Feteasca Regală de la Domeniile Mitroi este un vin sec, neted și structurat optim. Oferind o culoare galben pai cu reflexe aurii, acest vin este corpolent dar plăcut moale pe palat. Aromele de citrice ușoare și florile delicate sunt completate de indicii de mere verzi și pere, ce se încheie cu un final încântător de lung.
Rieslingul este prezentul și viitorul Domeniului Mitroi: este echilibrat, complex, structurat și persistent. O mare interpretare a potențialului dintr-o viță simbolică a teritoriului dobrogean, exprimată într-un vin alb perfect pentru fiecare ocazie.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
O Fetească Neagră cu fructe explozive, cu un corp echilibrat, lejer, cu gust intens de prune și fructe proaspete de pădure și tanini catifelați. Textura fină și aromele subtile de vanilie de la maturarea în lemn completează fructuozitatea vinului. Fermentat cu drojdii naturale, acest vin poartă amprenta terroirului și personalitatea vinurilor roșii din zona Minișului.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
Prin acest vin continuam gama noastra de vinuri “Genius Loci”, inspirate de “Zeul Locului” din podgoria Dragasani, create din soiuri autohtone, urmarind traditiile locale, fie in vie fie in crama. Si astfel “Zeul Locului” poate sa inspire si pe amatorii de vin sa inteleaga in intregime aceste vinuri: O sticla de vin, cat de excelenta ar fi, niciodata nu se poate explica in intregime ea insasi. Dar o poate cunoaste foarte bine cel care atinge pamantul care a nascut-o, daca se uita in chipurile oamenilor care locuiesc acolo, daca apreciaza lumina, morfologia, munca taranilor, casele, pana la bucateria, in aceasta regiune.
Acest Rose dintr-un singur soi – din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, vinificati ca vin alb: dupa o scurta maceratie – sufficient pentru a da sucului caracterul fructuos al soiului – separam pe presa pielitele taninoase de suc.
Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 14 – 18 grade C. Se poate savura împreună cu un T-bone-steak suculent, cu o gașcă la cuptor sau cu brânzeturi din Savoye.
Shiraz de la Equinox are o culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Domină arome de fructe negre, lemn dulce, condimente, piper negru măcinat. Delicat se fac simțite și notele de tabac și ciocolată amară. O structură echilibrată, plină cu un final lung, condimentat.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: vânat, carne de rață, porc, salam uscat.
Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
Temperaturare recomandată de servire: 11ºC – 13ºC.
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
Temperatură recomandată de servire:: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
DOC CMD Segarcea
Vinurile rosé au propria lor personalitate, considerându-se ca fiind unele dintre cele mai vechi produse vinicole. Regii francezi ziceau că este un dar trimis de Dumnezeu. Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă.
Vinul Timbrus Rosé – ușor și aromat, creat pe baza unor combinații unice a soiurilor de struguri clasici cu cei autohtoni putând fi servit cu orice ocazie.
Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Merlot 50%, Feteasca Neagră 48%, Saperavi 2%. Recoltare manuală.
Culoarea – Nuanță cremoasă a piersicilor copți în stil Provence.
Aroma – Note de căpșună și vanilie, datorită fructelor și florilor tropicale albe și galbene.
Gust – Bine echilibrat, delicat de caise și grepfrut.
Postgust – Fin și răcoritor, prezența notelor de fructe tropicale.
Alcool: 13 %
Tip: rose / sec
Cantitate: 750 ml
Servire – +8 … +12 °C.
Recomandări gastronomice – Brânzeturi, fructe, salate, bucate din iepure și rață, lasagna, paste, pizza, fructe de mare.
La Crama Bauer, soiul Cabernet Franc este pe deplin înțeles, îngrijit şi fructificat pentru a-şi păstra expresia, semnătura și aromele intacte. Strugurii culeşi din terroir-ul excepțional Dealu Mare dau naştere unui vin monovarietal extraordinar, care îşi dezvăluie calităţile de soi pe toată durata degustării, de la culoarea splendidă, la buchetul imaculat, la gustul intens aromat şi în final, la postgustul catifelat, care încununează întreaga experienţă. Pentru a crea un vin excepţional, fiecare etapă a vinificării este realizată atent, iar Crama Bauer dovedeşte încă o dată că vinurile contemporane intens aromate reprezintă una dintre specialităţile sale.
Notele degustării:
Miros: Note intens parfumate, care combină elegant nuanţe fructate şi condimente.
Gust: Rotund, intens fructat, cu accente de cireşe negre, lemn şi condimente fine.