Buchet intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt. Pe palatin, este opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși.
Miros: intens și complex de fructe negre, piper negru și o aluzie de asfalt
Gust: opulent și corpolent cu arome de vanilie dulce, plăcintă cu mure și coacăze proaspete care, împreună cu aciditatea caracteristică a casei, creează un vin persistent, cu tanini moi, mătăsoși
Naiv Feteasca Alba,un vin aromat cu o aciditate placuta și persistenta ce susține un corp usor, dar cu 12% alcool. Caracterul complex al acestui vin este definit de arome pere si flori albe, mar verde si usoare note de grapefruit. Un excelent companion pentru salate, peste sau pui.
Vinificat cu atentie si pasiune in cantitate limitata, acest Cuvée se distinge prin caracterul sau luminos si expresiv, de o tandra noblete. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Roșu rubiniu închis, cu arome ce amintesc de mure coapte, prune uscate și fine tușe condimentate de piper și cuișoare. În gust este plăcut, amplu, elegant și versatil. Fructele negre de pădure, taninurile bine integrate și finalul lung și mătăsos, definesc calitatea incontestabilă a vinurilor de Tohani!
Servire: 15°-16° Celsius.
De asociat cu preparate din piept de rață, vită sau berbec.
Acest Cuvée mestesugit din soiurile de Busuioaca, Pinot Noir si Shiraz, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Se remarcă printr-o culoare strălucitoare de aur roz, cu arome irezistibile de fructe de vară coapte și gust plăcut de zmeură și căpșune, conturate de citrice mediteraneene de grepfruit roz. Finalul proaspăt, tonic și exuberant, completează tabloul aromatic.
Servire: 7° – 9° Celsius.
De servit ca aperitiv, alături de preparate din fructe de mare sau din bucătăria mediteraneană orientală.
Medalii:
Medalie de Aur – Vinarium International Wine Contest 2023
Acest Cuvée atent elaborat din Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Culoare galben-verzui, ce trădează prospețimea acestui vin. Ne întâmpină cu senzații de flori de câmp, pară coaptă și fine note exotice de cantalup.
Gustul perfect echilibrat, amintește de pere zemoase și fructe văratice, susâinute de o aciditate proaspătă și vibrantă. Fin și mineral în postgust.
Servire: 10°-12° Celsius.
Se asociază cu carne albă de pui sau pește de captură, dar se exprimă foarte bine alături de paste sau brânzeturi proaspete.
Vin cu un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpolent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Vin cu un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpolent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Este un vin prietenos de vara,cu arome de capsuni si condimente,care se continua cu un gust fructat delicat. Deosebit de fresh, este companionul ideal al somonului afumat, excelent cu produse de patiserie si preparate usoare de peste.
Temperatura optima pentru servire: 8 – 10 grade Celsius
Este un vin prietenos de vara,cu arome de capsuni si condimente,care se continua cu un gust fructat delicat. Deosebit de fresh, este companionul ideal al somonului afumat, excelent cu produse de patiserie si preparate usoare de peste.
Temperatura optima pentru servire: 8 – 10 grade Celsius
”Conceptul transparenței, legătura dintre bărbat și femeie, rozul ca o ușurare a lucrurilor de lângă noi – toate aceste lucruri îmi doresc să le regăsiți în acest vin rosé de la Agape artă&natură, căruia nu am dorit să îi dau un nume pentru ca fiecare dintre voi să o poată face după cum simte când o să-l deguste.” – Adalbert Marton
Pentru acest Rośe din Blaufränkisch, strugurii nu au fost presati ci doar lasati sa”sangereze”.Dupa fermentarea alcoolica a fost tinut pe drojdii fine timp de 3 luni cu batonnage.Este un vin care se poate propune atat pentru aperitiv cat si abinat cu mancare.
Josefina, una din nepoatele Ilenei Kripp, o tanara artista talentata in varsta de 12 ani nu are nevoie de aproape nimic pentru a crea opere de arta: niste pietricele, o bucata de lemn, o foaie de hartie, cateva culori – si deja dupa cateva minute ne surprinde cu mai multe creatii.
Astfel intr-o zi am gasit pe masa ei o foaie cu mai multe figuri abstracte, aratand ca fiinte zburatoare colorate.
Am ales una din aceste figuri, similara unei Sanziene dansante, pentru eticheta vinului de Rosé din struguri de Novac, recolta 2022: Soiul de Novac este ca o Diva dintre soiurile de struguri din viile noastre – o Diva pretentioasa, fina si eleganta, imbracata in culori extravagante – ca o opera de arta!
Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.