Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Procesul de aerare este obtinut in doua etape, prima prin turnarea vinului din sticla in decantor iar a doua etapa prin turnarea vinului din decantor in pahar.
Design-ul special ofera o aerare superioara a vinului accentund de asemenea gustul si aroma.
Aeratorul de vin are deja beneficii dovedite. Simpla aerare a unui vin ii va evidentia gustul si aroma proprie. Pentru depozitare si invechire, vinul este pastrat in sticle inchise ermetic intr-un mediu lipsit de oxigen. Aerarea vinurilor rosii dar si unele vinuri albe elibereaza aroma si buchetul, fiind cea mai simpla metoda de a adauga placere in momentul degustarii vinului.
Este realizat din sticla, ideal pentru utilizari frecvente.
Pompa electrica pentru vacuumat vine in ajutorul dumneavoastra, pastrand vinul din sticlele deschise nealterat o perioada mai indelungata. Asezati dopul pe gatul sticlei, iar apoi pozitionati peste el pompa electrica. Prin intermediul unei simple apasari de buton, aceasta va incepe sa elimine aerul din butelie, creand vidul ce va impiedica oxidarea.
Pompa este prevazuta cu un suport-baza pentru reincarcare, precum si cu doua dopuri pentru vacuumare.
Talisker Skye a fost lansat la începutul anului 2015, iar numele său a fost inspirat de insula unde se află distileria. Sortimentul păstrează notele marine, specifice Talisker, pe care le îmbogăţeşte cu arome dulci şi bogate. Maturat într-un amestec de butoaie din stejar american refolosite şi rumenite, acest whisky este recomandat celor care consideră aroma standard ca fiind prea puternică, însă va fi cu siguranţă apreciat şi de fanii Talisker.
Notele degustării:
Miros: Note de portocală, caramel şi marţipan, cu tonuri discrete de fum.
Consistenţă: Medie, cu textură catifelată.
Gust: Aromă dulce, fructată, uşor piperată, presărată cu tonuri marine şi accente de fum.
Finish: Lung şi proaspăt, piperat pe final, cu influenţe de fum.
Talisker este singurul brand de whisky creat exclusiv pe ţărmul insulei Skye, iar caracterul marin se reflectă din plin în profilul aromatic al tuturor single malt-urilor din gamă. Mirosul şi gustul acestui sortiment standard ne poartă cu gândul la peisaje sălbatice de pe coasta scoţiană, fiind compania perfectă a amurgurilor petrecute în tihnă, acasă. Producătorii recomandă savurarea sortimentului simplu, fără gheaţă sau apă, pentru a-i simţi din plin caracterul special şi buchetul îndrăzneţ, învăluit în accente delicate de fum. Asemeni celorlalte sortimente din gamă, Talisker 10 ani este câştigător a numeroase premii internaţionale.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de turbă cu accente de alge, apă de mare şi tonuri citrice, care îndulcesc puţin amestecul de arome.
Gust: Arome dulci şi uscate de fructe, învelite într-un nor de fum, note bogate de malţ şi un strop de piper.
Finish: Foarte lung, amplu, prietenos, dulceag, cu influenţe de fum şi piper.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.