Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Drusian 30 Raccolti reprezintă cea mai înaltă interpretare a Valdobbiadene DOCG al lui Francesco Drusian. Vinificat în versiunea Extra Brut, acest vin spumant este expresia pură a strugurilor Glera, selectați din 30 de parcele din dealurile înalte din Valdobbiadene, din viță de vie cu o istorie nobilă și străveche.
Acest vin spumant s-a născut în 2018 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, cu scopul de a crea un cuvée unic și prețios și de a sărbători această etapă importantă cu un produs memorabil.
Rezultatul este un produs care se remarcă prin caracterul său puternic și magnetic și astăzi exprimă mai mult ca oricând sufletul lui Francesco Drusian, istoria companiei sale, viziunea sa pentru viitor.
Prosecco DOC Treviso „ Gujot ” Extra Dry al Cramei Drusian , reprezintă expresia maximă a prosecco spumante, născut din dragostea și atenția pentru detalii a familiei Drusian, care a cultivat aceste pământuri de trei generații și urmărește fiecare etapă a vinificației. Strugurii care dau viață acestui vin sunt Glera, Perera și Bianchetta. Fermentarea are loc în autoclavă cu metoda Charmat.
Caracteristicile Prosecco DOC Treviso “Gujot”:
La vedere apare galben pai cu un perlaj fin si persistent. Mirosul este delicat, cu note de para si mere. La gust este proaspăt și redescoperim senzațiile parfumului.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la crama Drusian:
Se serveste in pahare flute la o temperatura de 6-8°C. Parfumul și prospețimea acestui vin îl fac deosebit de potrivit ca aperitiv și pentru a însoți preparatele pe bază de pește, precum și risotto cu legume
Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
Strălucitor, limpede, te întâmpina cu un nas larg si variat, articulat pe ierburi sălbatice, ginestru, piersici si grape-fruit, împodobit cu note de patiserie vanilata. În gust curge dens și sinuos, dotat cu o aciditate granulară savuroasă care lasă gura foarte proaspătă și satisfăcută. Persistență mare cu reveniri continue de agrișe si nespole.
Acest vin poate fi savurat ca atare, la o temperatură ideală de servire de 8-10 grade Celsius, sau poate fi asociat cu mâncăruri fine, precum fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine sau, de ce nu, cu deserturi delicate.
Dealul Teganeanu. Mineralitatea solurilor argiloase si calcaroase este perfecta pentru cultivarea acestor struguri iar localizarea acestei parcele la jumătatea pantei face ca vita de vie sa fie mereu aerisita.
Cu o culoare galbena pai este un vin cristalin, proaspăt și mineral care galvanizează nasul cu note florale de fructe de soc, mușețel și lemon grass împodobite cu nuanțe de citrice și gutui.
În gust este echilibrat, iar notele fructate de pară și gutuie se completează armonios cu cele minerale, totul culminând cu o plăcută salinitate care conferă volum si caracter. Final elegant, învăluitor și plin, cu o persistentă lungă.
Temperatura de servire 8-10 C. Ideal alături de preparate din carne alba si brânzeturi moi dar si preparate cu fructe de mare.
Parcela este situată pe dealul Teganeanu cu e o expoziție S-SE, solul este argilos cu inserții de calcar si bogat in oxizi de fier, ideal pentru acest soi, Merlot, iar vinul rezultat este excepțional de structurat și bogat în substanțe colorante și antioxidante. Vârsta plantelor este de peste 40 de ani.
Culoarea este de un roșu rubiniu intens si profund aproape opac.
Este un excelent Merlot foarte intens, eteric, cu note de vișine în vișinată, violete, lemn dulce, piele și cacao, cu gust plin, catifelat și armonios care învăluie palatul lăsând un final lung proaspăt și vibrant.
Vin de lunga evoluție înainte de consum trebuie aerat cel puțin 2 ore înainte și servit la 16-18 C.
Asociere culinara, vânat cu pene, antricot de berbecuț, brânzeturi cu maturare lunga dar si deserturi pe baza de ciocolata neagra.
Acest cabernet este recoltat de pe Dealul Zorilor. Parcela are o orientare atipica N-NE mai răcoroasa. Vita de vie are o vârsta intre 40 si 50 de ani iar producția este de circa 3000 kg/ha. Culesul este strict manual ,fermentația malo-lactica are loc in butoaiele de stejar in care vinul își va desăvârși evoluția pentru o perioada de un an si jumătate. Mare parte din baricuri sunt din stejar francez dar se mai folosesc si românești si italiene.
Este un vin roșu rubiniu cu nuanțe adânci de granat. Intrigă prin fructe, fascinează cu notele sale picante, surprinde cu o dulceață vag insinuată. Este plin de arome fructate care amintesc de prune, cireșe si afine. De asemenea, oferă note de cacao și nuanțe picante de piper negru, scorțișoară si anason .
Gustul său este aromat, vegetal, învăluitor delicat în gură, lăsând un post gust de fructe supra coapte, absolut plăcut. Vinul pe care poate ne-am dori cu toții să-l bem pentru a ne entuziasma la fiecare înghițitură.
Se recomanda oxigenare cu 2 ore inainte , temperatura de servire 16-18 C in pahare balon, preparate culinare de structura importanta steak-uri , brasato , Tournedos Rossini sau trufe de ciocolata belgiana.
Vioi și elegant, acest vin se prezintă cu o culoare galben-pai, cu arome intense de flori albe, pară proaspătă și mere verzi, completate de fine note de citrice. Foarte plăcut în gust, unde se revarsă suculent amintind de aromele intense resimțite olfactiv. Postgust lung și intens.
Servire:
10-12 grade Celsius. Foarte bine pus în valoare de preparate din pește oceanic, crustacee dar și paste cu sosuri albe.
Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă. “Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție, selectat de Răzvan Macici din zona Drăgășani.
Strugurii au fost selecționați de pe unica parcelă 1,7 ha cu Negru de Drăgășani plantată în 2009, recoltați manual în lădițe și sortați cu rigoare. După macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selecționate și o omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. Vinul tânăr a fost tras la maturare în baricuri de anul doi din stejar franțuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a făcut o selecție la baric, după care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obținut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost îmbuteliat după o filtrare ușoară. Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor.
Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.
Temperatura optima de servire este de 15°-17° Celsius.
Vinul va câștiga în complexitate prin decantare. Partener ideal pentru preparate din carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, piept de rață, brânzeturi maturate.