Vin elegant, de culoare galben auriu, în care găsim arome de măr verde, citrice şi o atingere de vanilie şi miere. Bine echilibrat, corpolent și mineral, servit rece la 10-12 C, devine un excelent partener pentru preparate din cărnuri albe sau peşte gras.
Santalba în dorința sa de a arăta trecutul : istoria lui, prezentul : adevărul și viitorul : provocarea lui și de a reuși să le arate pe toate în aceeași sticlă lansează un vin unic, unul dintre cele numite a face istorie nu numai în cramă, dar si în Rioja,.
Mai bine de două decenii în care vinul se arată cu nuditate totală, fără ascundere, oferindu-ne senzații pe care puține vinuri din lume le pot oferi, senzații demne de 99 de puncte.
În acest roșu vom regăsi ISTORIE prin terroir-ul care ne duce la absorbția de mineralitate, feruginoase, chiar și sângerări, care amintesc de marele Bordeaux al lumii.
Vizual: vin intens închis la culoare, cu un margine de cărămidă care indică maturitatea sa nobilă.
Arome: Fructe negre foarte coapte, smochine, prune amestecate cu mirodenii, fructe uscate, cuișoare, lemn dulce, cacao și pâine prăjită care indică timpul îndelungat în butoi .
Gust: intens cu volum, aciditate vie dar echilibrat și mătăsos în gură persistente.
Potențial mare de învechire în sticlă. Cu siguranță peste 2030!
Sugesti de asociere culinarai: Foarte bun cu friptură, grătare, confit de rață, brânză curată și semicurată, tocanite de vin roșu, hribi la grătar, tocane, șuncă iberică… Temperatura de consum: 17-18ºC
Santalba alb Reserva, realizat cu grijă din strugurii noștri albi din soiul Viura din podgorii vechi cu producții foarte scăzute situate foarte aproape de crama din Gimileo.
Fermentat în butoaie pe drojdie și cu battonages la fiecare 3 zile, acest vin este învechit timp de 14 luni în butoaie de stejar francez și rusesc cu prăjire medie. Stejarul ales și prăjirea lui au fost special selectate pentru producerea acestui vin.
Note de degustare
Vedere: Galben strălucitor cu o ușoară nuanță aurie.
Nas: Foarte intens, complex cu note de flori albe precum iasomie, fructe cu sâmburi, miere de migdale și floare de portocal.
Gură: Primul impact cu volum și cremositate. Textura excelenta, aciditate echilibrata, structura buna si postgust persistent. Va evolua foarte pozitiv in sticla.
Recomandări: Carne albă precum muschiul de porc cu muștar, pui frip cu legume sau curcan frip, pește afumat și albastru, sushi, fructe de mare, orez și risotto, preparate thailandeze, paste proaspete, carpaccio de vită cu parmezan etc.
Partener de necontestat al cocktail-urilor și aperitivelor, Cuvée Champagne Collet Brut este un vin emblematic care reflectă gama largă de Crus-uri din regiunea Champagne.
Un asamblaj de peste 100 de Crus-uri, acest cuvée este o adevărată călătorie a simțurilor prin terroir-ul Champagne, de la Valea Marne până la sud de Aisne. O compozitie completata cu 35% vinuri de rezerva pentru a pastra an de an stilul Collet. 50% Meunier din satele Festigny, Bonneil, Reuil și Valea Ardre contribuie cu caracter, bogăție și tensiune vinului. Crus-urile din Châtillon-sur-Marne și Fleury-la-Rivière oferă arome fragede și delicioase de fructe exotice. 30% Chardonnay din regiunea de sud Epernay, Etoges sau din Vitry-le-François contribuie cu tandrețe, plăcere și tonicitate cu note de citrice și flori uscate. 20% Pinot Noir conferă asamblajului structură și tensiune, datorită Crus-ului Côte des Bar.
Vin produs cu struguri din podgorii selectate din zona Gimileo, în inima La Rioja Alta, și numai în recolte cu calificativul Excelent acordat de Consiliul de Reglementare DOCa. Rioja. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată și cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin cu un potențial de învechire ridicat, bazat pe o mare structură, volum, corp, taninuri și culoare intensă, făcându-l foarte potrivit pentru învechire îndelungată. A stat 26 de luni în butoaie de stejar american, folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul a continuat cu invechirea in sticla, unde a avut loc rafinarea si rotunjirea necesara pentru a pune vinul pe piata.
Aspect : Culoare intensă cu tonuri negre și margini de gresie.
