Nas proaspăt, care debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente. Gust savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele. Sfârșit persistent și aromat.
Producător: Azienda Montemajor – Puglia
Soi: Negroamaro – struguri recoltați în patru nopți (Quatronotti)
Culoare: roșu-rubiniu închis
Miros: proaspăt, debordează de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente
Gust: savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb și o adiere de piele; sfârșit persistent și aromat
Recomandări gastronomice: antreuri, preparate din carne (vițel, iepure, miel), osso bucco, pizza cu gorgonzola, brânzeturi
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 15-18°C
Tara: Italia
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Rădăcinile acestui soi străvechi pot fi identificate în regiunea noastră de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, până în 2003 Crâmpoșia a fost considerat doar un alt soi simplu de struguri țărănești fără potențial real de a deveni un vin nobil. În timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la condițiile climatice continentale, dure, din zona Drăgășaniului.
Recolta actuală, 2021, evidențiază încă o dată marele potențial al acestui soi, în special în combinație cu vii mature și producție limitată. Deși un an mai degrabă provocator și cu siguranță și datorită unor oameni experimentați, care s-au dedicat viilor pe tot parcursul anului, a fost posibil să culegem struguri perfect sănătoși cu un echilibru superb între aciditate, zahăr și coacere sănătoasă. După 24 ore de macerere pe coajă la rece, fermentație în cisterne de inox fără drojdii selecționate și 6 luni pe drojdii, rezultatul este un vin cu un caracter distinct și o expresie nealterată a terroir-ului din care face parte. Deși este acum foarte expresiv, mai mult timp de maturare în sticlă va aduce beneficii celor care au răbdare. Pentru cei care nu mai pot aștepta sau sunt prea curioși, recomandăm aerarea vinului sau dublă decantare pentru cel puțîn o ora, în frigider, înainte de consum (acceași recomandare ca și anul trecut, potențial de învechire 10 ani + )
Recomandări de asociere: Savurați acest vin lângă o porție de fructe de mare picante, sushi sau sahimi, pate rece sau lângă o tartă de fructe
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Sortiment struguri: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Mancaruri recomandate: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.
Temperatura de servire: 8°-10°C
Ideal pentru cei care isi doresc un vin corpolent, cu un continut ridicat de tanini care sa potenteze gustul mancarurilor pe baza de carne rosie. Strugurii Cabernet Sauvignon folositi pentru producerea acestui vin beneficiaza din plin de conditiile optime pentru a ajunge la maturitate, fiind cultivati pe Dealurile Olteniei, o regiune renumita pentru cultura vitei de vie. Culoarea acestuia este una intensa, de un rubiniu inchis, cu mici inflexiuni indigo. La miros se resimt note de cirese negre si afine dar si note vegetale de trufe amarui.
Pentru a resimti din plin continutul de tanini si aciditatea placuta, vinul trebuie sa se serveasca la o temperatura de 18-20 de grade Celsius, alaturi de o mancare pe baza de carne vanatoreasca sau carne rosie, pe gratar sau la cuptor. Retetele traditionale romanesti de mancare se impletesc de minune cu acest vin rosu sec.
Roșu de Silagi – vinul roșu fanion al Cramei Aramic – reflectă cel mai bine potențialul zonei Banat – Silagiu.
Roșu de Silagi s-a realizat prin îmbinarea măiastră a 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra, obținându-se un vin roșu sec, cu o culoare roșu rubiniu intens, reflexe violacee, miros tipic soiurilor: fructe roșii de pădure, bine coapte, vișine, prună uscată, dar și nuanțe de condiment dulce.
Persistența mirosului se regăsește și în gust, post-gustul fiind suficient de intens.
Este un vin care, servit la o temperatura de 16 – 18 grade, poate însoți orice preparat pe bază de carne roșie sau poate chiar vânat.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra
Tip; rosu / sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic
Vinul este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Solul calcaros al podgoriei ii aduce o nota distincta de eleganta si mineralitate care se imbina perfect cu aromele fructelor – in special lime si agrise. Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo.
Mancaruri recomandate: Preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara, deserturi clasice frantuzesti.
O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zorești, predominant fiind 2016, maturat 1 an la barrique de 225l, de origine franceză, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.
Asociere culinara: Dupa o aerare de aproximativ 30 de minute se poate asocia cu preparatele pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.
Calitate: DOC-CMD Dealu Mare
Tip de vin: Roșu, sec
Soi: Merlot
Alc.: 14% vol.
Cantitate: 750 ml
Temperatura optimă de consum: 18°C
Producator: Domeniile Prince Matei / Crama Zoresti
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius
Feteasca Neagra un vin elegant cu aroma inconfundabila de prune uscate,stafide negre si scortisoara.In gust este corpolent cu aciditate medie,taninuri fine,arome de fructe rosii si o dulceata fina pe final.
Asocieri culinare:preparate din carne de porc,pastrama de miel, branzeturi maturate.
Temperatura de servire:16-18
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rosu / sec
Producator: Crama Bauer
Vinul provine de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani.
Vinul reflecta caracterele de ”terroir”al zonei.Un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific obtinut dintr-o recolta tarzie.
Se recomanda a fi consumat alaturi de fripturi de rata sau de curcan la o temperatura de 10 – 12 grade Celsius.