Showing 13–24 of 48 results

  • Ferghettina – Franciacorta / Satèn Brut 2020

     Garantie SGR +0.50 lei!
    Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
    Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
    Soi: 100% Chardonnay
    Vinificare: Blanc de Blancs
    Culoare: galben-pai strălucitor
    Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
    Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
    Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
    Alcool: 12,5%
    Tip: franciacorta / alb / brut
    Cantitate: 750 ml
    Temperatura de servire: 6-8°C
    Maturare pe drojdii: 36 luni
    Producător: Ferghettina – Franciacorta, Brescia (Lombardia)
    Tara: Italia
    175.50 lei Add to cart
  • Cuvee de Purcari – Rose Brut

    Purcari Cuvee Brut Rose este un vin spumant sofisticat, produs prin metoda clasică de fermentare din struguri Chardonnay şi Pinot Noir şi învechit în sticlă. Vinul este frumos structurat, prezintă un gust complex şi echilibrat şi se mândreşte cu un perlaj fin, persistent.
    Purcari Cuvee Brut Rose este un spumant elegant, care păstrează însă o prospeţime prietenoasă.
    Vinul poate fi savurat ca aperitiv sau alături de preparate uşoare pe bază de peşte, carne albă şi deserturi cu fructe.
    Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
    Miros: Buchetul etalează în special note florale, la care se adaugă accente de coacăze negre şi produse de patiserie.
    Gust: Arome captivante de cireşe amare, merişoare şi foietaj cu fructe.
    Postgustul este lung, dulce-acrişor, puţin vanilat.
    Culoare: Roz, cu irizaţii cărămizii.
    Soi: Chardonnay şi Pinot Noir
    Alcool: 12.5%
    Tip: Spumant Rose / Brut
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Stefan Voda
    Producator: Crama Purcari
    Tara de origine: Republica Moldova
    115.00 lei Add to cart
  • Ferrari Brut Gran Cuvee 2016 – Jeroboam 3L + Cutie Lemn

    Ferrari Brut Gran Cuvée Jeroboam 2016 este o etichetă istorică de la Ferrari Cellars și un manifest al uniunii perfecte dintre teritoriul Trentino și strugurii Chardonnay. Linia Gran Cuvée oferă Chardonnay vintage Trentodoc pur, lăsat să se rafine timp de cel puțin cinci ani în sticle de dimensiuni speciale.
    Note de degustare: galben pai viu strălucitor. Perlajul este fin și persistent. Buchet proaspăt și intens, cu o notă fructată largă de măr auriu copt, flori albe și un parfum delicat de drojdie, dat de cele 20 de luni de învechire în sticlă. Gust armonios și echilibrat , cu o notă ușoară de fructe coapte și senzații plăcute de crustă de pâine.
    Asocieri recomandate: excelent ca aperitiv asociat cu sunca cruda excelenta. De asemenea, notabil la sfârșitul mesei.
    Curiozitate: Ieroboam , Mathusalem , Salmanazar și Balthazar își datorează numele unor personaje biblice. De-a lungul timpului, acestea au devenit sinonime cu formatul în sine. Jéroboam este formatul de trei litri, care corespunde la patru sticle de 0,75 litri. Originea numelui datează din Vechiul Testament: Ieroboam a fost de fapt primul rege al Israelului, precum și fondatorul acestuia.
    Soi: Chardonnay
    Tip: Spumant millesimato / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 3 Litri
    Producator: Ferrari Trento
    Tara: Italia
    1,175.00 lei Add to cart
  • Ferrari ”Maximum” Blanc de Blancs

    Prima etichetă produsă de Giulio Ferrari la începutul secolului XX este Blanc de Blanc cu un stil inconfundabil care cucerește pentru prospețime și parfum.
    Vizual se prezintă cu un galben pai strălucitor și perlaj de persistență considerabilă. Pe nas de mare intensitate. Notele fructate tipice Chardonnay-ului preludiu la note plăcute de crustă de pâine și alune conferite de cele peste 30 de luni de învechire pe drojdie. Gustul este proaspăt și de mare finețe, face înghițirea îmbietoare și satisfăcătoare. Finalul lung oferă note de citrice și senzații minerale.
    Soi: Chardonnay
    Tip: Spumant / alb / brut
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Ferrari Trento
    Tara: Italia
    160.00 lei Add to cart
  • Ferrari Perlé Bianco Riserva 2015

    „ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
    La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant / alb / brut
    Maturare: minim 6 ani pe drojdii
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Ferrari Trento
    Tara: Italia
    250.00 lei Add to cart
  • Petro Vaselo – Kotys 2018

    Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
    Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
    Culoare: Galben pai, cu sclipiri verzui.
    DOC Recas
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant alb / brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    110.00 lei Add to cart
  • Carasssia Classic Brut – Magnum 1,5L

    Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
    Soiuri: 65% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 17% Meunier
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: min. 36 de luni
    Tip: spumant alb / brut
    Plai: Kiscsere, Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 8 gr
    Aciditate: 6,45 gr/L
    Sticlă: 1500 ml
    Degorjare: 2022
    Producator: Crama Carastelec
    MEDALII:
    BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
    260.00 lei Add to cart
  • Carassia Rose Brut – Magnum 1,5L

    Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose “serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.
    Soiuri: 55% Pinot Noir, 18% Meunier, 18% Chardonnay, 9% vin roșu
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: min. 36 de luni
    Tip: spumant rose / brut
    Plai: Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 9 gr
    Aciditate: 6,6 gr/L
    Sticla: 1500 ml
    Degorjare: 2022
    Producator: Crama Carastelec
    Carassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
    265.00 lei Add to cart
  • Astoria – Luxury Gold”Kingdom”

    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
    Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
    Soi: soi aromat tipic din provincia Treviso
    Tip: spumant / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    110.00 lei Add to cart
  • Rose”Fashion Victim” – Astoria

    Tehnologie:
    O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
    Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
    Culoare: roz delicat
    Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
    Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
    Temperatura de servire: 7 – 8° C
    Soi: Pinot Noir
    Alcool: 11 % vol.
    Tip: spumant rose / Extra Dry
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Regiune viticolă: Veneto
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart
  • Astoria ”Fashion Victim”- Moscato Rose

    Garantie SGR +0.50 lei
    Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
    Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
    Temperatura de servire: 5 – 8° C
    Soi: Malvasia Nera, Moscato
    Alcool: 7%
    Tip: spumant / rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.50 lei Add to cart
  • Astoria – Moscato ”Fashion Victim”

    Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
    Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
    Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
    Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
    Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru
    Gust: profund aromat, dulce delicat, echilibrat
    Teperatura de servire: 5 – 8° C,
    Soi: Moscato Bianco
    Alcool: 7 %
    Tip: spumant / alb / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune : Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart