Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
Grappa di Bassano 24 Carati Oro de la Jacopo Poli este obținută din distilare artizanală, în loturi mici, cu alambic cu ciclu discontinuu și se păstrează în pivnițele distileriei, în butoaie mici de stejar francez. Fin elegant, cucerește nasul și palatul datorită versatilității sale.
Materie primă : cuvée de viță de vie aromatică din zona Bassano del Grappa.
Mod de producere : distilare artizanala, cu alambic de cupru cu cazane de abur;
Pentru Poli Marconi 46 Gin, producatorul folosește o metodă specială: aromele botanicelor sunt captate printr-o infuzie specială pe baie de apă și, în final, adăugate la distilat. Botanicele sunt ingrediente tradiționale, cum ar fi boabele de ienupăr, coriandru, cardamom și menta, precum și plante botanice mai exotice, cum ar fi pinul paraș, pinul munte și strugurii de nucșoară. Acestea din urmă sunt o necesitate pentru fundalul mărcii și fac din Poli Marconi 46 Gin o băutură minunată.
Cu un conținut de alcool relativ ridicat de 46% – de unde și numele ginului – Poli Marconi este un spirit intens. Totuși, scopul aici nu este efectul îmbătător, ci de fapt gustul: cu cât un gin conține mai mult alcool, cu atât aromele și substanțele botanice individuale pot fi detectate mai bine în palat. În cazul Poli Marconi 46 Gin, puteți aștepta cu nerăbdare atât arome vinoase, cât și arome, precum cele lemnoase, care funcționează grozav atât în gin tonic pur, cât și în amestec.
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Vin frizzante rosu obtinut prin fermentare naturala in arealul Reggio Emilia / Italia, din soiurile de struguri Lambrusco Salamino Maestri si Lambrusco Marani.
Are o intensa culoare rosie, insotita de un buchet fructat si persistent,cu note de violete.
Gustul este dulce, proaspat, viu si echilibrat, cu un perlaj fin si bogat la turnare.
Recomandat la paste, pizza și prajituri
Soiuri de struguri: Lambrusco: Marani, Maestri, Lambrusco Salamino.
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Gustativ: Proaspăt, cu un gust caracterizat de note fructate. Elegant, cu o structură armonioasă.
Olfactiv: Intens şi fructat, cu arome foarte bine definite.
Vizual: Galben-pai.
Vinificare: Mustul, căruia i-au fost adăugate culturi de drojdii selectate, este pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a spori aromele specifice. La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare și abia după 120 de zile de maturare pe drojdie vinul spumant este gata pentru îmbuteliere.
Recomandări gastronomice:: antipasti, crustacee, fructe de mare, pește, salate
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.
Soi: Greco di Tufo
Culoare: galben-pai
Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate
Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent
Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate
Numele Suadens a fost ales pentru a reprezenta suavitatea acestui vin, care este un proiect molecular care are ca scop valorificarea nu numai a viței de vie autohtone din Irpinia, ci și a fructelor tipice locale, care nu sunt cultivate nicăieri în lume.
Cupaj: : Fiano di Avellino, Greco di Tufo, Falanghina
Vinificare: Presare ușoară a ciorchine întregi. Limpezire statica la rece, fermentare cu drojdie selectata la temperatura controlata. Învechire în oțel inoxidabil și trecere scurtă în butoaie de stejar.
Buchet de trandafir și fruct, cu aromele și prospețimea bine-echilibrate pe palat. Un rosé făcut dintr-un soi mai puțin cunoscut – Rondinella, dar care poartă amprenta Sant’Antonio: o abordare modernă a unei tradiții de secole.
Producător: Tenuta Sant’Antonio – Veneto
Soi: Rondinella
Culoare: cireșiu deschis
Miros: trandafiri, zmeură, fructat
Gust: bine echilibrat, picant și proaspăt
Recomandări gastronomice: paste și risotto, carne albă și carne de pasăre, mămăligă prăjită cu hering, brânzeturi proaspete și pește