Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Alba si Chardonnay
Tip: alb / demisec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Summer Wine Rose 2022
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
DOC – CMD Dealu Mare
Soi: Feteasca Neagra si Busuioaca
Tip: roze / demisec
Alcool: 12,7%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Tohani
Pachetul contine 1 sticlă Summer Wine Alb + 1 sticlă Summer Wine Rose + 1 pahar Summer Wine cadou. Promotie valabila in limita stocului disponibil in magazinul”Casa cu Vinuri” – Timisoara
Vin alb dulce, produs 100% din struguri selecți de Sauvignon Blanc supracopți.
Culeși manual de pe podgoriile din satul Mircești, raionul Ungheni, zona vinocolă cu indicație geografică protejată Codru.
Vinul are o culoare alb-verzui. Arome de fagure de miere,mango si fructul pasiunii,gust fructuos si savuros.
Podgoriile se află la o altitudine de 320 m, cu o pantă de înclinare de 6 grade, îndreptate în direcția sud-est. Vinul a fost maturat timp de 2 luni în butoaie de salcâm.
Apogeul de consum al acestui vin este deja atins și are un potențial de învechire de minim 10 ani.
Se recomandă asocierea culinară cu deserturi, brânzeturi și prajituri.
Se recomandă răcirea vinului, înainte de consumare: 6 – grade Celsius
Un vin luminos în nuanţă şi în degustare, Crama Mirceşti Rose îşi extrage esenţa splendidă din cei mai buni struguri Pinot Noir, Fetească Neagră şi Rară Neagră, culeși manual din podgorii situate la o altitudine de 270-310m, în satul Mircesti, mai exact în Ungheni – o zonă cu indicație geografică protejată Codru. Aici, pantele înclinate la 6-12 grade şi îndreptate în direcția sud-est creează microclimatul ideal pentru cele trei soiuri ce-şi lasă amprenta pe acest vin cu nuanţă plăcută de roz pal, care ne mângâie ochiul şi ne invită la o degustare inedită. Până să ajungă însă în sticlă, Crama Mirceşti Rose se maturează “sur lie” în vase de inox, pe o perioadă de 4 luni, proces ce pare să-i evidenţieze şi mai mult latura sălbatică, oferindu-i totodată echilibru. Descoperă-i aceste calităţi, precum şi altele la fel de interesante, în degustări acompaniate culinar de preparate uşoare precum sushi, aperitive, risotto, salate, paste, pizza, brânzeturi, somon sau fructe de mare.
Miros: Note delicate de frăguţe, agrișe și grapefruit, învăluite în parfumul diafan al florilor de cireș.
Gust: Proaspăt, dominat de aroma fină şi plăcută a fructelor sălbatice.
Parte din colecţia Bardul din Mircești a Cramei Mirceşti, Fume Blanc aduce cu el expresivitatea deplină a soiului Sauvignon Blanc, prin struguri culeși din podgorii aflate în inima Moldovei, la o altitudine de 320m, pe pante îndreptate S-E şi înclinație de 6 grade, dar şi printr-o vinificare menită să evidenţieze tot ce-i mai bun în soi. Maturarea se face ”sur lie” timp de 5 luni, în butoaie de salcâm, iar la final, Bardul din Mircești Fume Blanc se dovedeşte a fi o pură desfătare pentru simţurile pasionaţilor de vinuri albe seci, dar şi ale colecţionarilor. Colecţia Bardul din Mircești porneşte tocmai de la filozofia creării unor vinuri de înaltă profunzime, cu bun potențial de învechire la sticlă, adresate celor care ştiu să aprecieze valoarea unui vin bun. Un astfel de vin este cu siguranţă şi Bardul din Mircești Fume Blanc, ideal de savurat la o temperatură de 8-10 grade Celsius în asocieri culinare cu aperitive, pește, fructe de mare sau brânzeturi.
Miros: Note irezistibile de iasomie şi fagure de miere, rotunjite cu accente fructate de pepene galben.
Gust: Corpolent, intens fructat, mai puțin concentrat pe citricele specifice ale unui Sauvignon Blanc şi mai mult înclinat spre nuanţe ierboase.
