Feteasca Albă de Silagiu are o culoare galben-verzuie și un miros inconfundabil de flori de nalbă. La prima degustare a acestui vin vei simți aroma predominantă a caiselor, apoi în gustul lung vei remarca note de citrice.
Un vin perfect de savurat alături de preparate din carne de pasăre, salate sau preparate din pește slab.
Aromat și proaspăt, galbui-verzui, cu gust puternic inmiresmat, tandru si generos. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante de trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust,stimulator,cu o dulceata minunata pe final.
Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Un vin expresiv, dedicat celor care doresc să înțeleagă frumusețea acestui soi autohton și să se bucure de el des.
Dacă îți dorești să înțelegi potențialul acestui soi autohton. Feteasca Neagră din această gamă are arome de cireșe negre și prune, combinate cu note condimentate și ușor afumate, provenind din maturarea în butoaie de stejar.
Alege o Fetească Neagră Viile Metamorfosis atunci când îți dorești un vin corpolent, plăcut, cu un post-gust lung.
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
O culoare atractiva, rosu-inchis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe rosii ajunse la maturitate, gemuri din prune si cirese si se intrepatrund cu notele minerale si de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi si un final lung si placut.
Asociere culinara : carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate.
Un coniac complex și echilibrat cu note intense de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn. În gură, este onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: galben-auriu cu reflexii arămii
Miros: intens cu note de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn
Gust: complex, echilibrat, onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Asamblaj excepțional de coniacuri din Grande Champagne, somptuos și armonios. Buchet foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn. Gust delicat care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate cu final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: arămiu închis
Miros: foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn
Gust: suplu care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate; final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Maturare: max.25 ani
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Nas compex, fin și fructat evidențiind note de citrice confiate și aluzii de pere, lămâie confiate, condimente și vanilie. Pe palatin, este proaspăt și elegant cu arome de mere, note de caramel și o adiere de piersică, mandarine, migdale și vanilie care se regăsesc în postgustul persistent.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac XO Premium se livrează în cutie de lemn.
96 Puncte Vinous:”De culoare arămiu deschis, dar bogat și onctuos în gură, cu sfârșit lung, catifelat. Delord XO este un Armagnac de 15 ani dense și complex cu parfum de flori sălbatice și ierburi aromate de primăvară și arome de de coajă de portocală, smochine, nuga și sfârșit superb și lung, pe note de crème brûlée. O valoare excelentă care-l va convinge pe un consumator convins de Bourbon să adopte brandy-ul francez.”
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord XO se livrează în cutie de lemn.
95 Puncte Wine Enthusiast:”Buchetul inițial este atipic, dar după aerare se instalează notele obișnuite ale parfumului de Armagnac: stejar dulce, prune uscate, caco, condimente și stafide. Atacul este asertiv, dulce și dominat de stafide; la mijlocul evoluției pe palatin, o adiere scurtă de alcool este urmată de arome grase de unt sotat, pastă de migdale, nuga și miere neagră. Postgustul este aromat, lung și dulce.” Minimum 10 ani vechime.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac Delord Bas-Armagnac Napoléon se livrează în cutie de carton.
Producător: Azienda Nativ – Irpinia Campi Taurasini DOC, Campania
Tara: Italia
Soi: Aglianico – vițe vechi de 200 de ani
Culoare: roșu-granat foarte închis
Tip: rosu / sec
Miros: surprinzător, cu note de fructe negre și albastre, cireșe roșii dulci, suc de bere, vanilie, pâine prăjită și condimente
Gust: impunător, complex, de o măreție și profunzime incredibile; cremos, cu corp plin, tanini denși, moi, stejar bine integrat și note discrete de cafea, ciocolată neagră, mentă uscată, grafit și accente minerale care întregesc paleta aromatică din miros; postgust lung, memorabil
Recomandări gastronomice: friptură de miel, grătar, tocană de carne cu mazăre, tocană de căprioară, preparate din carne de vită, cerb și brânzeturi maturate sau dulci
Alcool: 15%
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Vă sfătuim să decantați vinul cu o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți prin aerator.
99 Puncte Luca Maroni!
Mare Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles
Culoare roșu-violet cu nuanțe cromatice intense. Are note fructate și picante de cireșe, vanilie și scorțișoară. La palat confirmă senzațiile olfactive, îmbogățite de taninuri moi care anticipează un final lung.
Strugurii copți au fost lăsați pe coajă aproximativ 10-12 zile. Fermentarea a avut loc la o temperatură controlată de 27-28°C. În plus, s-a efectuat pompare scurtă, dar frecventă, iar tehnica de sângerare a fost folosită pentru a-și spori bogăția polifenolica nobilă. După ce a fost scos de pe coajă, vinul a fost depozitat în oțel pentru a finaliza fermentația malolactică. Vinul a fost apoi maturat în barici de stejar francez și american timp de 10 luni.