Afișez 301–312 din 646 de rezultate

  • 1000 de Chipuri Sforile – Fintesti 8

    Sforile/Fințești 8 este un vin distinct, prin care am dorit să dovedim că România este capabilă să ofere vinuri excepționale. Avem nevoie de produse românești de calitate, iar „8”, reprezintă în sine o experiență unică.
    Maturat timp de 2 ani în butoaie vechi românești, pentru a dobândi rotunjimile oferite de procedeul de microoxigenare necesare unui vin special, fără însă a acoperi cu prea mult lemn fructuozitatea strugurelui.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Editie Limitata: 530 sticle
    An de recolta: 2014
    Soi: Shiraz
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 16%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de lemn personalizata
    Producator: Crama 1000 de Chipuri
    1,550.00 lei Adaugă în coș
  • 1000 de Chipuri Sforile – Fintesti 7

    Un cupaj realizat în proporțiile 45% Shiraz – 55% Fetească Neagră din dorința de a alătura două lumi, două expresii, pentru o experiență gustativă deosebită.
    ”Am fi produs mai mult din acest cupaj însă shiraz-ul a fost extrem de puțin”.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Editie Limitata: 555 sticle
    An de recolta: 2014
    Soi: Feteasca Neagra si Shiraz
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 16%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de lemn personalizata
    Producator: Crama 1000 de Chipuri
    1,250.00 lei Adaugă în coș
  • 3 Passo Bianco 2021

    96 puncte Luca Maroni
    Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipa profesionista, formata din agronomi si oenologi cu experienta interrnationala in domeniul viticol. In plus, acestia au studiat foarte mult zona podgoriilor de vita de vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, in regiunea Veneto, Italia.
    Un vin alb, organic, intr-o frumoasa culoare de galben auriu, 3 Passo Bianco dezvaluie mai intai note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, isi pastreaza prospetimea conturata de aromele fructate, ceea ce ii ofera si mai multa eleganta si delicatete.
    Degustati acest vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de branzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne alba.
    Soi: Chardonnay
    Alcool: 13%
    Tip: alb / sec/ vin ecologic
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Cielo e Terra
    Tara: Italia
    56.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Spumant 2018

    Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
    Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si crocanta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
    Soi: Cramposie
    Tip: spumant alb / brut
    Alcool: 11,50%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de carton personalizata
    Producator: Crama Stirbey
    125.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Spumant Rosé 2011

    Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2011, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa 4 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat in primavara lui 2016, fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
    Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
    Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
    Soi: Novac
    Alcool: 12%
    Tip: spumant rose / brut
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie de carton personalizata
    Producator: Crama Stirbey
    125.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Equinox – Trei Crai 2018

    Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
    Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
    Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
    Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    Til: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    76.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Equinox – Rara Neagra 2019

    Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
    Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
    Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
    Editie Limitata 900 sticle
    Soi: Rara Neagra
    Tip: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14,7%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    81.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Equinox – Feteasca Neagra 2021

    Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
    Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
    O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec / vin ecologic
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Tara: Republica Moldova
    99.00 lei Adaugă în coș
  • Bauer S.V.S. 2015

    Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
    Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
    Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
    Soi: Sauvignonasse
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    80.00 lei Adaugă în coș
  • Crama Bauer - Petit Verdot Magnum 2013 - 1500 ml

    Bauer – Petit Verdot (P.V.) 2018

    Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
    Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
    Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
    Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.
    Editie Limitata 1950 sticle
    Soi: Petit Verdot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Bauer
    150.00 lei Adaugă în coș
  • Academia Purcari – Saperavi 2019

    Academia Saperavi este esența impresionantului soi georgian cu același nume, reinterpretat de către expresia pură a terroir-ului de Purcari, obținând, în rezultat, un vin autentic cu aromă fulminantă.
    Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe purpurii și l-a parfumat cu arome explozive de prune și fructe coapte. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate, are un gust plin, opulent, cu un postgust lung și plăcut, cu arome complexe.
    Academia Saperavi cuprinde o cantitate foarte limitată de sticle – 6000 pentru că exact cu atâta timp în urmă au fost înregistrate primele practici de utlizare a amphorelor în vinificație, în Georgia.
    Soi: Saperavi
    Alcool: 13,5%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producător: Purcari
    Țară: Republica Moldova
    250.00 lei Adaugă în coș
  • Cotnari Millesime – Francusa 2016

    Vin spumant brut,fermentat natural prin metoda traditionala in sticla si maturat pe drrojdii 61 de luni.
    Editie Limitata: 4877 sticle
    DOC Cotnari
    Soi: Francusa
    Tip: spumant / alb / brut
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Casa de Vinuri Cotnari
    110.00 lei Adaugă în coș