Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Ea transformă obișnuitul într-un fel de poveste. Realitatea este simplificată și îmbogățită cu o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.
Chiar și numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul jucăuș al sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Gama reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.
Vin unic în DOCa Rioja realizat prin metoda ancestrală de origine italiană AMARONE . Strugurii din podgorii extrem de vechi, recoltați devreme și întinși pe paturi de paie pentru a-i lăsa să se usuce și să concentreze zahărul și să-i deshidrateze timp de cel puțin două luni.
Vedere: negru extrem de dens și profund.
Nas: Arome de lichior de cirese, smochine negre, scortisoara si sos de prune. Note de piper verde și ciocolată.
Gură: Aciditate medie, echilibrat și alcoolic, arome de cireșe negre, smochine, Kirsch, zahăr brun și ciocolată.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie etc.
Historia de Santalba reprezintă punctul culminant al carierei lui Santiago Ijalba. După o viață dedicată producerii de vinuri grozave, Santiago termină cercul cu acest cuvèe unic.
.Vedere: Culoare neagră intensă cu reflexe de cireș. Foarte profund.
Nas: Nas intens si definit de fructe coapte. Complex și atractiv cu note de amaretto, biscuiți, violete, gălbenușuri de ou, cassis. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gură: atac bun cu corp și aciditate bună, structură excelentă, final floral echilibrat și lung. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate, rață portocale, vânat, friptură de rață cu oțet de Modena, cârnați, foie gras etc.
Vin realizat cu struguri Tempranillo din regiunea Haro, recoltați la punctul potrivit de coacere pentru a oferi prospețime, aciditate și potențial aromatic. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata in rezervoare de inox si odata terminata si dupa o scurta sedere in butoaie de stejar a fost imbuteliata, realizandu-se un asamblaj a tuturor proprietatilor sale.
Aspect : Roșu cu tonuri negre care denotă tinerețe și margini ușoare de plăci.
Nas : Foarte aromat, fructat si proaspat. Note finale ușoare care amintesc de vanilie.
Gură : Fructul său, aciditatea plăcută și o surpriză fantastică de prospețime.
Recomandari culinare: Gratare, preparate din orez in general, friptura de carne si tocanite traditionale, paste, pui curry, burritos, fajitas, pizza, paste bolognese, tapas si pinchos etc.
Vin realizat cu struguri Tempranillo recoltați în momentul optim de coacere din podgoriile din regiunea Haro. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin foarte potrivit pentru învechire. Învechirea sa s-a desfășurat în butoaie de stejar american timp de 15 luni folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul s-a încheiat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață.
Aspect : roșu intens, cu unele tonuri negre și margini de plăci.
Nas : Arome de fructe roșii, note de vanilie și un fundal picant.
Gură : Puternic și echilibrat. Foarte bine structurat. Amestec perfect de stejar cu fructe.
Recomandări culinare: BBQ, tapas variate, friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, carne albă, brânzeturi curate și semicurate, portocale de rață, preparate din orez, paste umplute, cartofi bravas, omletă spaniolă, pâine prăjită, fondue sărată etc.
PASSAROWITZ 1718 este un vin ce sugereaza, în acelasi timp, spiritul german (o anumita claritate, asprime, forta, rigoare), dar si pe cel oltenesc (un prim atac gustativ intens, proaspat, cu o evolutie catifelata si o structura fina, ce mascheaza duritatea si astringenta de pe final a vinului).
Este un vin echilibrat, puternic, cu o culoare extraordinara, în care aroma de lemn se integreaza foarte bine cu aroma strugurilor din cele cinci soiuri. Astfel putem simti foarte bine cirese negre supracoapte, coacaze negre, afine, visine dar si aroma de ciocolata neagra, boabe de cacao si vanilie tipice lemnului în care au fost maturate vinurile. La gust vinul e corpolent, robust, extractiv, cu o aciditate ce îl face usor vioi, cu promisiuni excelente pentru viitorul vinului învechit în sticla si o catifelare învaluitoare pe final.
Pentru cupaj s-au folosit toate cele cinci soiuri importante de vinuri rosii de la Crama Oprisor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder, fiecare dintre ele având un aport considerabil în acest cupaj. Am ales aceasta solutie de cupajare deoarece am dorit ca, pe lânga soiurile rosii traditionale zonei Mehedinti (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), sa introducem si un “strain” nobil (soiul Dornfelder), care sa imprime finete si aroma condimentata vinului.”
Academia Rară Neagră este actul de identitate al orgoliosului soi autohton cu același nume. Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe violet și l-a parfumat cu arome de vișine și prune. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate este posesorul unui gust ce nu poate fi confundat cu nici un alt vin de până acum. Academia Rară Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.
Cantitatea de sticle îmbuteliate pentru Academia Rară Neagră 2019 este una foarte limitată – de 4632 de sticle. Acest număr, la rândul său, nu este unul întâmplător, ci își are rădăcinile în localizarea propriu-zisă a terroir-ului Purcari pe harta lumii, fiind locul unde soiul de struguri Rară Neagră este crescut cu dedicare și grijă.