Afișez 193–204 din 494 de rezultate

  • ”ILMO” – Primitivo di Manduria 2021 – Nebuchadnezzar (15 Litri)

    (denumire veche – Il Morante)
    – Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
    ”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
    Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
    Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
    Soi: Primitivo di Manduria
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 15 Litri
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    3,500.00 lei Adaugă în coș
  • Masso Antico – Le Anfore 2021

    Strugurii sunt cultivați în podgoria de la Tenute Masso Antico în conformitate cu metodele de agricultură ecologică și recoltați manual. După vinificare, vinul este învechit cu dublu pasaj în amfore de cocciopesto și în butoaie de stejar francez și american. Amforele de cocciopesto, un amestec special de agregate de faianță zdrobite, fibre, fragmente de piatră, nisip, liant de ciment și apă, garantează vinului o microoxigenare controlată, iar rezultatul este un vin complet dezvoltat, cu arome deosebite și autentice.
    Asociere culinara:
    Se potriveste de minune cu carnea rosie si vanatul gatit la gratar sau in tocanite si cu branzeturi mature.
    Temperatura de servire: 16°-18° C
    IGT Salento
    Soi: Primitivo si Negroamaro
    Tip: rosu / sec / vin bio
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Tenute Masso Antico
    Tara: Italia
    75.00 lei Adaugă în coș
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Apogeum
    235.00 lei Adaugă în coș
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie personalizata
    Producator: Crama Apogeum
    280.00 lei Adaugă în coș
  • La Pruina – Fossilente Rosato Frizzante 2022

    De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin rose frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • La Pruina – Fossilente Bianco Frizzante 2022

    De culoare galben-pai acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; pe nas note de citrice, flori proaspete si note de paine crusta datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți și supuși la o presare rapidă și moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Aperitive de pește și cartofi prăjiți. Excelent și cu mâncăruri vegetariene, mâncăruri pe bază de pește și carne albă.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin alb frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • Via Colțul Pietrei – Rose 2020

    Un rose complex și surprinzător care înglobează atributele a patru soiuri de struguri. Impresionează prin prospețime și fructuozitate, aducând în prim-plan, pe rând, arome de zmeură, căpșune, bujori dar și condimente.
    Intentia enologului: În acest vin Fiorenzo Rista a făcut un experiment privind cupajarea soiurilor roșii vinificate în rose. A dorit și a obținut un vin gastronomic, cu structură bună, corp mediu, în care a capturat atributele principale ale fiecărui soi component.
    Asocieri culinare: Un vin versatil care face față unor preparate foarte diverse de la salate (Caesar, Nicoise, cu piept de rață), tarte sărate, în special cu brânză și spanac, până la brânzeturi semi-tari (cașcaval, Gouda, Provolone). Excelent alături de fructe de mare, creveți sau homar.
    Pentru vegetarieni, poate fi servit alături de salată cu quinoa, curry roșu sau sushi vegan.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Merlot, Syrah, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani
    Tip: rose / sec
    Alcool: 13,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Viile Metamorfosis
    68.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Nikolaos Rosu – Wild Yeast 2020

    Nikolaos Rosu este un vin fin, puternic, cu note de cirese, ciocolata si arome fine de vanilie. Gustul predominant este de cirese negre, completat de notele de ciocolata neagra totul sustinut de o mineralitate revigoranta.
    Recomandare culinara: Carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate
    Temperatura de servire: 16° – 18°C
    IGP Colinele Dobrogei
    Soi: Merlot (Infiintare plantatie -1976, Neculai Fulea)
    Tip: rosu / sec
    Maturare in barrique stejar: 620 zile
    Alcool: 14,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Histria
    126.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Vinoteca – Colecție Cuvee Charlotte 2006, 2007,2008

