Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
Vinificare:
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
Chardonnay – 80%
Pinot Noir – 20%
Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
Recolta 2018.
Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
Dosage: 11 gr.
Aciditate: 7 gr.
Vintage 2018
A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
Medalii/ Recunoastere:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
Trei soiuri nobile s-au infratit pentru a produce acest spumant clasic,obtinut prin metoda traditionala de fermentare a vinurilor in sticla timp de 12 luni. Aroma este fina cu nuante de miere si flori de iasomie. Gustul plin,echilibrat ,racoritor. Se serveste ca aperitiv sau se asociaza perfect cu fructe, peste si branzeturi .
Se serveste la temperaturi de 5-7C
Cupaj: Riesling de Rhin, Chardonnay, Feteasca Alba
Acest spumant este produs in comformitate cu tehnologia clasică franceza, prin fermentarea secundara in sticla si maturarea ulterioara timp de 15 luni in pozitie orizontala, din struguri de calitate superioara din soiurile Feteasca Regala si Riesling.
Editie limitata: 4.000 sticle.
Temperatura de servire: 6 – 8 °C.
Asocieri culinare: prosciutto cu melone, somon, deserturi.
Gust bine echilibrat, mineralic, cu note de mere verzi, fructe exotice si agris, care trece intr-un postgust prospat si elegant. Bogat in arome de flori, fructe (mere verzi, citrice). Culoare galben pai, perlat. Acest spumant este produs in conformitate cu tehnologia clasica franceza, prin fermentarea secundara in sticla si maturarea ulterioara timp de 15 luni in pozitie orizontala, din struguri de calitate superioara.
Continutul redus de zahar il face oarecum neobisnuit in comparatie cu sampaniile comune, insa intentita producatorului a fost de a crea un spumant pentru cunoscatori, jumatate din editia initiala de 4500 de sticle din 2017 fiind vanduta in avanpremiera colectionarilor si amatorilor de vinuri rare.
De culoare galben pai cu reflexe aurii, insotit de un perlage fin si persistent. Buchetul oferă note de fructe cu pulpă albă, păpădie și flori uscate. În gust, acest vin spumant dezvăluie o structură echilibrată și prospețime plăcută, cu un final lung și persistent.
Soi: Negroamaro
Tip: spumant alb / brut natur/ MILLESIMATO – PAS DOSÉ
Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Pe palat, bulele delicate și crocante sunt în echilibru armonios, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Struguri recoltaţi mai devreme decât anii de recoltă anteriori, pentru a păstra niveluri suficiente de aciditate şi prospeţime. Vin spumant amplu, plin de arome de nectarină, pâine caldă, popcorn cu unt şi ulei de portocală. Fineţe şi cremozitate în spuma tactilă, notă de cremă de lapte, cu finisaj lung şi crocant.
Fermentația în recipiente din oțel inoxidabil timp de 15 zile
Învechire pe drojdii până la tirajare
Perioada de refermentare și învechire în sticlă 72 de luni
Asociere culinara: mâncăruri pe bază de legume sau pește, fructe de mare, brânză.
Un rosé vintage realizat dintr-o selecție atentă de struguri Pinot Noir și Chardonnay din podgoriile deținute de familie. Te cucerește prin stilul său rafinat și persistența aristocratică.
Nas: Buchetul este intens, dominat de note elegante de fructe de padure. Mirosurile atractive de trandafiri și zmeură lasă loc percepțiilor de biscuiți și note de portocale confiate.
Gust: Este prețios și catifelat, susținut de o structură excelentă care evidențiază calitățile tipice Pinot Noir. Este intensificată de o notă delicată de condimente, migdale dulci și drojdie. Finalul este lung și persistent.
Ferrarri Brut Rose Trentodoc este armonia delicata intre eleganta Chardonnay-ului si structura Pinot Noir-ului, cu un buchet rafinat de fructe mici.
Parfumul sau ofera senzatii rafinate de capsuni salbatice ai coacaze cu o esenta proaspata de flori de paducel, subliniate de note delicate de crusta de paine provenite din cele 20 de luni de învechire pe drojdie.
Ferrarri Brut Trentodoc este sortimentul istoric al Cantinei Ferrari care exprima fuziunea perfecta a teritoriului Trentino si a strugurilor Chardonnay, fiind un Blanc de Blancs care se invecheste in sticla timp de 20 de luni.
Cu un perlaj fin si persistent, un nas proaspat, intens si cu o nota larga de fructe de mere Golden coapte si flori salbatice Ferrarri Brut Trentodoc are un gust armonios si bine echilibrat, cu o nuanta atractiva de fructe coapte si note de paine prajita.
Un vin spumant Brut exceptional precum Banfi’s Tener reprezinta intr-un mod remarcabil o alegere excelenta pentru a fi savurat ca aperitiv.
Acesta capteaza in mod fidel trasaturile specifice ale vinurilor originare din regiunea Piemont in ceea ce priveste atat aroma, cat si structura.
Cu o natura intriganta si o versatilitate pe deplin manifestata pe durata intregii mese, Tener se impune ca un vin spumant care emana armonie, prezentand un echilibru perfect intre finete si aciditate.
Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.