Amarone Cinque Stelle este o capodopera prin excelenta. Rezultatul maxim care se poate obține din selecția riguroasă a strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella și Molina lăsați la uscare aproximativ 3-4 luni. Datorită procesului de uscare, se obține o concentrație extraordinară de zaharuri, taninuri și extracte. Strugurii sunt presați și fermentați în contact cu tescovină timp de peste 40 de zile la o temperatură controlată. Învechire în butoaie: 60% stejar slavon de 5000 litri și 40% în baricuri franceze timp de aproximativ 3 ani. Se odihneste in sticla, aproximativ 1 an.
Prezinta un buchet de cirese amare, gem de mure, tabac si piper. Un gust fin si elegant, cu tanini moi si un finis lung si fructat.
Merge de minune cu fripturi, vanat si branzeturi maturate.
Soiuri: Corvina Veronese și Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Drusian Sui Lieviti reprezintă aroma tradiției. Este produs așa cum au făcut bunicii noștri, cu cea de-a doua fermentare în sticlă, fără degustare.
Vine în versiunea Brut Nature și se distinge printr-un profil aromatic fără precedent în comparație cu Prosecco Superiore produs în conformitate cu metoda Martinotti Charmat. Ideea tipică de crustă de pâine se remarcă datorita contactul prelungit cu drojdiile, care conferă o adâncime aromatică mai mare.
Asamblaj al celor mai bune vinuri din crama noastra, selectate atent de oenologul George Cojocaru.
Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti,unde detinea o casa ”frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”.
EDITIE LIMITATA: 4000 sticle
DOC – CMD Stefanesti – Arges
Asamblaj din : 45% Chardonnay 2020 , 32,5% Feteasca Alba 2019, 7,5% Tamaioasa Romaneasca 2020 , 7,5% Feteasca Regala 2020, 7,5% Riesling de Rihn 2020.
Vinificatie: cisterne de inox, baricuri stejar romanesc
Ammos Rouge remarca prin arome elegante, de fructe negre, visine pastrate in zahar, completate de valente de vanilie si stejar. Gustul este intens si complex, de fructe rosii si negre si puternic condimentat si imbogatit cu un intreg spectru de arome lemnoase si nuante.
Temperatura recomandata: 16° – 18°C
Preparate recomandate Preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor.
Culoare rosu intens si stralucitor . Nasul elegant descopera note minerale de fructi rosii , coacaze alaturi de condiment ca si piperul negru, tabac. Pe palat e pregnanta aroma de fructe in combinatie cu lemnul verde si condiment din stejarul frantuzesc . Savuros datorita aciditatii vibrante si a taninilor fermi, finish prelung si elegant.
Gê – Numele provine din greacă și înseamnă pământ. Aceasta are scopul de a atrage atenția asupra cultivării blânde, biodinamice. Corespunde filozofiei lui Demeter și Emiliana de a înțelege podgoria ca un ecosistem viu cu dăunători și insecte benefice în echilibru. Acest lucru necesită multă experiență și cunoaștere foarte bună a conexiunilor din natură. Vița răsplătește vinificatorul cu struguri bogați în arome. Emiliana dezvoltă acest amestec de Syrah, Carmenère și Cabernet Sauvignon cu cea mai mare grijă în baricuri franceze și o mică parte în butoaie franceze de 600 de litri și rezervoare de vin în formă de ou.
Gê trebuie deschis cu aproximativ 2-3 ore înainte de consum și decantat dacă este posibil.
Un vin roșu de top din Chile care este servit cu bucătărie sofisticată.
După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Un vin amabil, picant, cu aromatica de prune, lemn dulce, tabac fin. Corpolent, cu usor rest de zahar si cu taninuri bine rotunjite de maturarea in lemn. Ar putea merge bine cu preparate traditionale, paste bogate in sos de rosii, pizza marguerite dar si asocieri mai exotice, cum ar fi rata cu portocale. Nici niste antipasti mai carnoase si usor picante n-ar protesta
Prezinta o culoare de un rosu rubiniu cu reflexii purpurii, tanar cu un buchet fructat avand note de capsuni, cirese si fructe de padure. Rafinat si intens cu un final fructat.
FA & MO este un vin elegant, obținut din struguri de Fetească Albă și Muscat Ottonel, producția 2020.
Strugurii provin 100% din via proprie de 100 de ani. Soiurile pentru acest vin au fost vinificați împreună. Vinificația este modernă în vas de inox cu control termic, pentru a-i păstra aroma proaspătă de fruct. Strugurii din via veche au un gust echilibrat și arome complexe datorită faptului că vițele merg adânc în pământ pentru a-și procura hrana, iar vinul rezultat este la fel echilibrat și foarte plăcut.
Culoare: Verde-pai, limpede, lucios.
Miros: proaspăt și curat. Nuanțe de flori de tei, pepene galben copt și flori de iasomie-lămâița.
Gust: structura medie, este sec, o aciditate ridicată (specific Fetească Albă și zona Teaca), un amărui fin și plăcut pe final.
Acest vin rose din soiurile Merlot, Syrah si Pinot Noir, este obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta, pentru a-si pastra aromele. Cea mai inalta treapta valorica a acestor soiuri, obtinuta in cramele noastre, este Caii de la Letea. Se caracterizeaza prin prospetime, fructuozitate, iar notele de capsuni, flori si zmeura il fac foarte placut, cu echilibru olfacto-gustativ bun. Insoteste cu succes preparatele din carne alba si carne rosie si da o savoare noua preparatelor din peste.