O culoare atractiva, rosu-inchis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe rosii ajunse la maturitate, gemuri din prune si cirese si se intrepatrund cu notele minerale si de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi si un final lung si placut.
Asociere culinara : carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate.
Producător: Azienda Nativ – Irpinia Campi Taurasini DOC, Campania
Tara: Italia
Soi: Aglianico – vițe vechi de 200 de ani
Culoare: roșu-granat foarte închis
Tip: rosu / sec
Miros: surprinzător, cu note de fructe negre și albastre, cireșe roșii dulci, suc de bere, vanilie, pâine prăjită și condimente
Gust: impunător, complex, de o măreție și profunzime incredibile; cremos, cu corp plin, tanini denși, moi, stejar bine integrat și note discrete de cafea, ciocolată neagră, mentă uscată, grafit și accente minerale care întregesc paleta aromatică din miros; postgust lung, memorabil
Recomandări gastronomice: friptură de miel, grătar, tocană de carne cu mazăre, tocană de căprioară, preparate din carne de vită, cerb și brânzeturi maturate sau dulci
Alcool: 15%
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Vă sfătuim să decantați vinul cu o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți prin aerator.
99 Puncte Luca Maroni!
Mare Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles
Culoare roșu-violet cu nuanțe cromatice intense. Are note fructate și picante de cireșe, vanilie și scorțișoară. La palat confirmă senzațiile olfactive, îmbogățite de taninuri moi care anticipează un final lung.
Strugurii copți au fost lăsați pe coajă aproximativ 10-12 zile. Fermentarea a avut loc la o temperatură controlată de 27-28°C. În plus, s-a efectuat pompare scurtă, dar frecventă, iar tehnica de sângerare a fost folosită pentru a-și spori bogăția polifenolica nobilă. După ce a fost scos de pe coajă, vinul a fost depozitat în oțel pentru a finaliza fermentația malolactică. Vinul a fost apoi maturat în barici de stejar francez și american timp de 10 luni.
Sauvignon-ul Blanc al Conului, te imbie cu aromele de fan proaspat cosit si mireasma florilor de vita de vie. Te ia si te invaluie cu acea eleganta suava si discreta asemanatoare cantecului unei sirene indragostite.
Recomandare gastronomica: Servit rece si proaspat te face sa iti doresti sa ai aproape peste si fructe de mare proaspete. Conu’ il prefera cu creveti frigarui, dezmierdati de un sos cu lamaie si usturoi.
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Recomandare gastronomica: Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece. Cornu’ Albu il prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme si bruschete cu crap afumat.
Supranumit si regele vinurilor rosii, Cabernet Sauvignon-ul Conului Albu este acel vin corpulent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze, cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Recomandare gastronomica: Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii. Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Vin proaspat, racoros, cu o usoara nuanta verzuie, cu aroma de mar copt, de grapefruit si o tenta minerala. Bine echilibrat, suculent, usor amarui, trebuie servit foarte rece cu preparate din peste sau carne de pasare.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.
– Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
– Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.