Degustare: Echilibru, eleganță, netezime și complexitate aromatică.
Nasul dezvăluie note de cereale, condimente dulci, miere și flori albe. Gura este rotundă și echilibrată, cu arome de fructe galbene, măr fiert și turtă dulce. Finalul este lung pe note proaspete.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri single malt finisat în butoaie de stejar francez Plum Liquor.
Nasul este dominat în mare măsură de o multitudine de fructe galbene și albe. Pruna este in centrul atentiei in acest cos de fructe compus din cireșe, caise, piersici si pere. Gura este carnoasa cu pulpa tare usor acidulata cu arome fructate. Evocă cruzimea prunelor proaspăt culese. Finalul este lung și persistent pe note de migdale și fructe înăbușite.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt finisat în butoaie Sauternes de stejar francez.
”Vinurile Sauternes sunt cunoscute pentru că sunt cele mai bune vinuri dulci din lume. Microclimatul excepțional al acestei regiuni în timpul recoltărilor (răcor nopţile şi dimineţile umede) vor avea ca rezultat dezvoltarea putregaiului nobil conducând la un fenomen de concentrare a zahărului și aromelor confiate.”
Degustare: Fermecător, opulent și suav.
Nasul dezvăluie o paletă aromatică largă. Unele note de fructe uscate (struguri de coacăze, caise și curmale) se amestecă cu note de condimente (vanilie, scorțișoară, ghimbir) și miere de salcâm. Gustul este bogat. Are aroma unui fruct copt și suculent.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt terminat în butoaie de stejar francez Saint-Émilion Grand Cru.
Degustare: Echilibru, eleganță, fructe și gust persistent
Nasul dezvăluie o paletă aromatică bogată, cu note fructate și proaspete. Malțul se amestecă cu arome de prune Ente, „crème brûlée” și primele nuci de toamnă.
Gura amintește de generozitatea curmalelor Medjool. Prezența notelor de mentă păstrează echilibrul. Taninurile sunt acoperite într-un cadru moale. Parfumul de condimente fine și zahăr brun însoțește finalul gustos.
„L’Acrobate” de Les Bienheureux este un gin franțuzesc cultivat organic, produs în loturi mici printr-un proces unic de distilare pe care protagoniștii îl păstrează cu gelozie secret. Echilibrul perfect între prospețime și fructe, clasicism și exotism, tehnică și poezie. Secretul este infuzia de spirulina, alge de culoarea smaraldului cu proprietati medicinale, care confera o nota proaspata si iodata buchetului opulent de fructe exotice.
Thoreau Rhum & Cognac este amestecul original dintre rom si cognac, o bautura care imprumuta caracteristici specifice ambelor bauturi. Acest amestec, cel putin neobisnuit, intre 70% Rom de Guatemala si 30% Cognac VSOP, vine intr-o sticla care aduce un omagiu special lui Henry David Thoreau, scriitor, poet si naturalist american.
Aroma: Paleta aromatica larga, complexa si emotionanta, note de crème brûlée, scortisoara si flori de portocal, petale de trandafir si iasomie.
Gust: Moale, lung si armonios, bogat ca uleiul de nuca, cu o textura matasoasa.
Finish: Persistent, cu arome de fructe confiate si alune.
Cu un look ce aduce împreună tradiția şi design-ul contemporan minimalist, Deau Cognac XO se dovedeşte a fi o licoare fabuloasă, cu un buchet generos și arome elegante, marcate de complexitate. Pentru a contura caracterul unic al acestui coniac, sunt selecţionate cele mai bune eaux-de-vie provenite din faimoasele regiuni Fin Bois și Grande Champagne, maturate pe o perioadă de 10 – 15 ani în butoaie de stejar limousin. Perfect pentru a face parte din colecția unui pasionat de licori sofisticate, Deau Cognac XO se savurează în momentele de reflexie, sec sau cu gheață.
Notele degustării:
Miros: Buchet fin conturat, care încântă cu note florale de iasomie și violete, tonuri de prune uscate și adieri fine de scorțișoară
Gust: Arome intense, perfect armonizate, care aduc în prim plan nuanţe de cafea, impresii de tutun, accente plăcute de mosc și impresii de nuci
Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Nas proaspăt, complex și marcat de note de portocală și mentă. În gură, este intens, cu arome fine de turtă dulce, fructe uscate și portocale confiate. Sfârșit lung și picant.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Chablis se situează în nordul Burgundiei, la jumătatea distanţei dintre Dijon şi Paris. Clima continentală de aici, cu ierni foarte friguroase şi veri răcoroase, dar şi solul predominant calcaros contribuie la dobândirea unui caracter specific al vinurilor.
Sortimentul este realizat exclusiv din struguri Chardonnay culeşi din vii Premier Cru şi Grand Cru. Louis Jadot Chablis este învechit timp de 9-12 luni înainte de îmbuteliere, timp în care îşi conturează personalitatea efervescentă şi seducătoare.
Vinul trebuie servit rece şi poate fi savurat alături de peşte prăjit, stridii sau brânză de capră.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de lămâie şi grepfrut, la care se adaugă tonuri de piersică şi măr verde.
Gust: Un buchet aromat, expresiv, unde predomină arome de lămâie, pară zemoasă şi măr verde proaspăt şi parfumat.
Crama Bouvet Ladubay a fost infiintata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay, devenind in timp una dintre cele mai apreciate si mai premiate case de vin spumant din Franta, din afara Champagne.
Bouvet Cremant de Loire Rose este un vin realizat din soiul de struguri Cabernet Franc. Intr-o frumoasa culoare roz somon deschis, vinul aduce in prim plan note olfactive de coacaze, zmeura, capsuni, fructe rosii, dar si ierburi condimentate.
Pe palat, vinul se dezvaluie fructat, proaspat si bine structurat.
Degustati acest vin la 6-8 grade Celsius, servit cel mai bine ca aperitiv.
Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.