O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zorești, predominant fiind 2016, maturat 1 an la barrique de 225l, de origine franceză, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.
Asociere culinara: Dupa o aerare de aproximativ 30 de minute se poate asocia cu preparatele pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.
Calitate: DOC-CMD Dealu Mare
Tip de vin: Roșu, sec
Soi: Merlot
Alc.: 14% vol.
Cantitate: 750 ml
Temperatura optimă de consum: 18°C
Producator: Domeniile Prince Matei / Crama Zoresti
Prosecco Extra Dry „Jeio” este un vin spumant aromat și fructat de la Valdobbiadene, produs după metoda Charmat, ideal pentru a fi asociat cu aperitive și gustări dulci și salate. Miroase a fructe, flori sălbatice și ierburi aromate delicate. Gustul este viu, plăcut, expresiv și revigorant.
Soi: Glera 85%, Chardonnay, Pinot Bianco, Verdiso 15%
Metoda: Charmat
Alcool:11,5%
Tip: Alb / Extra Dry
Cantitate: 750 ml
Regiune: Valdobbiadene
Producator: Bisol Desiderio & Figli
Tara: Italia
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius
Feteasca Neagra un vin elegant cu aroma inconfundabila de prune uscate,stafide negre si scortisoara.In gust este corpolent cu aciditate medie,taninuri fine,arome de fructe rosii si o dulceata fina pe final.
Asocieri culinare:preparate din carne de porc,pastrama de miel, branzeturi maturate.
Temperatura de servire:16-18
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rosu / sec
Producator: Crama Bauer
Vinul provine de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani.
Vinul reflecta caracterele de ”terroir”al zonei.Un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific obtinut dintr-o recolta tarzie.
Se recomanda a fi consumat alaturi de fripturi de rata sau de curcan la o temperatura de 10 – 12 grade Celsius.
Un cupaj elegant, corpolent, cu arome exotice si aciditate moderata, bine integrata. Culoarea galben verzuie indica un vin tanar, cu arome de flori de soc si mere verzi.
Asociere culinara : Potrivit cu peste, carne alba (pui, curcan, gaina), fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Sauvignon Blanc & Feteasca Regala
Tip: alb / sec
Producator: Casa de Vinuri Stefanesti
(poza afisata are rol informativ – anul productiei fiind diferit)
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece.
Conu’ Albuil prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme su bruschete cu crap afumat.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: roze / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 14 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Chardonnay
Tip: alb / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara
Galben pal cu reflexe verzui. Arome delicate și fine de piersici, măr verde, o atingere de salcâm și note de liliac. Corp mediu cu perlaj fin și gust de fructe.
Recomandat a fi servit cu: aperitive,Fructe de mare,sushi
Temperatura de servire: 8–10°C
Soi: Glera
Tip: Alb – Extra Dry
Alcool: 11 %
Cantitate: 750 ml
Producatuo: Botter S.P.A
Regiune: Veneto
Tara: Italia
Este un vin galben pai, obținut prin fermentație naturală. Gustul este delicat și cu note de fructe. Buchetul este intens și caracterizat de o spumă plăcută și persistentă.
Ideal ca un aperitiv cu toate aperitivele, cu feluri de mâncare pe bază de pește și crustacee.
Potrivit la un final de masă care să însoțească desertul.
Serviți rece la 8 ° C.
Soi: Glera
Alcool: 11 %
Tip: Alb Extra Dry
Cantitate: 750 ml
Producator: Villa Degli Olmi
Tara: Italia
Ca o promisiune a unei adieri răcoroase, într-o zi toridă de vară, Roze-ul din Pinot Noir cu a sa culoare strălucitoare, te întâmpină cu arome tipice de fragi sălbatici, căpsuni ,urmând ca apoi in postgust să identificăm nuante de cirese albe, zmeură si petale de trandafir. Gustul este sprintar, cu o bună aciditate, corpolent si cu un final plăcut .
Se recomandă a fi acompaniat de următoarele preparate: aperitive, sushi, fructe de mare.