de repede, notele de cireșe negre, dulcețuri, cireșe, prune afumate și chiar note vegetale, de frunze verzi groase.
Gustativ își confirmă complexitatea, evoluând de la note închise către fructe negre și roșii, totul punctat de senzația definitorie a cupajului, o catifelare de pralină de ciocolată neagră învelită în pudră de cacao. Finalul dominat de fructe este armonios îmbrăcat în note condimentate de scorțișoară și piper negru, iar taninurile fine contribuie la amplificarea și prelungirea senzațiilor din postgust.
2007 a fost un an ideal, cu un val de căldură pornit la începutul verii și continuat neîntrerupt, fără excese semnificative, până la 15 septembrie, când a început culesul strugurilor. Un an foarte bun pentru vinurile roșii, dar absolut excepțional pentru cele albe.
Un vin rubiniu pal, cu margini ruginii, ale cărui prime arome duc cu gândul la iodul nucilor verzi. După aerisire apar rapid notele de mure și dulceață de coacăze, cu un fundal de lemn dulce, frunze de fag uscate și pământ, totul condimentat cu ascuțimi de piele tăbăcită și ardei iute uscat. Gustul plin, rotund, debutează cu mieji de nucă din magiun de prune, sâmburi de caisă din dulceață, smochine și cacao. Taninurile fine sunt integrate, dar nu inactive, aducând un plus de tinerețe cupajului.
2006 a fost un an dificil pentru vinurile roșii, cu o primăvară rece, care a amânat înfloritul viilor, și o vară ploioasă, care a împiedicat în multe zone ajungerea la maturitate a unor soiuri. Vinul de față este o dovadă a amplasării deosebite a parcelelor noastre din Ceptura și a calității excepționale a solului, fără de care nu ar fi fost posibilă nașterea unui vin cu o asemenea speranță de viață.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
Tip: rosu / sec
Alcool: 13%
Cantitate: 750 ml
Temperatură de servire: 13-15°C
Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor