Un vin gândit pentru a fi învechit și înnobilat de trecerea anilor. Un Merlot catifelat, caracterizat de note de fructe rosii mici, completate de note balsamice datorita perioadei de maturare in budane de lemn timp de 18 luni. Vinul are un final lung si persistent.
Un vin tribut pentru marchizul de Antinori, este manifestul îndrăznelii și priceperii enologului. Feteasca Neagră este un vin proaspăt, corpolent, puternic aromat, conține taninuri rotunde și bine pronunțate, precum și un post-gust de lungă durată
Cuvée Maxence 2022 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 29 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a unui vin, este o sărbătoare.
Pornind de la strugurii supra-copți recoltați manual din viile noastre din zona Cherba, Cuvée Maxence 2022 a fost fermentat timp de 3 săptămâni în condiții de temperatură controlată la 16 – 17°C și sub supravegherea permanentă a enologului nostru, Aurel Rotărescu.
Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută. Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.
Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate.
Când te gândești la un nou început, celebrează în avans bucuria oportunităților alături de un vin care își extrage puterea din provocări și își definește personalitatea prin echilibru și arome fructate.
DOC CT Dealu Mare
Miros: Fructat, pere de vară, piersici albe dar se întrevăd și flori de salcâm, miere și note de mineralitate gen cremene
Gust: Echilibrat, pere de vară, miere, mineral; deși este un vin demidulce, aciditatea bine prezentă acompaniază bine cele 32 g de zahăr; final lung persistent
Vin frizzante rosu obtinut prin fermentare naturala in arealul Reggio Emilia / Italia, din soiurile de struguri Lambrusco Salamino Maestri si Lambrusco Marani.
Are o intensa culoare rosie, insotita de un buchet fructat si persistent,cu note de violete.
Gustul este dulce, proaspat, viu si echilibrat, cu un perlaj fin si bogat la turnare.
Recomandat la paste, pizza și prajituri
Soiuri de struguri: Lambrusco: Marani, Maestri, Lambrusco Salamino.
Gustativ: Proaspăt, cu un gust caracterizat de note fructate. Elegant, cu o structură armonioasă.
Olfactiv: Intens şi fructat, cu arome foarte bine definite.
Vizual: Galben-pai.
Vinificare: Mustul, căruia i-au fost adăugate culturi de drojdii selectate, este pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a spori aromele specifice. La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare și abia după 120 de zile de maturare pe drojdie vinul spumant este gata pentru îmbuteliere.
Recomandări gastronomice:: antipasti, crustacee, fructe de mare, pește, salate
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.
Soi: Greco di Tufo
Culoare: galben-pai
Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate
Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent
Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale. Sfârșit lung, mineral și persistent.
Soi: Chardonnay – vii plantate între 1950 și 1960
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: amplu, complex și fin, cu arome florale, de citrice și de fruct
Gust: elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale; sfârșit lung, mineral și persistent
Recomandări gastronomice: stridii, crustacee, creveți, pește la grătar cu lămâie
Alcool: 12,5 %
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 10-12°C
Maturat pe drojdii fine.
Producător: Domaine Nathalie et Gilles Fèvre – Chablis, Burgundia
Numele Suadens a fost ales pentru a reprezenta suavitatea acestui vin, care este un proiect molecular care are ca scop valorificarea nu numai a viței de vie autohtone din Irpinia, ci și a fructelor tipice locale, care nu sunt cultivate nicăieri în lume.
Cupaj: : Fiano di Avellino, Greco di Tufo, Falanghina
Vinificare: Presare ușoară a ciorchine întregi. Limpezire statica la rece, fermentare cu drojdie selectata la temperatura controlata. Învechire în oțel inoxidabil și trecere scurtă în butoaie de stejar.
Oenologi: Anselmo Mendes și Francisco Marques Leandro
Soi: Avesso – struguri culeși manual din vii vechi de 12 – 26 ani
Culoare: galben-lămâie strălucitor
Miros: proaspăt și foarte expresiv, cu parfum pur de citrice și ușoare nuanțe florale
Gust: elegant, fin și plin de caracter, cu aciditate sprințară și arome splendide de citrice (lămâie, portocală), împletite cu frumoase note minerale; echilibrat și persistent
Recomandări gastronomice: aperitive, pește, fructe de mare, carne albă ușoară
Alcool: 12,5%
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 8-10°C
Număr de sticle produse: 17.000
Fermentat în tancuri de inox și maturat pe drojdii fine.
Buchet de trandafir și fruct, cu aromele și prospețimea bine-echilibrate pe palat. Un rosé făcut dintr-un soi mai puțin cunoscut – Rondinella, dar care poartă amprenta Sant’Antonio: o abordare modernă a unei tradiții de secole.
Producător: Tenuta Sant’Antonio – Veneto
Soi: Rondinella
Culoare: cireșiu deschis
Miros: trandafiri, zmeură, fructat
Gust: bine echilibrat, picant și proaspăt
Recomandări gastronomice: paste și risotto, carne albă și carne de pasăre, mămăligă prăjită cu hering, brânzeturi proaspete și pește