    (se comercializeaza doar in pachet de 3 sticle – cate un exemplar din fiecare an afisat)) – Pretul este pentru achiziatia a 3 sticle!
    O degustare verticală nu înseamnă doar o comparație seacă între edițiile din ani diferiți ale aceluiași vin. O degustare verticală este un studiu asupra maturizării vițelor, asupra efectelor pe care o ploaie nepotrivită, o grindină violentă sau o primăvară întârziată le pot avea asupra aromelor și nuanțelor din gust. Este o incursiune în istoria unui producător sau a unei regiuni și un prilej de retrospecție într-o piață care abia începea să se contureze la data la care se nășteau câteva dintre vinurile pe care le aveți acum sub ochi.
    1. Cuvée Charlotte 2006
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
    Un vin rubiniu pal, cu margini ruginii, ale cărui prime arome duc cu gândul la iodul nucilor verzi. După aerisire apar rapid notele de mure și dulceață de coacăze, cu un fundal de lemn dulce, frunze de fag uscate și pământ, totul condimentat cu ascuțimi de piele tăbăcită și ardei iute uscat. Gustul plin, rotund, debutează cu mieji de nucă din magiun de prune, sâmburi de caisă din dulceață, smochine și cacao. Taninurile fine sunt integrate, dar nu inactive, aducând un plus de tinerețe cupajului.
    2006 a fost un an dificil pentru vinurile roșii, cu o primăvară rece, care a amânat înfloritul viilor, și o vară ploioasă, care a împiedicat în multe zone ajungerea la maturitate a unor soiuri. Vinul de față este o dovadă a amplasării deosebite a parcelelor noastre din Ceptura și a calității excepționale a solului, fără de care nu ar fi fost posibilă nașterea unui vin cu o asemenea speranță de viață.
    2. Cuvée Charlotte 2007
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot
    Roșu granat, cu menisc cărămiziu, acest vin spectaculos a ajuns la maturitate, afișându-și fără reținere personalitatea complexă, nivelurile de arome și jocurile de intensitate. Proaspăt deschis, pare un vin reținut, dominat de lemn afumat, gemuri și magiunuri, însă după contactul cu aerul încep să apară, destul de repede, notele de cireșe negre, dulcețuri, cireșe, prune afumate și chiar note vegetale, de frunze verzi groase.
    Gustativ își confirmă complexitatea, evoluând de la note închise către fructe negre și roșii, totul punctat de senzația definitorie a cupajului, o catifelare de pralină de ciocolată neagră învelită în pudră de cacao. Finalul dominat de fructe este armonios îmbrăcat în note condimentate de scorțișoară și piper negru, iar taninurile fine contribuie la amplificarea și prelungirea senzațiilor din postgust.
    2007 a fost un an ideal, cu un val de căldură pornit la începutul verii și continuat neîntrerupt, fără excese semnificative, până la 15 septembrie, când a început culesul strugurilor. Un an foarte bun pentru vinurile roșii, dar absolut excepțional pentru cele albe.
    3. Cuvée Charlotte 2008
    Cupaj: Merlot, Fetească Neagră
    Din recolta unui an deosebit, acest vin rubiniu cu tente granat are un debut sobru, închis, de frunze uscate, stafide, pământ și fum, făcându-l să pară chiar mai matur decât este. Bine aerisit, începe să dezvolte întâi note de condimente lemnoase (scorțișoară, cuișoare), urmate de prună coaptă afumată, magiunuri și compot de cireșe.
    Faptul că este un vin care abia a făcut pasul dinspre tinerețe spre maturitate este sesizat abia în gust, unde se regăsește o adevărată explozie de fructe roșii, prune afumate, coacăze roșii și negre, care abia lasă la suprafață notele de cacao, ciocolată neagră, lemn și fum. Corpul, după bogăția de arome din nas, nu se lasă mai prejos și vine să rotunjeasăa ansamblul , aducând note de prună , stafide, gutuie coaptă. Echilibru foarte bun între aciditate și senzația de dulce face ca vinul sa fie foarte agreabil pe final, ajutat și de tanini fini și eleganți.
    2008, un an bun, pentru o parte dintre vinurile roșii din sudul României, a fost și un an de pus la încercare răbdarea podgorenilor. După o primăvară un pic întârziată, o vară cu un debut ploios dar fierbinte, un val de căldură a lovit la începutul lui septembrie, dar care nu a durat mult, toamna a fost scurtă . Cei care au avut grijă la modul profesionist au avut recolte cel puțin mulțumitoare.
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Cantitate: 3 x 750 ml
    Producator: Crama Serve
    634.50 lei Adaugă în coș
  • Diamond Selection – Feteasca Neagra Barrique 2020

    Arome discrete de vanilie completate de note de ciocolată. Gust dominat de prune uscate pe lozniță. Final elegant, cu note ușor condimentate.
    Maturare: în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni.
    Servire: Ușor răcit (14° C), decantor (20′-30′) însoțit de o cină gustoasă și de prieteni.
    DOC – CMD Husi
    Alcool: 14,5 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Domeniile Averesti
    62.00 lei Adaugă în coș
  • Louis Jadot – Chablis 2021

    Chablis se situează în nordul Burgundiei, la jumătatea distanţei dintre Dijon şi Paris. Clima continentală de aici, cu ierni foarte friguroase şi veri răcoroase, dar şi solul predominant calcaros contribuie la dobândirea unui caracter specific al vinurilor.
    Sortimentul este realizat exclusiv din struguri Chardonnay culeşi din vii Premier Cru şi Grand Cru. Louis Jadot Chablis este învechit timp de 9-12 luni înainte de îmbuteliere, timp în care îşi conturează personalitatea efervescentă şi seducătoare.
    Vinul trebuie servit rece şi poate fi savurat alături de peşte prăjit, stridii sau brânză de capră.
    Notele degustării:
    Miros: Note bogate de lămâie şi grepfrut, la care se adaugă tonuri de piersică şi măr verde.
    Gust: Un buchet aromat, expresiv, unde predomină arome de lămâie, pară zemoasă şi măr verde proaspăt şi parfumat.
    Alcool: 12,5%
    Tip: alb / sec
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Bourgogne
    Tara de origine: Franta
    170.00 lei Adaugă în coș
  • Il Morante”ILMO” Magnum – Primitivo di Manduria 2021

    Il Morante , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
    Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
    Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
    Soi: Primitivo di Manduria
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 1500 ml
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    240.00 lei Adaugă în coș