Afișez 553–564 din 649 de rezultate

  • KOLNA – Feteasca Neagra 2021

    O Fetească Neagră cu fructe explozive, cu un corp echilibrat, lejer, cu gust intens de prune și fructe proaspete de pădure și tanini catifelați. Textura fină și aromele subtile de vanilie de la maturarea în lemn completează fructuozitatea vinului. Fermentat cu drojdii naturale, acest vin poartă amprenta terroirului și personalitatea vinurilor roșii din zona Minișului.
    Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
    DOP / DOC – CMD Minis
    Soi: Feteasca Neagra
    Alcool: 14,5 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Balla Geza
    56.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Cuvee Genius Loci 2018

    Prin acest vin continuam gama noastra de vinuri “Genius Loci”, inspirate de “Zeul Locului” din podgoria Dragasani, create din soiuri autohtone, urmarind traditiile locale, fie in vie fie in crama. Si astfel “Zeul Locului” poate sa inspire si pe amatorii de vin sa inteleaga in intregime aceste vinuri: O sticla de vin, cat de excelenta ar fi, niciodata nu se poate explica in intregime ea insasi. Dar o poate cunoaste foarte bine cel care atinge pamantul care a nascut-o, daca se uita in chipurile oamenilor care locuiesc acolo, daca apreciaza lumina, morfologia, munca taranilor, casele, pana la bucateria, in aceasta regiune.
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Novac si Negru de Dragasani
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Stirbey
    140.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Rose 2022

    Acest Rose dintr-un singur soi – din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, vinificati ca vin alb: dupa o scurta maceratie – sufficient pentru a da sucului caracterul fructuos al soiului – separam pe presa pielitele taninoase de suc.
    Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rose / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Stirbey
    76.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Cabernet Sauvignon Reserva 2015

    Gust: elegant, rafinat, cu taninuri complexe, coacăze, cafea, fragi, ciocolată, nuci prăjite.
    Nas: fructat, vegetal.
    Culoare: roșu granat.
    Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 14 – 18 grade C. Se poate savura împreună cu un T-bone-steak suculent, cu o gașcă la cuptor sau cu brânzeturi din Savoye.
    Editie Limitata: 1697 sticle
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Stirbey
    130.00 lei Adaugă în coș
  • Bauer – O.R.A.N.G.E.- 2017

    Acest vin are o culoare aurie, stralucitoare, luminoasa si un nas complex de fructe galbene si exotice. Buchetul este completat de arome apetisante de coaja de paine praspata, fagure de miere si caramel. Datorita contactului prelungit cu pielita, vinul dezvaluie si note eterice de condimente brune si verzi. Vinul este bine echilibrat, cu un corp mediu, structurat de taninuri fine si sustinut pana la finalul usor eteric de aciditatea sa cremoasa dar solida . Vinul este inca tanar si va recomandam aerare inainte de a fi consumat.
    Azi, termenul “vin Orange ” descrie o modalitate de vinificare arhaica, antica. Strugurii albi sunt partial sau complet desciorchinati si zdrobiti, apoi fermentati pe pielite. Acest proces este de durata, ajungand de multe ori sa dureze luni intregi. Pe scurt, vinul Orange insemna sa vinifici un soi de struguri albi la fel ca pe cei rosii. Contactul indelungat cu pielita poate duce si la o intensificare a culorii vinului. Drept urmare “Orange” . In vechime, acest procedeu era un rau necesar, datorita lipsei de tehnologie si de cunoastere. Dar de ce se produce vinul Orange in zilele noastre? Raspunsul este foarte simplu. Diversitate si renuntare la “mainstream”. Cu astfel de vin se pot experimenta noi si diferite trepte de arome si gust in timp ce explorezi interpretari necunoscute ale unor cunoscute soiri sau origini. Oenologii experimentati sunt capabili sa obtina prin acesta metoda de vinificatie vinuri foarte complexe, cu straturi multiple si un profil aromatic total diferit avand caractere distinctive.
    De cele mai multe ori vinul Orange este confundat cu “vin naturel”. Acesta expresie inseamna pentru cei mai multi dintre extremisti (productori sau consumatori) un vin obtinut fara tehnologie moderna ca cisternele de inox sau filtrele, fara aditivi adaugati ca drojdiile selectionate enzimele sau sulfitii. Desi vinurile rosii rezista mai bine decat cele albe unui astfel de tratament “naturel” natura nu poate fi pacalita sau negata. Ca rezultat, multe dintre aceste vinuri, desi unele ridicol de scumpe, arata, miros si au gustul unei infuzii de resturi dintr-o piata de legume . Nimic din cele mentionate nu au legatura cu conceptul unui vin “Orange” produs intr-un mod serios.
    Cum este produs?
    Pentru vinul Bauer O.R.A.N.G.E. am selectat struguri absolut sanatosi si perfect copti dintr-o plantatie de Sauvignonasse veche, de peste 40 ani – Via Rozopol. Am folosit acest soi cu arome discrete datorita capacitatii sale de a exprima originea si terroir-ul din care provine. In timpul culesului am fost la fel de meticulosi ca si cu soiurile noastre rosii pentru ca orice imperfectiune a strugurilor sau orice urma de putregai este scoasa si mai mult in evidenta de fermentatia prelungita pe bostina. Strugurii sunt desciorchinati fara a fi zdrobiti iar fermentia are loc in cisterne de inox cu drojdii indigene, ale cramei nostre.
    In timpul fermentatiei facem de cel putin 3 ori pe zi procedeul manual numit “Pigeage” pentru a pastra contactul cu pielitele cat mai mult timp si pentru a evita extractia mecanica de tanini amari. Nu controlam temperatura pentru a initia fermentatia malolactica.
    Pentru recolta 2017, strugurii au ramas timp de 4 luni pe bostina inainte de presare. In continuare vinul a stat pe drojdie plina fara alt tratament sau tragere timp de 36luni, in butoaie folosite de 1000 litri. Inainte de imbuteliere vinul a fost usor filtrat si stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf (asemanator cu cel al vinurilor noastre rosii)
    Recomandari culinare: perfect insotitor pentru fructe de mare, crustacee si peste crud dar si asocierea cu vitel sau curcan pot fi experiente interesante.
    Editie Limitata: 2600 sticle
    Soi: Sauvignonasse
    Alcool: 12 %
    Tip: orange / sec
    Cantitate: 750 ml
    Temperatura de servire recomandata: 10-12 grade
    Pahare recomandate: pahare mari, gen Burgundy
    110.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Equinox – Shiraz 2017