Nas: Arome de fructe foarte coapte și vanilie cu note moi de condimente, balsamice și prăjite derivate din învechirea îndelungată în butoaie.
Gură: Intens, foarte echilibrat la palat, mătăsos, foarte persistent și cu senzații foarte plăcute. Evoluează foarte pozitiv ore întregi.
Vin făcut cu struguri din podgorii alese din zona Gimileo, în inima La Rioja Alta. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata cu maceratii lungi si remontare usoara, obtinandu-se astfel un vin cu un potential mare de invechire, bazat pe structura mare, concentratie si culoare deosebita, obtinandu-se parametri optimi pentru procesul de invechire. A rămas în butoaie de stejar american timp de 18 luni, rafturi periodic folosind sistemul tradițional de gravitație, de la butoi la butoi. Ulterior, procesul a continuat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață. Calitatea senzorială a acestei Reserve va crește în următorii câțiva ani, pe măsură ce rămâne în sticlă.
Aspect : Roșu vișiniu strălucitor, cu adâncime bună și câteva tonuri mai deschise.
Nas : Arome foarte concentrate de fructe negre coapte si vanilie, cu un fundal de condimente si paine prajita.
Gust : Foarte echilibrat, cu un post-gust deosebit și persistență, evoluează foarte pozitiv ore întregi. Potențial mare de îmbătrânire.
Vin realizat cu struguri Tempranillo recoltați în momentul optim de coacere din podgoriile din regiunea Haro. Fermentarea s-a desfășurat la temperatură controlată cu macerații lungi, obținându-se astfel un vin foarte potrivit pentru învechire. Învechirea sa s-a desfășurat în butoaie de stejar american timp de 15 lun folosind sistemul tradițional de gravitație, din butoi în butoi. Procesul s-a încheiat cu învechirea în sticlă, unde se realizează rafinamentul necesar pentru a pune vinul pe piață.
Aspect : roșu intens, cu unele tonuri negre și margini de plăci.
Nas : Arome de fructe roșii, note de vanilie și un fundal picant.
Gură : Puternic și echilibrat. Foarte bine structurat. Amestec perfect de stejar cu fructe.
Recomandăriculinare : BBQ, tapas variate, friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, carne albă, brânzeturi curate și semicurate, portocale de rață, preparate din orez, paste umplute, cartofi bravas, omletă spaniolă, pâine prăjită, fondue sărată etc.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Vin produs numai din recolte clasificate ca excelente de Consiliul de Reglementare DOCa. Rioja, cu cei mai buni struguri selectați din podgorii cu randamente de producție foarte scăzute și o vârstă medie de 60 de ani, situat în Gimileo și Haro, în inima Rioja Alta. În cramă, ciorchinii au fost defrișați și păstrați la temperatură scăzută în macerare prefermentativă timp de 3 zile. Fermentarea alcoolică a fost efectuată în rezervoare mici cu control strict al temperaturii după criterii oenologice. Ulterior, a fost macerat cu pompare manuală pentru a atinge potențialul maxim de învechire în butoaie de stejar francez timp de 20 de luni. Pe tot parcursul acestui proces, vinul nu a suferit nicio filtrare, astfel că, datorită stării sale naturale, ar putea apărea un anumit tip de precipitare.
Aspect : Culoare neagră foarte profundă și intensă, cu margine de țiglă. Glicerina intensă pe care o posedă cernelește sticla.
Nas : Intens. Definiție excelentă. Note de migdale prăjite, biscuiți, tutun și lichior de fructe negre.
Gură : Atac mare, corpolent, aciditate plăcută, structură excelentă, echilibru. Note de tutun și fructe uscate. Postgust floral. Potențial mare de îmbătrânire.
Podgoria din care provin strugurii are o vechime de peste 100 de ani (eventual prefilloxera). Tehnicile de viticultură pe tot parcursul anului sunt specifice, ecologic-durabile și extrem de controlate.
Vedere : culoare roșu vișiniu, aproape negru. Foarte profund.
Nas : fructe coapte intense, violete, coacaze negre. Note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gură : Foarte elegant. Foarte corpolent, dar cu cremozitate și note moi de fructe în postgust. Fructele coapte revin. Persistență enormă și potențial de îmbătrânire.
Recomandări culinare: Friptură, tocănițe tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi curate etc.
Nas impresionant de infuzie de ceai, caise coapte, coajă de portocală, lemn dulce, vanilie și toast. Pe palatin, este catifelat și delicat, cu o adevărată explozie aromatică – fructe coapte, vanilie, citrice, condimente, piele.
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 2004 se livrează în cutie de lemn.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.