Vin rose sec, cu arome fructate, prospetime si lejeritate.
Fisa Tehnica:
Soi: Pinot Noir
Zona de recoltare: Costesti, Arges, IG Dealurile Munteniei
Altitudine: 200m
Suprafata: 4ha
Productie medie la Ha: 6to
Sol: lutos, argilos
Orientare: Sudica
Forma de conducere: Guyot pe tulpina Vinificatie: cisterne de inox Temperatura in FA: 16°C
Maceratie peliculara: Nu
Pastrare pe drojdia fina: 4luni Maturare baric: Nu
Maturare sticla: Nu
Date analitice:
Alcool: 13%
Aciditate totala: 5,86 g/l Zaharuri reducatoare:2 g/l Extract sec nereducator: 17,8 g/l
Cantitate: 750 ml
Tip: rose /sec
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Sortiment struguri: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Mancaruri recomandate: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.
Temperatura de servire: 8°-10°C
Vinul este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Solul calcaros al podgoriei ii aduce o nota distincta de eleganta si mineralitate care se imbina perfect cu aromele fructelor – in special lime si agrise. Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo.
Mancaruri recomandate: Preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara, deserturi clasice frantuzesti.
O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zorești, predominant fiind 2016, maturat 1 an la barrique de 225l, de origine franceză, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.
Asociere culinara: Dupa o aerare de aproximativ 30 de minute se poate asocia cu preparatele pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.
Calitate: DOC-CMD Dealu Mare
Tip de vin: Roșu, sec
Soi: Merlot
Alc.: 14% vol.
Cantitate: 750 ml
Temperatura optimă de consum: 18°C
Producator: Domeniile Prince Matei / Crama Zoresti
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius
Vinul provine de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani.
Vinul reflecta caracterele de ”terroir”al zonei.Un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific obtinut dintr-o recolta tarzie.
Se recomanda a fi consumat alaturi de fripturi de rata sau de curcan la o temperatura de 10 – 12 grade Celsius.
(poza afisata are rol informativ – anul productiei fiind diferit)
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece.
Conu’ Albuil prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme su bruschete cu crap afumat.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: roze / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara
O sticlă de doar 750ml, care concentrează caracterul a 10 vintage-uri Montepulciano – astfel putem descrie Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition, un vin emblematic ce poartă degustarea spre culmi aromatice nebănuite. Arta împletirii mai multor vintage-uri într-un vin nu este nicidecum lucru uşor, mai cu seamă că totul începe cu selecţia acestora în funcţie de aromele, caracterul, profunzimea şi echilibrul pe care le etalează. Cei mai buni struguri din cele mai bune vii situate în cele mai favorabile zone creează baza aromatică pentru acest vintage inimitabil, creat cu pasiune pentru iubitorii de vinuri elegante. În plus, învechirea parţială de 12 luni în barrique-uri din stejar franţuzesc definitivează personalitatea cu care acest vin italian splendid ne întâmpină. Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition se savurează ca aperitiv sau alături de preparate pe bază de carne roşie, la o temperatură recomandată de 18 grade Celsius, ideală pentru a descoperi pe deplin nuanţele aromatice ale vinului.
Notele degustării:
Miros: Parfum intens fructat, care dezvăluie accente de prune, dulceaţă de cireşe şi trabuc.
Gust: O suită de arome fructate, care descriu fructe roşii, învăluite în accente de cafea, vanilie, cacao şi un pic de tutun, accente ce se dezvăluie tot mai intens spre final.
Un vin de meditatie.
Tara: Italia
Soi: Montepulciano
Tip: rosu / sec
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai. Olfactiv: fructe galbene coapte, mar verde. Gustativ: citrice, ananas
VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, intre 21-22 Septembrie 2017, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.
Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
Regiune: Dealurile Olteniei
Varietate Struguri: 100% Sauvignon Blanc
Maturare: 6 luni in cuve de inox
Alcool: 14% VOL.
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10ºC
S-au produs 2700 de sticle de 0,75L