Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipa profesionista, formata din agronomi si oenologi cu experienta interrnationala in domeniul viticol. In plus, acestia au studiat foarte mult zona podgoriilor de vita de vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, in regiunea Veneto, Italia.
Un vin alb, organic, intr-o frumoasa culoare de galben auriu, 3 Passo Bianco dezvaluie mai intai note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, isi pastreaza prospetimea conturata de aromele fructate, ceea ce ii ofera si mai multa eleganta si delicatete.
Degustati acest vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de branzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne alba.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2019, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa peste 2 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.
Atipică soiului. Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu o Rară Neagră/ Băbească Neagră mai ușoară și catifelată. Însă de data aceasta, Rara Neagră a fost modelată după stilul specific al creatorului vinurilor Equinox.
Din recolta anului 2019 s-au obținut 5 butoaie/ barique de 225 l de Rară Neagră. Vinul din doar 3 butoaie a fost folosit pentru producerea vinului Equinox Rară Neagră 2019, echivalentul a 900 de sticle.
Destul de corpolentă, cu taninurile vii și un postgust fructat, condimentat și elegant. Aciditatea medie plăcut armonizată cu nivelul de alcool de 14,7%. Un final memorabil.
Vin roșu sec, produs din struguri ecologici de soiul Feteasca Neagră crescuți în via gospodării Crama Domnească, aflată pe o pantă numită în popor Luchineasa, în apropierea satului Olănești din regiunea vinicolă Purcari.
Vinul a fost maturat în butoaie de stejar timp de 11 luni. Culoarea sa de un roșu rubiniu cu reflexii deschise, asemenea unei rodii coapte, te cucerește de la prima vedere. Olfactiv vinul e plin de un buchet de fructe negre, dulci, coapte. Mai discrete își fac apariția niște note de piper negru măcinat.
O structura elegantă și complexă. Nivelul de alcool de !4% este frumos combinată cu nivelul mediu de aciditate. Un postgust fructat, cu impulsuri picante.
Crama Bauer continuă să uimească cu fiecare expresie creată, sfidând normele convenționale pentru a realiza vinuri cu caratere unice. Este și cazul lui Bauer S.V.S., realizat din soiul de struguri Sauvignonasse. Pentru această licoare s-au folosit struguri atent selecționați și recoltați manual dintr-o parcelă cu viță de vie cu o vârstă peste 40 de ani, ce concentrează în seva sa caracteristicile unice ale terroir-ului. Iar Bauer S.V.S. este cu atât mai special cu cât parcela respectivă oferă o producție redusă. Strugurii sunt presați, apoi licoarea obținută este trasă în butoaie de stejar unde are loc fermentația fără adaos de drojdii. Licoarea rămâne în butoaiele de stejar timp de 14 luni, dar depunerile sunt amestecate din când în când, prin procesul numit battonage, pentru a rotunji expresivitatea vinului. Rezultatul este un vin extrem de corpolent, cu un caracter cremos ce dezvăluie note condimentate și de pământ. Aciditatea rotunjită a acestui vin alb sec pune foarte bine în evidență gustul preparatelor pe bază de fructe de mare sau carne albă de pui.
Miros: Notele sunt corpolente și calde, dezvăluind condimente fierbinți și tonuri subtile de portocală
Gust: Aroma este elegantă, cu tușe cremoase de tanin și o aciditate corpolentă, toate subliniate de accente subtile de stejar
Petit Verdot este un soi foarte vechi şi foarte rar ce poate fi găsit în zone cultivate cu mai cunoscutele soiuri Cabernet sau Merlot. Datorită caracterului sau distinct (aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct) Petit Verdot este frecvent utilizat în cantităţi mici pentru a condimenta cupajele de vinuri roşii. Credem cu tărie în potenţialul acestui soi în zona Drăgăşani -un mulaj al originii sale distincte şi drept urmare o potrivire perfectă cu filosofia noastră “creativitate naturală”.
Dar Petit Verdot este mult mai pretenţios şi mai dificil de îngrijit în comparaţie cu Cabernet Sauvignon de exemplu. Coacerea este foarte târzie, făcând dificilă obţinerea unei recolte de struguri copţi perfect în fiecare an. Acest lucru ne poate obliga să renunţăm total la recoltă într-un anumit an.
Sunt foarte puţine vinuri pure din Petit Verdot în lumea internaţională a vinului, ceea ce ne face şi mai mândri să oferim cel dintâi şi până acum singurul Petit Verdot din România.
Petit Verdot este acompaniat perfect de beef tartar, rată coaptă, vânat cu pene cum este fazanul, prepeliţă sau paste condimentate, cu roşii. Dacă doriţi să beneficiaţi la maxim de acest vin şi în anii săi tineri, recomandăm aerare extinsă, de cel puţin 2-3 ore.