Nas compex, fin și fructat evidențiind note de citrice confiate și aluzii de pere, lămâie confiate, condimente și vanilie. Pe palatin, este proaspăt și elegant cu arome de mere, note de caramel și o adiere de piersică, mandarine, migdale și vanilie care se regăsesc în postgustul persistent.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac XO Premium se livrează în cutie de lemn.
96 Puncte Vinous:”De culoare arămiu deschis, dar bogat și onctuos în gură, cu sfârșit lung, catifelat. Delord XO este un Armagnac de 15 ani dense și complex cu parfum de flori sălbatice și ierburi aromate de primăvară și arome de de coajă de portocală, smochine, nuga și sfârșit superb și lung, pe note de crème brûlée. O valoare excelentă care-l va convinge pe un consumator convins de Bourbon să adopte brandy-ul francez.”
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord XO se livrează în cutie de lemn.
95 Puncte Wine Enthusiast:”Buchetul inițial este atipic, dar după aerare se instalează notele obișnuite ale parfumului de Armagnac: stejar dulce, prune uscate, caco, condimente și stafide. Atacul este asertiv, dulce și dominat de stafide; la mijlocul evoluției pe palatin, o adiere scurtă de alcool este urmată de arome grase de unt sotat, pastă de migdale, nuga și miere neagră. Postgustul este aromat, lung și dulce.” Minimum 10 ani vechime.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac Delord Bas-Armagnac Napoléon se livrează în cutie de carton.
”Struguri parțial desciorchinați. Nisip calcaros, argilă roșie și pietre pe terase vilafranchiene. Maturat în tanc. Mure, bacon, grafit, afine, trandafir. Cu ediția 2021, am revenit la caracterul intrinsec al primelor mele Côtes du Rhône-uri, din 1997-2000. Acest Syrah intens, energic, cu tenta sa purpurie este proaspăt, cu arome expresive de fructe roșii de pădure și rotund pe palatin.” Louis Barruol
Soi: Syrah – struguri parțial desciorchinaţi
Culoare: roşu-rubiniu închis
Miros: mure, bacon, grafit, afine, trandafir
Gust: intens, energic, proaspăt, cu arome expresive de fructe roșii de pădure; rotund pe palatin, cu sfârșit lung
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat în tanc. Deşi nu a fost destinat îmbătrânirii, vinul îmbătrâneşte foarte bine.
Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme – AOP Côtes du Rhône
Născut în satul Charente și la distileria Bercloux care îi dă numele, whisky-ul nostru single malt este reflectarea terroir-ului și a know-how-ului său excepțional (alambic Charentais din 1974).
Fabricat din orz cultivat local, este preparat și distilat acasă și apoi învechit în butoaie tradiționale de Bordeaux și butoaie de coniac.
Se distinge prin finisajul său în butoaie Pineau des Charentes, care evidențiază cultura noastră locală și prin designul său perturbator, care îl face single malt-ul francez în ton cu vremurile.
Triple malt tourbé, fiind un amestec de trei whisky-uri Single Malt „turboase” finisate în butoaie noi de stejar francez.
Degustare: Complexitate, plenitudine, echilibru și lungime
Nasul intens dezvăluie note empireumatice care evocă atât cenușă, pâine prăjită, cât și moka. Atingerile subtile de condimente (scorțișoară, cuișoare) și lemn dulce îi întăresc complexitatea. Gura este groasă, moale și uleioasă. Salinitatea sa ii confera un echilibru proaspat si armonios. Structura sa este acoperită datorită taninurilor sale elegante. Finalul este lung și persistent pe arome caracteristice de turbă.
Degustare: Echilibru, eleganță, netezime și complexitate aromatică.
Nasul dezvăluie note de cereale, condimente dulci, miere și flori albe. Gura este rotundă și echilibrată, cu arome de fructe galbene, măr fiert și turtă dulce. Finalul este lung pe note proaspete.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri single malt finisat în butoaie de stejar francez Plum Liquor.
Nasul este dominat în mare măsură de o multitudine de fructe galbene și albe. Pruna este in centrul atentiei in acest cos de fructe compus din cireșe, caise, piersici si pere. Gura este carnoasa cu pulpa tare usor acidulata cu arome fructate. Evocă cruzimea prunelor proaspăt culese. Finalul este lung și persistent pe note de migdale și fructe înăbușite.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt finisat în butoaie Sauternes de stejar francez.
”Vinurile Sauternes sunt cunoscute pentru că sunt cele mai bune vinuri dulci din lume. Microclimatul excepțional al acestei regiuni în timpul recoltărilor (răcor nopţile şi dimineţile umede) vor avea ca rezultat dezvoltarea putregaiului nobil conducând la un fenomen de concentrare a zahărului și aromelor confiate.”
Degustare: Fermecător, opulent și suav.
Nasul dezvăluie o paletă aromatică largă. Unele note de fructe uscate (struguri de coacăze, caise și curmale) se amestecă cu note de condimente (vanilie, scorțișoară, ghimbir) și miere de salcâm. Gustul este bogat. Are aroma unui fruct copt și suculent.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt terminat în butoaie de stejar francez Saint-Émilion Grand Cru.
Degustare: Echilibru, eleganță, fructe și gust persistent
Nasul dezvăluie o paletă aromatică bogată, cu note fructate și proaspete. Malțul se amestecă cu arome de prune Ente, „crème brûlée” și primele nuci de toamnă.
Gura amintește de generozitatea curmalelor Medjool. Prezența notelor de mentă păstrează echilibrul. Taninurile sunt acoperite într-un cadru moale. Parfumul de condimente fine și zahăr brun însoțește finalul gustos.
„L’Acrobate” de Les Bienheureux este un gin franțuzesc cultivat organic, produs în loturi mici printr-un proces unic de distilare pe care protagoniștii îl păstrează cu gelozie secret. Echilibrul perfect între prospețime și fructe, clasicism și exotism, tehnică și poezie. Secretul este infuzia de spirulina, alge de culoarea smaraldului cu proprietati medicinale, care confera o nota proaspata si iodata buchetului opulent de fructe exotice.
Thoreau Rhum & Cognac este amestecul original dintre rom si cognac, o bautura care imprumuta caracteristici specifice ambelor bauturi. Acest amestec, cel putin neobisnuit, intre 70% Rom de Guatemala si 30% Cognac VSOP, vine intr-o sticla care aduce un omagiu special lui Henry David Thoreau, scriitor, poet si naturalist american.
Aroma: Paleta aromatica larga, complexa si emotionanta, note de crème brûlée, scortisoara si flori de portocal, petale de trandafir si iasomie.
Gust: Moale, lung si armonios, bogat ca uleiul de nuca, cu o textura matasoasa.
Finish: Persistent, cu arome de fructe confiate si alune.