Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Soiuri: 43% Chardonnay, 23% Chardonnay Reserve, 15% Pinot Noir, 19% Meunier
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare : Min. 36 de luni
Plai: Kiscsere, Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 8 gr
Aciditate: 6,45 gr
Sticlă: 750 ml
Degorjare 2022
MEDALII:
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.