Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Rosé Franciacorta DOCG de la Tenuta Montenisa – Marchesi Antinori strălucește delicat culorile cojii de ceapă în pahar, perlajul fin și durabil formează o margine elegantă de spumă cremoasă. La nas miroase ușor a flori sălbatice uscate, la palat acest Rosé Franciacorta captivează cu echilibrul perfect între prospețime și structură, care se termină într-un final remarcabil de armonios și elegant, lung.
Rosé Franciacorta aparține liniei „Classici” a Tenuței Montenisa. Pentru acest spumant se vinifica doar Pinot Noir, care provine din podgoriile propriei moșii. Mustul tanar este supus fermentatiei alcoolice in cuva de inox, urmata de fermentatie malolactica in sticla pe drojdiile fine pe o perioada de 24 de luni.
Savurați acest rosé armonios și echilibrat ca acompaniament ideal pentru aperitive, crustacee, carne ușoară. Incearca acest spumante frumos dar si cu deserturi cu fructe de padure si ciocolata frageda amara.
Vinul se remarca printr-o frumoasa culoare roz pal, iar aromele sale ne duc cu gandul la fructe rosii, capsuni si citrice. Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Este un vin proaspat, expresiv, a carui aciditate sustine complexul aromatic.
Temperatura recomandata: 7° – 10°C
Preparate recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
Soiuri: Feteasca Neaga, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon
Vinul Nikolaos Rose 2021 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2021 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat.
Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
De culoare galben deschis cu reflex aurii, acest vin exprima note de floare de viță de vie și păducel. Olfactiv aroma se regăsește în gura cu note de citrice și o atingere de unt.
Un vin pentru orice anotimp, capabil sa satisfaca orice gusturi. De un galben pai cu reflexii aurii, prezinta un buchet complex de arome seductive de pepene, ananas, pere cu o nota fina de frunze de rosie. Se imbina perfect cu carne alba, fructe de mare si peste.
Ammos Rouge remarca prin arome elegante, de fructe negre, visine pastrate in zahar, completate de valente de vanilie si stejar. Gustul este intens si complex, de fructe rosii si negre si puternic condimentat si imbogatit cu un intreg spectru de arome lemnoase si nuante.
Temperatura recomandata: 16° – 18°C
Preparate recomandate Preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor.
După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
Un Chardonnay elegant cu arome complexe de flori și citrice, de piersici coapte, vanilie, unt și tușe minerale savuroase. După asamblajul celor două Chardonnay-uri, cel fermentat în tanc și cel parțial fermentat în baric, a urmat fermentația malolactică și batonajul timp de 6 luni la baric și învechirea în sticlă, minimum 6 luni.
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.