Cand este vorba de Busuioaca de Averesti, nu exista limite! O iubim, o respectam si v-o daruim in toate expresiile ei: acum, pentru prima data, Busuioaca vinificata in ALB!
Premii: Medalie de Aur Vinalies 2023
Recoltare si Vinificatie:
Recoltarea s-a facut manual, de pe parcele atent selectionate, in primele ore ale diminetii pentru a beneficia de o temperatura scazuta. Pentru obtinerea Busuioacei vinificate in alb tot procesul de vinificatie s-a realizat la temperaturi scazute. Strugurii proaspat culesi au fost acoperiti cu gheata carbonica pentru a le scadea temperatura si ulteriori au fost lasati 12 ore la rece (0 -1⁰C). Strugurii s-au presat intregi pentru un timp foarte scurt.
Note degustare:
Caracterul aparte al acestui vin este unic, incomparabil. Aromele sale de fructe exotice (fructul pasiunii, papaya, pepene galben) sunt invaluite in busuioc verde. Gustativ, busuiocul verde predomina in acest vin care te cucereste prin fermitatea corpului sustinut de o aciditate placuta ceea ce il ajuta sa aiba si un post gust prelung.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
De culoare galben-pai acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; pe nas note de citrice, flori proaspete si note de paine crusta datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți și supuși la o presare rapidă și moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Aperitive de pește și cartofi prăjiți. Excelent și cu mâncăruri vegetariene, mâncăruri pe bază de pește și carne albă.
Acest vin este flagship-ul producției lui Maeli, dulceața sa este echilibrată de un traseu mineral și salin care îl face versatil. Rigurozitatea vinificarii conferă finețe perlajului și il distinge pentru marea eleganță în panorama internațională a vinurilor spumante dulci. Culoarea aurie cu nuanțe de verde, realizează și mai mult stralucirea perlajului elegant, fin și persistent.
Nas: Aroma intensă eliberează note de magnolie, iasomie, trandafiri albi și salcâm, precum și note fructate de lămâi, mandarine și piersici albe.
Gust: În gust este cremos, moale, bine echilibrat, cu o prospețime plăcută. Bine structurat cu final lung.
Asociere culinară: Aperitive ușoare, salată de fructe, deserturi, torturi de fructe și produse de patiserie ușoare.
Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
Soi: 100% Moscato Giallo / Muscat Galben
Alcool: 6 %
Tip: vin bio spumant dulce / de desert
Cantitate: 750 ml
Vinificatie:
Dezciorchinare si macerare pe coaja timp de cateva ore,
Presare moale, decantare la rece si maturare must la 0°C timp de 12 luni.
Vinificare conform metodei Martinotti, in autoclave (rezervoare sub presiune).
Chablis se situează în nordul Burgundiei, la jumătatea distanţei dintre Dijon şi Paris. Clima continentală de aici, cu ierni foarte friguroase şi veri răcoroase, dar şi solul predominant calcaros contribuie la dobândirea unui caracter specific al vinurilor.
Sortimentul este realizat exclusiv din struguri Chardonnay culeşi din vii Premier Cru şi Grand Cru. Louis Jadot Chablis este învechit timp de 9-12 luni înainte de îmbuteliere, timp în care îşi conturează personalitatea efervescentă şi seducătoare.
Vinul trebuie servit rece şi poate fi savurat alături de peşte prăjit, stridii sau brânză de capră.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de lămâie şi grepfrut, la care se adaugă tonuri de piersică şi măr verde.
Gust: Un buchet aromat, expresiv, unde predomină arome de lămâie, pară zemoasă şi măr verde proaspăt şi parfumat.
Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.
Medalii:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017
GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wine
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Buchet complex în care ies în evidență note de miere, piersici în sirop, măr galben copt, citrice confiate. Ușoare note de ierburi din exfoliant mediteranean și condimente. Moale, învăluitor, niciodată stânjenitor datorită prezenței unei componente acide în armonie constantă cu dulceața. Final lung cu note de fructe uscate și portocale confiate.
Asocieri: Teribil de delicios cu foie gras, deserturi cu fructe, branzeturi mature și ciocolata alba.
Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
Editie Limitata: 3250 sticle
Soi: Pinot Noir
Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.