Crama Bouvet Ladubay a fost infiintata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay, devenind in timp una dintre cele mai apreciate si mai premiate case de vin spumant din Franta, din afara Champagne.
Bouvet Cremant de Loire Rose este un vin realizat din soiul de struguri Cabernet Franc. Intr-o frumoasa culoare roz somon deschis, vinul aduce in prim plan note olfactive de coacaze, zmeura, capsuni, fructe rosii, dar si ierburi condimentate.
Pe palat, vinul se dezvaluie fructat, proaspat si bine structurat.
Degustati acest vin la 6-8 grade Celsius, servit cel mai bine ca aperitiv.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si crocanta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2011, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa 4 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat in primavara lui 2016, fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
Vinificare:
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
Chardonnay – 80%
Pinot Noir – 20%
Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
Recolta 2018.
Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
Dosage: 11 gr.
Aciditate: 7 gr.
Vintage 2018
A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
Medalii/ Recunoastere:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
Descoperă eleganţa aparte a spumantului Fetească Neagră Colocviu Vibe de la Cotnari ce este subliniată de culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină.
Colocviu Vibe este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Francusa Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit şi gust fructat, cu nuanţe citrice la final.