Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
Soiurile aromate din zona Murfatlar pot impresiona datorita maturarii cum se cuvine a strugurilor.
Tamaioasa de fata are un miros discret, oferind o senzatie de dulce datorita notelor de muscat si miere de tei. Gustul este mineral, fin cu arome de portocale, coji de portocale si ananas, echilibrate de o usoara amareala tonica in postgust
Asociere culinara: Este un vin usor de consumat alaturi de branzeturi cu mucegai usor aromate.
Acest vin reprezinta bogatia celor mai expresive podgorii Pecorino, atent selectionate in fiecare an, pe baza caracteristicilor recoltei.
Galben pai cu reflexe verzui, nasul exprima note de ananas, piersici albe si salvie care se deschid spre un gust fin si foarte elegant. Gustul este bogat, rotund, perfect echilibrat. Excelent in combinatie cu preparate pe baza de peste sau cu carne alba.
Tenuta Ulisse Unico Pecorino este un vin alb cu reflexii verzui, caracterizat de arome fresh de fructe tropicale, in special papaya, citrice si ananas. Are o aciditate medie si o structura foarte buna, fiind potrivit alaturi de preparate din peste, fructe de mare sau salate.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Încântătoare vizual, prin culoare cristalină și dansul plin de eleganță al bulelor, această Fetească Regală te inspiră și te atrage în visare cu buchetul său bine echilibrat de arome delicate de fructe exotice dulci și nuanțe florale.
Gustul proaspăt și răcoritor este completat de un final surprinzător de armonios și îndelungat nuanțat de bogate arome de piersici și mango.
96 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Daca iti doresti un vin racoritor de vara la o sueta cu prietenii, la un picnic sau o cina usoara cu Doppio Passo Grillo mergi la sigur.
Cautarile pentru un Doppio Passo alb perfect de vara s-au oprit in Sicilia -„tara soarelui” – binecuvantata de un climat Mediteraneean cu ierni moderat si veri calduroase excelent pentru prospetimea si caracterul fructat al strugurior Grillo.
“Nasul” este impresionant de proaspat, o explozie de fructe tropicale amestecate cu citrice si flori albe.
Gustul este proaspat, dominat de arome de fructe galbene precum papaya si pepene galben armonios amestecate cu note de citrice.
Finalul este proaspat lung si savuros.
Excelent alaturi de preparate din pasare peste, fructe de mare, antipasti, salate dar si de preparate vegetariene.
Culoarea galben-verzuie cu note de lime si ghimbir incoronate de parfumul imbietor al caprifoiului.
Gustativ ne ofera ce ne asteptam de la un riesling: pere albe crocante, piersica alba, miere, citrice si ierburi.
Datorita climatului racoros vinurile din Crisana au o aciditate mai ridicata, indiferent de ce soi vorbim, insa de la un riesling, chiar asteptam la un nivel de aciditate superioara zonelor mai calde, tocmai aceasta face acest soi un vin gastronomic, versatil, usor de asociat cu diferite preparate.
Asocieri gastronomice:
Echilibrul perfect face ca Rieslingul sa fie un vin extrem de versatil in ceea ce priveste asocierea cu mancarea. Se poate asocia cu preparate picante, asiatice – mai ales cei care au un rest de zahar mai ridicat – dar, ca si vinurile cu aciditate ridicata in general, armonizeaza cu mancaruri mai grase, prajite, peste si salate sau alte preparate cu aciditate ridicata.
Temperatura de servire recomandata: 8-10 °C
DOC – CMD Crisana
Soi: Rhein Riesling
Tip: alb / sec
Alcool: 11 %
Matirare: 8 luni in barrique-uri noi din stejar american si frantuzesc, respectiv in butoaie mari de stejar.
Vinul Sauvignon Blanc are o aromă tipică a florilor de viță de vie, de o intensitate rară. La o primă degustare, vei simți notele vegetale, de lăstar de coacăz și la final nuanțele de măr Granny Smith cu care este îmbogățit.
Este un vin excelent de asociat cu aperitive sau salate, paste cu brânzeturi sau preparate din pește ori fructe de mare. Este potrivit, de asemenea, pentru preparatele din carne de pui.
Petite Helena este un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si minunata noastra Sarba 30%. Pe langa aromele specifice datorate fermentarii si maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc ca vanilie, scortisoara si cuisoare am dorit sa avem prospetimea cat si mineralitatea specifica zonei Cotesti. Avem fructe exotice ca papaia, ananas si fructul pasiunii; pere zemoase si coaja de lime completate de note inconfundabile de petale de trandafir specifice soiului Sarba!
Vinul este corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant! Echilibrat, intens si onctuos cu o explozie de arome.
DOC – CMD Cotesti
Soi: Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si Sarba 30%
Am luat energia si dinamismul din pasiunea de a inova, am adaugat aroma stafidelor si am reinviat bonomia deserturilor intr-un vin pretios, dulce. Sarba Sweet Wine este un vin alb de desert obtinut prin deshidratarea naturala a strugurilor, proces care ne-a permis concentrarea zaharurilor la peste 400 g/l si pastrarea aciditatii naturale specifice zonei Cotesti.
Cu un randament de pana la 30%, mustul obtinut a fost fermentat lent si maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 14 luni cu batonaj pentru a adauga complexitate si cremozitate.
Se potriveste in special deserturilor si branzeturilor fine si a imprumutat culoarea de ambra a apusurilor de toamna.
Produsul se comercializeaza doar in cutie personalizata. Este ideal pentru un CADOU special.