Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Aroma intensa de cirese cu o atingere aproape licoroasa. Cu toate acestea, o anumită lejeritate și prospețime se simte subliniată de un ton ușor amar de coajă de prune. În gură, zmeura este peste tot.
Un vin de rhône de-a dreptul elegant – și nu le întâlniți des.
De culoare galben deschis cu reflex aurii, acest vin exprima note de floare de viță de vie și păducel. Olfactiv aroma se regăsește în gura cu note de citrice și o atingere de unt.
Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Ansamblu inovator de șase Chardonnay din cele mai bune Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Cei trei piloni ai acestui Blanc de blancs Premier Cru provin din cele trei celebre Grands Crus de Champagne – Avize, Oger și Chouilly. Avize este un Cru bogat care aduce putere. Oger oferă tandrețe și Chouilly o adevărată eleganță și finețe. Aceste crusuri de sol calcaroase prezintă în mod natural note iodate și arome de citrice. Asamblarea este echilibrată de amestecul unic de Chardonnay de Villers-Marmery, un Cru foarte mineral, cu note de fum, făcând vinul rotund și ușor. Crus de la Vaudemange și Trépail completează asamblarea.
Șampanie Premier Cru realizată exclusiv din Pinot Noir și Meunier ( 50% Grand Cru și 50% Premier Cru) . 85% Pinot Noir provenind în principal din satele Grand Cru din Aÿ și Tours-sur-Marne aduce putere și tandrețe acestei șampanii elegante. Premier Cru de Hautvillers completează amestecul cu note fructate foarte elegante. 15% Meunier din celebrul Premier Cru Hautvillers sporește vinul cu rotunjime și bogăție.
Acest asamblaj își are originea în 20 de cruuri din Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Se completează cu 20% vinuri de rezervă. 50% Pinot Noir din satele Grands Crus și Premiers Crus Aÿ, Hautvillers, Avenay-Vald’Or sau Louvois, pentru a produce un vin ușor, fraged și fructat. 40% Chardonnay predominant din Premier Cru of Vertus contribuie cu prospețime și note de lămâie. Dimensiunea minerală și aromele provin din Cru de Villers-Marmery, care are un sol calcaros. Satele Grands Crus și Premiers Crus precum Chouilly, Avize, Oger și Vaudemange completează ansamblul cu forță și complexitate. 10% Meunier oferă rotunjime și suplețe.
Acest asamblaj Brut Rosé are 16% Pinot Noir, din Mailly-Champagne, binecunoscut pentru puterea aromatică și bogăția sa, și din Vertus, vinificat ca vin roșu. Acest nectar roșu permite dezvoltarea aromelor fructate, calde și delicioase.
Un ansamblu rar de 11 Premier și Grand Cru selectate în 2012. 60% Chardonnay din satele Grands Crus precum Avize, Chouilly și Cramant contribuie la prospețimea, tonicitatea și eleganța Esprit Couture. Vinificarea și învechirea Chardonnay-ului în butoaie de stejar champenois au permis aromelor lor de brioșe să se dezvolte pe deplin. 40% Pinot Noir aduce structură, moliciune și tandrețe vinului prin Grand-Cru-uri emblematice precum Aÿ, Mailly- Champagne sau Verzy.
Un ansamblu rar de 11 Premier și Grand Cru selectate în 2012. 60% Chardonnay din satele Grands Crus precum Avize, Chouilly și Cramant contribuie la prospețimea, tonicitatea și eleganța Esprit Couture. Vinificarea și învechirea Chardonnay-ului în butoaie de stejar champenois au permis aromelor lor de brioșe să se dezvolte pe deplin. 40% Pinot Noir aduce structură, moliciune și tandrețe vinului prin Grand-Cru-uri emblematice precum Aÿ, Mailly- Champagne sau Verzy.
Delicat şi floral, matur şi plăcut aromat, Deau VSOP îşi defineşte caracterul prin împletirea unor eaux-de-vie extraordinare, astfel că dezmiardă degustarea cu atingeri de miere şi scorţişoară, dar şi cu accente florale. Fiecare eau-de-vie ce reprezintă terroir-ul renumit al regiunii Cognac şi savoarea unică a strugurilor Ugni Blanc copţi la perfecţiune, urmează o distilare prin metode tradiţionale şi petrece apoi mult timp în butoaie de stejar franţuzesc pentru a atinge maturitatea necesară asamblării. Coniacul dezvăluie o maturitate de cel puţin patru ani, însă unele distilate ale blendului sunt cu siguranţă mai vechi de atât. Savuraţi-l sec, în long drinks sau într-un cocktail, orice alegere fiind potrivită pentru a resimţi plăcerea de a-i degusta aromele cu totul speciale.
Notele degustării:
Miros: Buchet elegant, dominat de arome florale şi nuanţe sofisticate de piele.
Gust: Arome dulci de miere şi scorţişoară, complimentate cu accente bogate de ciocolată şi atingeri de piele.
Una dintre comorile Deau Cognac, Deau Black Extra răsfaţă iubitorii de coniacuri cu aromele sale intense, dar delicate, cu forţă şi cu seducţie în degustare, totul încapsulat într-o sticlă neagră, la fel de sofisticată precum licoarea ce se ascunde în interior. Denumirea sa nu se referă însă la sticlă, ci la degustarea pe nevăzute efectuată de Cellar Master pentru a selecta cele mai potrivite eaux-de-vie din pivniţele răcoroase, păstrătoare de elixire extraordinare. Deau Cognac Black Extra este compus dintr-un mariaj fin de eaux-de-vie alese pe sprânceană, care provin din Grand Champagne și Petite Champagne, două dintre cele mai bune terroir-uri din Champagne, totul pentru ca degustarea să dezvăluie un coniac modern, care păstrează izul tradiţiei, perfect de savurat sec, pe un pat de gheaţă zdrobită sau chiar în combinaţie cu un tonic.
Notele degustării:
Miros: Profil predominant floral, specific Grand Champagne, care dezvăluie nuanţe sublime de iris, violetă, caprifoi şi flori de portocal.
Gust: Intens şi onctuos, descris de caise uscate, condimente, fructe tropicale şi ghimbir.
Finish: Lemnos, rezultat în urma maturării prelungi în butoaie de stejar Limousin.