Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Vinul Illustro are o culoare roșie generoasă și cucereste prin note complexe de prune ,vișine, smochine, cafea și ciocolată fină. Gustul profund, cu nuanțe de migdale, este însoțit de textura bogată și tanine nobile. Maturat în barrique din stejar feancez timp de 12 luni.
Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Roșu vișiniu închis , cu reflexe violacee și limpiditate bună. Arome
intense de fructe (cireșe negre, mure, prune), cu ușoare tente de
fum. Aciditate bună, corp mediu, taninuri tinere, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru intre arome, alcool și taninuri.
Recomandare culinara: Brânzeturi semitari (cașcaval); Gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute); Ostropel de pui; Tochitură moldovenească; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune;
Procesul de aerare este obtinut in doua etape, prima prin turnarea vinului din sticla in decantor iar a doua etapa prin turnarea vinului din decantor in pahar.
Design-ul special ofera o aerare superioara a vinului accentund de asemenea gustul si aroma.
Aeratorul de vin are deja beneficii dovedite. Simpla aerare a unui vin ii va evidentia gustul si aroma proprie. Pentru depozitare si invechire, vinul este pastrat in sticle inchise ermetic intr-un mediu lipsit de oxigen. Aerarea vinurilor rosii dar si unele vinuri albe elibereaza aroma si buchetul, fiind cea mai simpla metoda de a adauga placere in momentul degustarii vinului.
Este realizat din sticla, ideal pentru utilizari frecvente.