Cuartz Alb este un vin spumant extra dry definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei. Spumantul Cuartz este realizat prin metoda Charmat a refermentarii cu drojdii naturale în tancuri sub presiune.
Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Asamblaj: Meunier, Chardonnay si Pinot Noir
Tip: Sampanie / alb / brut
Alcool: 12,5%
Cantitate: 3000 ml
Producator: Collet
Tara: Franta
1,150.00 leiPrețul inițial a fost: 1,150.00 lei.1,035.00 leiPrețul curent este: 1,035.00 lei.Adaugă în coș
Un ansamblu rar de 11 Premier și Grand Cru selectate în 2012. 60% Chardonnay din satele Grands Crus precum Avize, Chouilly și Cramant contribuie la prospețimea, tonicitatea și eleganța Esprit Couture. Vinificarea și învechirea Chardonnay-ului în butoaie de stejar champenois au permis aromelor lor de brioșe să se dezvolte pe deplin. 40% Pinot Noir aduce structură, moliciune și tandrețe vinului prin Grand-Cru-uri emblematice precum Aÿ, Mailly- Champagne sau Verzy.
Aparentă: Culoare strălucitoare și fluidă, susținută de reflexe galben lămâie și o efervescență fină și vie.
Nas: Prima impresie amintește cu eleganță și distincție note de unt, alune prăjite, cardamom, verbena, lime. Aerarea șampaniei îi conferă accente de caise, coacăze negre, lemn dulce, biscuiți, nuga sau chiar pâine prăjită.
Gustativ: La degustare, vinul este suplu, proaspăt, fructat și delicat, susținut de aciditatea de lămâie. Mineralitatea sa predominant cretas ii confera franchete si salinitate iodata pe un fundal de citrice si fructe exotice asigurand un final moale si matasos.
Asamblare excepțională de 7 Grands Crus și 13 Premiers Crus atent selectate. 40% Chardonnay predominant din Vertus contribuie la prospețime, tonicitate și note de citrice. Premier Cru de Villers-Marmery completează asamblarea și contribuie la dimensiunea minerală a terroir-ului de calcar, împreună cu atingeri de fum. 40% Pinot Noir contribuie la bogăție și putere datorită cruurilor istorice precum Aÿ, Hautvillers și Avenay-Val-d’Or amestecate cu crus de la Rilly-la-Montagne, aducând tandrețe și plăcere. 20% Meunier de la Ville-dommange completează asamblarea cu rotunjime și suplețe.
Ansamblu inovator de șase Chardonnay din cele mai bune Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Cei trei piloni ai acestui Blanc de blancs Premier Cru provin din cele trei celebre Grands Crus de Champagne – Avize, Oger și Chouilly. Avize este un Cru bogat care aduce putere. Oger oferă tandrețe și Chouilly o adevărată eleganță și finețe. Aceste crusuri de sol calcaroase prezintă în mod natural note iodate și arome de citrice. Asamblarea este echilibrată de amestecul unic de Chardonnay de Villers-Marmery, un Cru foarte mineral, cu note de fum, făcând vinul rotund și ușor. Crus de la Vaudemange și Trépail completează asamblarea.
Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
Vinificare:
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
Chardonnay – 80%
Pinot Noir – 20%
Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
Recolta 2018.
Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
Dosage: 11 gr.
Aciditate: 7 gr.
Vintage 2018
A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
Medalii/ Recunoastere:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
Trei soiuri nobile s-au infratit pentru a produce acest spumant clasic,obtinut prin metoda traditionala de fermentare a vinurilor in sticla timp de 12 luni. Aroma este fina cu nuante de miere si flori de iasomie. Gustul plin,echilibrat ,racoritor. Se serveste ca aperitiv sau se asociaza perfect cu fructe, peste si branzeturi .
Se serveste la temperaturi de 5-7C
Cupaj: Riesling de Rhin, Chardonnay, Feteasca Alba
Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.