De când s-a înmulțit atenția acordată cultivării și prelucrării sale, Primitivo di Manduria a oferit emoții din ce în ce mai mari pasionaților de vin din întreaga lume, atât de mult încât a devenit, sub numele de Zinfandel, o trăsătură caracteristică viticulturii californiane. Primitivo Salento IGT este un vin cald și învăluitor, ideal pentru mezeluri și mezeluri și brânzeturi mature.
Struguri / Primitivo di Manduria 100%.
Recolta / Între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.
Vinificare /Macerare lungă în rezervoare de oțel și fermentare la temperatură controlată. Următoarele 12 luni de învechire în barrique.
Degustare /Roșu rubiniu intens cu nuanțe violete, nasul este foarte fructat cu o prevalență de fructe roșii precum mure, afine, prune și cacao. In gura este bogat, fructat, cu corp si structura mare.
Ferrari Brut Gran Cuvée Jeroboam 2016 este o etichetă istorică de la Ferrari Cellars și un manifest al uniunii perfecte dintre teritoriul Trentino și strugurii Chardonnay. Linia Gran Cuvée oferă Chardonnay vintage Trentodoc pur, lăsat să se rafine timp de cel puțin cinci ani în sticle de dimensiuni speciale.
Note de degustare: galben pai viu strălucitor. Perlajul este fin și persistent. Buchet proaspăt și intens, cu o notă fructată largă de măr auriu copt, flori albe și un parfum delicat de drojdie, dat de cele 20 de luni de învechire în sticlă. Gust armonios și echilibrat , cu o notă ușoară de fructe coapte și senzații plăcute de crustă de pâine.
Asocieri recomandate: excelent ca aperitiv asociat cu sunca cruda excelenta. De asemenea, notabil la sfârșitul mesei.
Curiozitate: Ieroboam , Mathusalem , Salmanazar și Balthazar își datorează numele unor personaje biblice. De-a lungul timpului, acestea au devenit sinonime cu formatul în sine. Jéroboam este formatul de trei litri, care corespunde la patru sticle de 0,75 litri. Originea numelui datează din Vechiul Testament: Ieroboam a fost de fapt primul rege al Israelului, precum și fondatorul acestuia.
Prima etichetă produsă de Giulio Ferrari la începutul secolului XX este Blanc de Blanc cu un stil inconfundabil care cucerește pentru prospețime și parfum.
Vizual se prezintă cu un galben pai strălucitor și perlaj de persistență considerabilă. Pe nas de mare intensitate. Notele fructate tipice Chardonnay-ului preludiu la note plăcute de crustă de pâine și alune conferite de cele peste 30 de luni de învechire pe drojdie. Gustul este proaspăt și de mare finețe, face înghițirea îmbietoare și satisfăcătoare. Finalul lung oferă note de citrice și senzații minerale.
„ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
96 Puncte Luca Maroni: Deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă și minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci. Impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi. Prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură. Se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire.
Soi: Primitivo (Zinfandel) – vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine
Culoare: roșu intens cu tente purpurii
Miros: gem de fructe roșii cu adieri de fructe negre
Gust: deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă; minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci; impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi; prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură; se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire
Recomandări gastronomice: un vin de meditație ideal, dar care merge foarte bine și cu carne roșie, vânat, somon, ton, legume la grătar, brânzeturi maturate (Grana Padano)
Maturat cel puțin 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Un vin minunat care nu trece timpul și generațiile, deoarece nu reușește niciodată. Este un roșu elegant cu putere și un echilibru magnific între fructele coapte și notele picante. Aceasta Reserva dă o notă personală profilului clasic al vinurilor Rioja.
Selecție de podgorii vechi, din Rioja Alta și Rioja Alavesa. Recolte reduse, mai putin de 5.000 kg/ha.Recoltat manual, hotarand cu meticulozitate timpul optim de recoltare pentru fiecare parcela si fiecare soi. Argila fundamental calcaroasă. Loturi din Rioja Alta cu subsol feros și Rioja Alavesa cu origine calcaroasă.
Miros: Arome de fructe negre din compot care alternează cu un fundal de vanilie, condimente precum piper negru, note de stejar excelent care lasă loc unei complexități frumoase și nuanțe bogate
Gust: Gustul este elegant cu taninurile bine lustruite, exprimate cu armonie și dulceață. Gustul final este amplu, evidentiindu-i volumul matasos care ramane in gura ca o mangaiere. Un vin cu clasă, de mare finețe pe care vrei să-l savurezi cu timpul pentru a-i descoperi toată bogăția.
Asocieri culinare: Fripturi, preparate din carne de vânat, brânzeturi fine.
Origine : Situat în Cenicero, în inima Rioja Alta, Cáceres a fost fondată de Enrique Forner la sfârșitul anilor 1960. Ajutați de un microclimat proaspăt, strugurii Tempranillo ating cele mai bune rezultate, înainte ca vinul să fie maturat timp de 12 luni în stejar și până la 14 luni în sticlă.
Crianza Rioja 2018, are o frumoasa culoare rosie, ce aminteste de primele cirese, in vreme ce buchetul este unul rafinat si intens aromat. Cu o structura bine conturata, Crianza Rioja 2018 vine cu arome fructate in principal, ce il recomanda ca o alegere inspirata in orice situatie! Acest vin se poate degusta la o temperatura de 16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de miel sau porc, ardei gras umplut, paella, branza de oaie sau alte tipuri de branza mai tare.
Soi : 90 % Tempranillo, 10% Garnacha tinta, Graciano
Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
„L’Acrobate” de Les Bienheureux este un gin franțuzesc cultivat organic, produs în loturi mici printr-un proces unic de distilare pe care protagoniștii îl păstrează cu gelozie secret. Echilibrul perfect între prospețime și fructe, clasicism și exotism, tehnică și poezie. Secretul este infuzia de spirulina, alge de culoarea smaraldului cu proprietati medicinale, care confera o nota proaspata si iodata buchetului opulent de fructe exotice.