Acest cupaj conține două soiuri care se completează perfect, corpul puternic, taninos al Cabernet-ului Sauvignon este catifelant de Feteasca Neagră. Cele 12 luni de maturare la baric de a doua folosință întregesc acest cupaj și înnobilează vinul.
Cupaj roșu rubiniu cu aromă intensă de prune uscate, cireșe amare și fructe negre de pădure, cu note de ciocolată, tabac și condimente. Gust plin, rotund cu tanini catifelați și bine integrați, echilibrat și urmat de un post gust remarcabil de lung.
Asocieri culinare: Preparate de carne roșie la cuptor, brânzeturi maturate, deserturi pe bază de ciocolată neagră
Un vin care, după s-a maturat în baricuri de primă și a doua folosință timp de un an, cu un nivel de alcoolul ridicat, dar foarte bine integrat, surprinde organoleptic și structural prin echilibrul său.
Gustul plin, rotund, cu tanini catifelați, urmat de un post gust lung este anunțat de arome de prune uscate, cireșe negre, coacaze și afine.
Recomandari culinare: Preparate de vânat mare la cuptor, brânzeturi maturate.
Este un vin intens și proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc, care se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn , vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate.
Asocieri culinare: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
Un vin cu caracter, ce dezvaluie complexitate, arome pronuntate de fructe negre, afine, cirese si prune uscate. Gust profund, catifelat, armonios, usor taninos cu nuante de vanilie.
Culoare rubinie festivă. Aromă fină de cuișoare, sâmburi de vișine, rodii și prune. În gust – cireșe coapte amplificate de note ușor condimentate. Un vin complex, plin cu un postgust îndelungat.
Un vin robust de culoare rubinie intensă. În aromă fructat – condimentat, cu nuanțe de coacăză neagră și afine, împletite armonios cu miresme de cireșe și rodii, iar pe final încununate de piper negru și vanilie fină. Un gust – complex, vibrant, cu fructe roșii și pomușoare în abundență și taninuri bine integrate.
Maturat în butoaie de lemn de stejar francez timp de 6 luni.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie.
Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
IG Colinele Dobrogei
Cuoaj: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.
Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.
Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork.
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.
Servire: Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne de vânat, pește și fructe de mare.