Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Un ansamblu rar de 11 Premier și Grand Cru selectate în 2012. 60% Chardonnay din satele Grands Crus precum Avize, Chouilly și Cramant contribuie la prospețimea, tonicitatea și eleganța Esprit Couture. Vinificarea și învechirea Chardonnay-ului în butoaie de stejar champenois au permis aromelor lor de brioșe să se dezvolte pe deplin. 40% Pinot Noir aduce structură, moliciune și tandrețe vinului prin Grand-Cru-uri emblematice precum Aÿ, Mailly- Champagne sau Verzy.
Aparentă: Culoare strălucitoare și fluidă, susținută de reflexe galben lămâie și o efervescență fină și vie.
Nas: Prima impresie amintește cu eleganță și distincție note de unt, alune prăjite, cardamom, verbena, lime. Aerarea șampaniei îi conferă accente de caise, coacăze negre, lemn dulce, biscuiți, nuga sau chiar pâine prăjită.
Gustativ: La degustare, vinul este suplu, proaspăt, fructat și delicat, susținut de aciditatea de lămâie. Mineralitatea sa predominant cretas ii confera franchete si salinitate iodata pe un fundal de citrice si fructe exotice asigurand un final moale si matasos.
Asamblare excepțională de 7 Grands Crus și 13 Premiers Crus atent selectate. 40% Chardonnay predominant din Vertus contribuie la prospețime, tonicitate și note de citrice. Premier Cru de Villers-Marmery completează asamblarea și contribuie la dimensiunea minerală a terroir-ului de calcar, împreună cu atingeri de fum. 40% Pinot Noir contribuie la bogăție și putere datorită cruurilor istorice precum Aÿ, Hautvillers și Avenay-Val-d’Or amestecate cu crus de la Rilly-la-Montagne, aducând tandrețe și plăcere. 20% Meunier de la Ville-dommange completează asamblarea cu rotunjime și suplețe.
Ansamblu inovator de șase Chardonnay din cele mai bune Premiers și Grands Crus din regiunea Champagne. Cei trei piloni ai acestui Blanc de blancs Premier Cru provin din cele trei celebre Grands Crus de Champagne – Avize, Oger și Chouilly. Avize este un Cru bogat care aduce putere. Oger oferă tandrețe și Chouilly o adevărată eleganță și finețe. Aceste crusuri de sol calcaroase prezintă în mod natural note iodate și arome de citrice. Asamblarea este echilibrată de amestecul unic de Chardonnay de Villers-Marmery, un Cru foarte mineral, cu note de fum, făcând vinul rotund și ușor. Crus de la Vaudemange și Trépail completează asamblarea.
Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Nas impresionant de infuzie de ceai, caise coapte, coajă de portocală, lemn dulce, vanilie și toast. Pe palatin, este catifelat și delicat, cu o adevărată explozie aromatică – fructe coapte, vanilie, citrice, condimente, piele.
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 2004 se livrează în cutie de lemn.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale. Sfârșit lung, mineral și persistent.
Soi: Chardonnay – vii plantate între 1950 și 1960
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: amplu, complex și fin, cu arome florale, de citrice și de fruct
Gust: elegant, bogat, catifelat și puternic, cu frumoase arome fructate, de citrice și puțină salvie, împletite cu plăcute note minerale; sfârșit lung, mineral și persistent
Recomandări gastronomice: stridii, crustacee, creveți, pește la grătar cu lămâie
Alcool: 12,5 %
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 10-12°C
Maturat pe drojdii fine.
Producător: Domaine Nathalie et Gilles Fèvre – Chablis, Burgundia
Un coniac complex și echilibrat cu note intense de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn. În gură, este onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: galben-auriu cu reflexii arămii
Miros: intens cu note de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn
Gust: complex, echilibrat, onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Asamblaj excepțional de coniacuri din Grande Champagne, somptuos și armonios. Buchet foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn. Gust delicat care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate cu final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: arămiu închis
Miros: foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn
Gust: suplu care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate; final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Maturare: max.25 ani
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)