Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu. Vinul Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa însoTeasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba
Provenind din regiunea Pozzolengo – Brescia, Lugana, vinul Bulgarini Fior Di Lago, este obţinut din soiurile Sauvignon Blanc și Trebbiano, struguri care sunt presați și trec printr-un proces de fermentație la temperatură controlată, în butoaie din oțel.
Acesta este un vin tanar integrandu-se perfect pentru mesele in familie cu aperitive, rissoto, sau preparate din fructe de mare. Solurile fertile din zona dezvoltă soiuri de struguri cu caracteristici specifice, oferind oportunitatea ideală de a fructifica la maximum aromele locului.
Culoare: Culoare galben pai cu nuanțe luminoase, auriu.
Miros: persistent si fin cu note de citrice, salvie si flori albe.
Gust: arome florale, de citrice si salvie.
Final: Neted, armonic, proaspat, de lunga durata, tânăr și imediat de băut.
Din recolta din 2020, Desiderio nostru uscat devine un Rive di Guia, o schimbare care este altoită în tradiție, o decizie luată pentru a celebra și mai bine caracteristicile unice ale teritoriului care ne găzduiește.
Producem acest Valdobbiadene DOCG din 1998: a fost o alegere făcută pentru a sărbători primii 30 de ani de activitate ai companiei, iar la momentul respectiv am decis să-l dedicăm tatălui lui Angelo, Desiderio.
Cu câteva zile înainte de recoltare, Angelo și Desiderio au trecut în revistă toate podgoriile și au decis ce struguri vor fi destinați cuvée-ului acestui Valdobbiadene DOCG. Pe parcursul recoltei 2020, această lucrare a fost realizată în podgoriile cătunului Guia, ducând munca de selecție la un nou nivel și făcând acest vin, dacă este posibil, și mai special. Prin urmare, strugurii provin toți din podgoriile din cătunul în care se află pivnița noastră.
Zahărul rezidual este de aproximativ 20 de grame pe litru, astfel încât să-i dea o notă mai moale și mai delicată. Este un vin spumant catifelat, dulce și echilibrat, care permite tuturor celor cu gust să știe ce ne oferă Rive di Guia.
Rosé Franciacorta DOCG de la Tenuta Montenisa – Marchesi Antinori strălucește delicat culorile cojii de ceapă în pahar, perlajul fin și durabil formează o margine elegantă de spumă cremoasă. La nas miroase ușor a flori sălbatice uscate, la palat acest Rosé Franciacorta captivează cu echilibrul perfect între prospețime și structură, care se termină într-un final remarcabil de armonios și elegant, lung.
Rosé Franciacorta aparține liniei „Classici” a Tenuței Montenisa. Pentru acest spumant se vinifica doar Pinot Noir, care provine din podgoriile propriei moșii. Mustul tanar este supus fermentatiei alcoolice in cuva de inox, urmata de fermentatie malolactica in sticla pe drojdiile fine pe o perioada de 24 de luni.
Savurați acest rosé armonios și echilibrat ca acompaniament ideal pentru aperitive, crustacee, carne ușoară. Incearca acest spumante frumos dar si cu deserturi cu fructe de padure si ciocolata frageda amara.
Vinul se remarca printr-o frumoasa culoare roz pal, iar aromele sale ne duc cu gandul la fructe rosii, capsuni si citrice. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Este un vin proaspat, expresiv, a carui aciditate sustine complexul aromatic.
Temperatura recomandata: 7° – 10°C
Preparate recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Soiuri: Feteasca Neaga, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon
Vinul Nikolaos Rose 2021 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2021 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.
De culoare galben deschis cu reflex aurii, acest vin exprima note de floare de viță de vie și păducel. Olfactiv aroma se regăsește în gura cu note de citrice și o atingere de unt.
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni si apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri noi de stejar frantuzesc iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de fructe sotate,prune, condimente si piele tabacita, un gust elegant fin si usor tanic.
Perfect cu fripturi,vanat, carne la gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese and Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri de stejar iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de cirese amare, gem de prune cu note de piper si tabac. Gustul este plin si complex, perfect echilibrat, placut catifelat si tanini sensibili.
Ideal insotit de fripturi savuroase, gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese e Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%.
Syrah este un faimos soi de strugure frantuzesc originar din Valea Rhône-ului care produce vinuri rosii corpolente cu o aroma pronuntata de fructe. Crama Girboiu detine singura plantatie de Syrah din regiunea Moldovei.
Vin rosu sec cu o culoare intensa rosie granata ce impresioneaza prin aroma pronuntata de fructe negre si condimente ca piper si eucalipt. Maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc ne-a imbogatit vinul atat gustativ cat si olfactiv prin note fine de vanilie, cuisoare si ciocolata. Corp amplu, taninuri catifelate, o aciditate pe masura si un post gust fructat si persistent.