Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
Gust: intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
La Petite Sophie este un cupaj extraordinar de Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioadă de 4 luni în baricuri de 225l.
Sortimentul se adresează în special celor care preferă vinuri complexe şi impunătoare, cu buchet intens.
La Petite Sophie este excelent structurat şi îmbină frumos notele fructate cu cele lemnoase pentru a oferi o experienţă gustativă greu de uitat.
Culinar, vinul se potriveşte cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac, etc.
O culoare de un galben intens, cu sclipiri de galben verzui, vinul cu un stagiu de 6 luni la barrique nou de stejar românesc, pătrează cu strictețe aciditatea ascițită ca o turlă de biserică gotică și o structură la fel de indestructibilă.
Un corp robust dar foarte bine echilibrat, cu note clare și curate de flori de tei și frunze de roiniță, însoțite de note fine de piersică în pârgă. Promite o evoluție spectaculoasă în urma învechirii la sticlă, poate, chiar mai lungă decât răbdarea celui care se va încumeta să îl tezaurizeze.
Asociere culinara: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie plăcinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.
Culoarea acestui Chardonnay este galben-aurie ca razele soarelui de toamna. Un vin cu un buchet bogat si complex cu note de flori de camp, samburi de caise, caramel sarat si vanilie. rezultate in urma maturarii la barrique timp de 9 luni.
Gustul usor citric cu arome delicate de caise confiate, unt topit si faguri de albine.
Vinul este fin si elegant usor de asociat cu branzeturi maturate, preparate din peste si carne alba, recomandat pentru cele mai rafinate gusturi.
Galben pai, intens si stralucitor. Spectacol olfactiv de arome minerale ce se deschid cu note de flori de camp si esente de citrice, pentru ca apoi sa etaleze delicate senzatii de sofran
alaturi de flori de vanilie si talc. Dupa cateva secunde in pahar, in nas ajung splendide note de miere de salcam si flori de tei.
Gustul este seducator si aromat, fin in atacul initial, ce se
dovedeste rotund pe papilele gustative, cu o superba aliura tonica. Final aromat si postgust prelung, cu elegante senzatii de baric.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual în lădițe de 15 kg, apoi sortați cu grijă. Macerarea la rece a durat aproximativ 36 de ore.
Fermentația alcoolică controlată efectuată la 13-14 grade Celsius, în vase de inox. Vinul obținut a fost păstrat pe drojdia fină trei luni, apoi a fost maturat în baricuri din stejar de Allier cinci luni. După îmbuteliere vinul a fost păstrat în pivniță 6 luni
Servire:
8°-12° Celsius. Recomandat alaturi de specialitati din peste sau fructe de mare, paste proaspete cu trufe si branzeturi moi si grase, calcan cu sofran si sos de midii.
Exact cum spune și numele, Flori de Gheață se referă la faptul că strugurii de Tămâioasă Românească au fost culeși la primele înghețuri din vie. Culoarea galben aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu, iar senzațiile dominante sunt de dulceață de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas și litchi. Foarte bine balansată aciditatea ce susține perfect zaharurile remanente.
Servire:
Recomandăm o temperatură de servire de 12 grade C, care să pună în evidență caracterul elegant al vinului alături de deserturi în foietaj cu dulcețuri de citrice.
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant alb / brut
Plai: Kiscsere, Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 8 gr
Aciditate: 6,45 gr/L
Sticlă: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
MEDALII:
BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay, Risling Italian si Muscat Ottonel, cu o culoare galben-verzui, cu arome de fructe exotice, pomelo, Grepfrut si lime, nuantate cu usoare note de migdale.Un vin plin, corpolent cu aciditate ridicata, ce face ca post gustul sa fie persistent.
DOC – CMD Silagiu
Soiuri: Riesling Italian, Muscat Ottonel si Chardonnay
Armonie White Blend este un cupaj alb, care te va surprinde prin armonia perfecta a aromelor. Aromele fructate si notele florale se impletesc intr-un mod sublim, oferindu-ti o experienta gustativa de neuitat. Un vin care te incanta cu fiecare inghititura si te provoaca sa explorezi noi dimensiuni ale placerii.
Naiv Feteasca Alba,un vin aromat cu o aciditate placuta și persistenta ce susține un corp usor, dar cu 12% alcool. Caracterul complex al acestui vin este definit de arome pere si flori albe, mar verde si usoare note de grapefruit. Un excelent companion pentru salate, peste sau pui.
Acest Cuvée atent elaborat din Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Culoare galben-verzui, ce trădează prospețimea acestui vin. Ne întâmpină cu senzații de flori de câmp, pară coaptă și fine note exotice de cantalup.
Gustul perfect echilibrat, amintește de pere zemoase și fructe văratice, susâinute de o aciditate proaspătă și vibrantă. Fin și mineral în postgust.
Servire: 10°-12° Celsius.
Se asociază cu carne albă de pui sau pește de captură, dar se exprimă foarte bine alături de paste sau brânzeturi proaspete.
Vin prietenos, echilibrat si armonios, atrage prin culoarea galben verzui si consistenta delicata a gustului.Foarte generos in arome, fiind un asamblaj din soiurile de vin alb, Chardonnay si Sauvignon Blanc , ofera celui ce il savureaza o paleta bogata de nuante florale si tonuri fructate.
Se asorteaza cu mancaruri rafinate din carne de pui, fructe de mare, branzeturi.