Prima etichetă produsă de Giulio Ferrari la începutul secolului XX este Blanc de Blanc cu un stil inconfundabil care cucerește pentru prospețime și parfum.
Vizual se prezintă cu un galben pai strălucitor și perlaj de persistență considerabilă. Pe nas de mare intensitate. Notele fructate tipice Chardonnay-ului preludiu la note plăcute de crustă de pâine și alune conferite de cele peste 30 de luni de învechire pe drojdie. Gustul este proaspăt și de mare finețe, face înghițirea îmbietoare și satisfăcătoare. Finalul lung oferă note de citrice și senzații minerale.
„ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Alba si Chardonnay
Tip: alb / demisec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Summer Wine Rose 2022
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Neagra si Busuioaca
Tip: roze / demisec
Alcool: 12,7%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Tohani
Pachetul contine 1 sticlă Summer Wine Alb + 1 sticlă Summer Wine Rose + 1 pahar Summer Wine cadou. Promotie valabila in limita stocului disponibil in magazinul”Casa cu Vinuri” – Timisoara
Vin alb dulce, produs 100% din struguri selecți de Sauvignon Blanc supracopți.
Culeși manual de pe podgoriile din satul Mircești, raionul Ungheni, zona vinocolă cu indicație geografică protejată Codru.
Vinul are o culoare alb-verzui. Arome de fagure de miere,mango si fructul pasiunii,gust fructuos si savuros.
Podgoriile se află la o altitudine de 320 m, cu o pantă de înclinare de 6 grade, îndreptate în direcția sud-est. Vinul a fost maturat timp de 2 luni în butoaie de salcâm.
Apogeul de consum al acestui vin este deja atins și are un potențial de învechire de minim 10 ani.
Se recomandă asocierea culinară cu deserturi, brânzeturi și prajituri.
Se recomandă răcirea vinului, înainte de consumare: 6 – grade Celsius
Parte din colecţia Bardul din Mircești a Cramei Mirceşti, Fume Blanc aduce cu el expresivitatea deplină a soiului Sauvignon Blanc, prin struguri culeși din podgorii aflate în inima Moldovei, la o altitudine de 320m, pe pante îndreptate S-E şi înclinație de 6 grade, dar şi printr-o vinificare menită să evidenţieze tot ce-i mai bun în soi. Maturarea se face ”sur lie” timp de 5 luni, în butoaie de salcâm, iar la final, Bardul din Mircești Fume Blanc se dovedeşte a fi o pură desfătare pentru simţurile pasionaţilor de vinuri albe seci, dar şi ale colecţionarilor. Colecţia Bardul din Mircești porneşte tocmai de la filozofia creării unor vinuri de înaltă profunzime, cu bun potențial de învechire la sticlă, adresate celor care ştiu să aprecieze valoarea unui vin bun. Un astfel de vin este cu siguranţă şi Bardul din Mircești Fume Blanc, ideal de savurat la o temperatură de 8-10 grade Celsius în asocieri culinare cu aperitive, pește, fructe de mare sau brânzeturi.
Miros: Note irezistibile de iasomie şi fagure de miere, rotunjite cu accente fructate de pepene galben.
Gust: Corpolent, intens fructat, mai puțin concentrat pe citricele specifice ale unui Sauvignon Blanc şi mai mult înclinat spre nuanţe ierboase.
Crama Mirceşti aduce în atenţia iubitorilor de vin alb o expresie fabuloasă a strugurilor Fetească Albă copţi pe terroir-ul cu totul special din Mircesti, o zonă cu indicație geografică protejată Codru. Aici, podgoriile se situează la o altitudine de 290m, cu pantă de 3 grade şi sunt îndreptate în direcția sud-est, iar soarele mângâie blând strugurii până ce aceştia se coc perfect. Caracteristicile de soi sunt exprimate foarte bine în acest vin alb sec, delicat parfumat, maturat 4 luni “sur lie” în vase de inox, astfel că reperăm accente florale şi citrice splendide.
Se recomandă asocieri culinare cu aperitive, fructe de mare, brânzeturi sau mâncăruri ușor picante şi o răcire prealabilă a vinului înainte de consum, până la 6-8 grade Celsius.
Crama Mirceşti Fetească Albă se poate degusta imediat, pentru că apogeul său de consum a fost atins și are un potențial de învechire de minimum 2 ani.
Miros: Buchet plăcut parfumat, care aduce în prim plan nuanţe de citrice, tei, viţă de vie şi fagure de miere.
Gust: Delicat şi suav, compus din nuanţe citrice şi tonuri fine de miere polifloră.
Crama Mirceşti Fetească Regală ajunge în pahar direct din inima Moldovei, unde este creat exclusiv din struguri selecți de Fetească Regală, copţi la perfecţiune pe terroir-ul din Mirceşti. Vinul redă din plin savoarea indiscutabilă a soiului autohton, care capătă o şi mai mare relevanţă în podgoriile situate pe pante uşor înclinate, la o altitudine de 320m, de aceea se dezvăluie proaspăt, vioi şi deosebit de fin.
Maturarea “sur lie” pe o perioadă de 4 luni, în vase de inox, păstrează şi defineşte excelent aromele varietale de Fetească, sigilând un gust şi un postgust de vis şi astfel, savurat rece,
Crama Mirceşti Fetească Regală devine exact acel vin tânăr, cu parfum floral bine echilibrat, care merge de minune în asocieri culinare cu aperitive sau cu preparate ușoare pe bază de pește sau fructe de mare.
Miros: Buchet predominant floral, care afişează o împletire aromatică armonioasă, de o fineţe aparte.
Gust: Proaspăt şi delicat, definit de arome florale şi atingeri fine de fructe cu miez alb.
Un amestec inovator care îmbină vioiciunea și prospeţimea soiului Sauvignon Blanc, eleganţa și rotunjimea Chardonnay-ului și exuberanţa aromatică a lui Muscat Ottonel. Un vin cu note complexe, cu arome florale intense, note de fructe tropicale discrete și un palat învăluitor susţinut de o mineralitate picantă.
Asocieri culinare: Mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi de burduf.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius
IG Viile Timisului
Soi: Sauvignon Blanc, Chardonnay si Muscat Ottonel
Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
Gust: intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
La Petite Sophie este un cupaj extraordinar de Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioadă de 4 luni în baricuri de 225l.
Sortimentul se adresează în special celor care preferă vinuri complexe şi impunătoare, cu buchet intens.
La Petite Sophie este excelent structurat şi îmbină frumos notele fructate cu cele lemnoase pentru a oferi o experienţă gustativă greu de uitat.
Culinar, vinul se potriveşte cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac, etc.
O culoare de un galben intens, cu sclipiri de galben verzui, vinul cu un stagiu de 6 luni la barrique nou de stejar românesc, pătrează cu strictețe aciditatea ascițită ca o turlă de biserică gotică și o structură la fel de indestructibilă.
Un corp robust dar foarte bine echilibrat, cu note clare și curate de flori de tei și frunze de roiniță, însoțite de note fine de piersică în pârgă. Promite o evoluție spectaculoasă în urma învechirii la sticlă, poate, chiar mai lungă decât răbdarea celui care se va încumeta să îl tezaurizeze.
Asociere culinara: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie plăcinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.