Doppio Passo Primitivo Rose este vinul prefect pentru cei indragostiti de o structura gemoasa, echilibrata de aciditate, cu aromele de fruct caracteristice sudului Italiei.
De culoarea somonului cu tente pale trandafirii, Dopio Passo Primitivo Rose te surprinde cu o explozie unica si intensa de mure si coacaze rosii cu note florale pe final.
Gustul este proaspat cu senzatii dulci si picante in acelasi timp axate pe fructe rosii coapte. Postgustul este lung si proaspat.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de preparate din peste, paste cu sosuri fine.
Pinot Noir un vin foarte tânăr, culoare intensă și miros de coacăze roșii. Prima notă olfactivă duce către căpșuni în pârgă și zmeură coaptă. Structura și gustul sunt într-un echilibru perfect.
Aspect: Vinului este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare roz – somon
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de căpșuni, merișoare și cireșe coapte!
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin roze din Pinot Noir se acompaniază bine cu platourile de brânzeturi, cu peștele la grătar, dar și cu aperitive de tip fructele de mare.
Alira Aliento este un #vinderelaxare, creat din adierea podgoriei din Aliman în care am strâns cele mai elegante note de Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Un vin răcoritor cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireșe și note trandafirii.
DOC Oltina
Struguri: Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.
Hippy 2021 prezintă o frumoasă culoare roz pal cu reflexe strălucitoare.
Nasul exprimă note gurmande și proaspete de flori albe, piersici și citrice.
La palat, atacul este franc și fermecător cu arome de fructe exotice (fructele pasiunii).
Există, de asemenea, multă prospețime și delicatețe (grepfruit roz și lime).
Un vin al soarelui și al plăcerii imediate!
Servit rece, în jur de 11°C, Hippy este o bucurie de prospețime ca aperitiv.
La masă, se potrivește foarte bine și cu carne la grătar, pește alb la grătar sau copt și rețete exotice precum Gyudon, file japonez de dorada marinat, salată thailandeză de boeuf, curry thailandez de legume, o salată vietnameză de creveți.
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Un Sauvignon Blanc cu caracter dobrogean, ne încântă încă de la prima vedere prin culoarea sa strălucitoare. Complex și mineral, reușește să îmbine armonios nuanța lui tonică cu aromele vegetale și influența stejarului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
“Eu cred ca vinul trebuie sa fie expresia propriului terroir: soarele, vantul, ploaia, pamantul, oamenii, dar si istorie, cultura si povestea unui popor. Asa s-a nascut Primordial, Sauvignon Blanc. In sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinanta, cu o traditie de mii de ani, din vestita zona a Dobrogei.“ – Philippe Cambie.
Asociere culinară: sushi de ton cu avocado, somon la grătar sau brânză de capră.
Chardonnay-ul Primordial 2021 – soi franțuzesc cu o expresie pur dobrogeană, având o culoare galben intens strălucitor, este parțial maturat, are arome de vanilie și crème brûlée, completate de mineralitatea tipică soiului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
Asociere culinară: Creveți la grătar cu sos de caise, homar, risotto și brânzeturi precum Brillat-Savarin sau Camembert.