Crama Mirceşti aduce în atenţia iubitorilor de vin alb o expresie fabuloasă a strugurilor Fetească Albă copţi pe terroir-ul cu totul special din Mircesti, o zonă cu indicație geografică protejată Codru. Aici, podgoriile se situează la o altitudine de 290m, cu pantă de 3 grade şi sunt îndreptate în direcția sud-est, iar soarele mângâie blând strugurii până ce aceştia se coc perfect. Caracteristicile de soi sunt exprimate foarte bine în acest vin alb sec, delicat parfumat, maturat 4 luni “sur lie” în vase de inox, astfel că reperăm accente florale şi citrice splendide.
Se recomandă asocieri culinare cu aperitive, fructe de mare, brânzeturi sau mâncăruri ușor picante şi o răcire prealabilă a vinului înainte de consum, până la 6-8 grade Celsius.
Crama Mirceşti Fetească Albă se poate degusta imediat, pentru că apogeul său de consum a fost atins și are un potențial de învechire de minimum 2 ani.
Miros: Buchet plăcut parfumat, care aduce în prim plan nuanţe de citrice, tei, viţă de vie şi fagure de miere.
Gust: Delicat şi suav, compus din nuanţe citrice şi tonuri fine de miere polifloră.
Crama Mirceşti Fetească Regală ajunge în pahar direct din inima Moldovei, unde este creat exclusiv din struguri selecți de Fetească Regală, copţi la perfecţiune pe terroir-ul din Mirceşti. Vinul redă din plin savoarea indiscutabilă a soiului autohton, care capătă o şi mai mare relevanţă în podgoriile situate pe pante uşor înclinate, la o altitudine de 320m, de aceea se dezvăluie proaspăt, vioi şi deosebit de fin.
Maturarea “sur lie” pe o perioadă de 4 luni, în vase de inox, păstrează şi defineşte excelent aromele varietale de Fetească, sigilând un gust şi un postgust de vis şi astfel, savurat rece,
Crama Mirceşti Fetească Regală devine exact acel vin tânăr, cu parfum floral bine echilibrat, care merge de minune în asocieri culinare cu aperitive sau cu preparate ușoare pe bază de pește sau fructe de mare.
Miros: Buchet predominant floral, care afişează o împletire aromatică armonioasă, de o fineţe aparte.
Gust: Proaspăt şi delicat, definit de arome florale şi atingeri fine de fructe cu miez alb.
Un vin minunat care nu trece timpul și generațiile, deoarece nu reușește niciodată. Este un roșu elegant cu putere și un echilibru magnific între fructele coapte și notele picante. Aceasta Reserva dă o notă personală profilului clasic al vinurilor Rioja.
Selecție de podgorii vechi, din Rioja Alta și Rioja Alavesa. Recolte reduse, mai putin de 5.000 kg/ha.Recoltat manual, hotarand cu meticulozitate timpul optim de recoltare pentru fiecare parcela si fiecare soi. Argila fundamental calcaroasă. Loturi din Rioja Alta cu subsol feros și Rioja Alavesa cu origine calcaroasă.
Miros: Arome de fructe negre din compot care alternează cu un fundal de vanilie, condimente precum piper negru, note de stejar excelent care lasă loc unei complexități frumoase și nuanțe bogate
Gust: Gustul este elegant cu taninurile bine lustruite, exprimate cu armonie și dulceață. Gustul final este amplu, evidentiindu-i volumul matasos care ramane in gura ca o mangaiere. Un vin cu clasă, de mare finețe pe care vrei să-l savurezi cu timpul pentru a-i descoperi toată bogăția.
Asocieri culinare: Fripturi, preparate din carne de vânat, brânzeturi fine.
Origine : Situat în Cenicero, în inima Rioja Alta, Cáceres a fost fondată de Enrique Forner la sfârșitul anilor 1960. Ajutați de un microclimat proaspăt, strugurii Tempranillo ating cele mai bune rezultate, înainte ca vinul să fie maturat timp de 12 luni în stejar și până la 14 luni în sticlă.
Crianza Rioja 2018, are o frumoasa culoare rosie, ce aminteste de primele cirese, in vreme ce buchetul este unul rafinat si intens aromat. Cu o structura bine conturata, Crianza Rioja 2018 vine cu arome fructate in principal, ce il recomanda ca o alegere inspirata in orice situatie! Acest vin se poate degusta la o temperatura de 16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de miel sau porc, ardei gras umplut, paella, branza de oaie sau alte tipuri de branza mai tare.
Soi : 90 % Tempranillo, 10% Garnacha tinta, Graciano
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.