    Shiraz de la Equinox are o culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Domină arome de fructe negre, lemn dulce, condimente, piper negru măcinat. Delicat se fac simțite și notele de tabac și ciocolată amară. O structură echilibrată, plină cu un final lung, condimentat.
    Temperatura de servire: 16-18 °C
    Gastronomie: vânat, carne de rață, porc, salam uscat.
    Soi: Shiraz
    Alcool: 14,1 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Regiune: Ștefan Vodă
    Tara: Republica Moldova
    112.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Fetească Regală 2018

    Deși se apropie de aniversarea unui secol de când a fost descoperită și omologată, Feteasca Regală nu este încă pe deplin cunoscută. S-a crezut multă vreme că părinții săi sunt Feteasca Albă și Grasă, însă studii recente au infirmat această ipoteză. La Segarcea, am crescut acești struguri pe o suprafață de 3 hectare, timp de 15 ani, până când am descoperit întregul potențial al soiului. Mustul a fost extras la presiuni mici și limpezit natural, la rece. După o fermentare lungă, la temperatură controlată, a urmat maturarea pe drojdii fine, timp de minim 3 luni, cu batonnage periodic. A rezultat un vin elegant și expresiv, cu note de piersică și turtă dulce.

    Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Feteasca Rega;a Alcool: 12,2 %

    Tip: alb / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    48.60 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Tămâioasă Roză 2018

    Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
    Temperaturare recomandată de servire: 11ºC – 13ºC.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Tamaioasa Roza

    Alcool: 12,8 %

    Tip: roze / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    48.60 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Fetească Neagră Rozé 2018

    Feteasca Neagră este cel mai vechi soi românesc, cu rădăcini în perioada primei domesticiri a viței sălbatice, ceea ce face ca soiul să se adapteze rapid la locuri noi, căpătând în fiecare regiune câte o expresie distinctă. Vinul roze obținut din acest soi este delicat și amintește de piersicile albe din grădina bunicilor.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Feteasca Neagra

    Alcool: 13 %

    Tip: roze / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    38.70 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Vardo – Picătura Vieții 2013

    Dintre cele peste 200 de soiuri tradiționale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacității sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurință o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolație din timpul verii îi asigură toate condițiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed amețitor.Intens, cu taninuri consistente, are o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.
    Temperatura recomandată de servire:: 16ºC-18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Touriga National

    Alcool: 13,5 %

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    40.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Minima Moralia – Speranță 2018

    Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
    Temperatură recomandată de servire:: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
    DOC CMD Segarcea

    Soi: Pinot Noir, Pinot Gris – macerare peliculara, Cabernet Sauvignon baricat

    Alcool: 13 %

    Tip: rose / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    76.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Prestige – Pinot Gris 2019

    După maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a căpătat accente untoase pe care cunoscătorii le aşteaptă mai degrabă de la un Chardonnay. Aceste accente, însă, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşă caldă, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.
    Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Pinot Gris

    Alcool: 12,5 %

    Tip: alb / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Cprpanei Segarcea

    38.70 lei Adaugă în coș