Talisker Skye a fost lansat la începutul anului 2015, iar numele său a fost inspirat de insula unde se află distileria. Sortimentul păstrează notele marine, specifice Talisker, pe care le îmbogăţeşte cu arome dulci şi bogate. Maturat într-un amestec de butoaie din stejar american refolosite şi rumenite, acest whisky este recomandat celor care consideră aroma standard ca fiind prea puternică, însă va fi cu siguranţă apreciat şi de fanii Talisker.
Notele degustării:
Miros: Note de portocală, caramel şi marţipan, cu tonuri discrete de fum.
Consistenţă: Medie, cu textură catifelată.
Gust: Aromă dulce, fructată, uşor piperată, presărată cu tonuri marine şi accente de fum.
Finish: Lung şi proaspăt, piperat pe final, cu influenţe de fum.
Talisker este singurul brand de whisky creat exclusiv pe ţărmul insulei Skye, iar caracterul marin se reflectă din plin în profilul aromatic al tuturor single malt-urilor din gamă. Mirosul şi gustul acestui sortiment standard ne poartă cu gândul la peisaje sălbatice de pe coasta scoţiană, fiind compania perfectă a amurgurilor petrecute în tihnă, acasă. Producătorii recomandă savurarea sortimentului simplu, fără gheaţă sau apă, pentru a-i simţi din plin caracterul special şi buchetul îndrăzneţ, învăluit în accente delicate de fum. Asemeni celorlalte sortimente din gamă, Talisker 10 ani este câştigător a numeroase premii internaţionale.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de turbă cu accente de alge, apă de mare şi tonuri citrice, care îndulcesc puţin amestecul de arome.
Gust: Arome dulci şi uscate de fructe, învelite într-un nor de fum, note bogate de malţ şi un strop de piper.
Finish: Foarte lung, amplu, prietenos, dulceag, cu influenţe de fum şi piper.
Bumbu este un rom excelent produs in Barbados din cele mai bune ingrediente naturale si apa extra-pura. Trestia de zahar atent selectionata din Caraibe si America de Sud confera bauturii o textura extrem de fina, in timp ce mineralele prezente in aceasta planta imbogatesc semnificativ aroma romului. Echilibrul perfect al bauturii reiese din blendul unic ce reuneste distilate din opt tari diferite, fiecare din acestea fiind invechite individual pana la 15 ani in butoaie de bourbon din Kentucky.
Caracteristici organoleptice:
Miros: Note de vanilie si banana, accente lemnoase
Gust: Profil elegant cu note de vanilie, caramel, stejar, scortisoara, nuci prajite
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.
Delicat şi floral, matur şi plăcut aromat, Deau VSOP îşi defineşte caracterul prin împletirea unor eaux-de-vie extraordinare, astfel că dezmiardă degustarea cu atingeri de miere şi scorţişoară, dar şi cu accente florale. Fiecare eau-de-vie ce reprezintă terroir-ul renumit al regiunii Cognac şi savoarea unică a strugurilor Ugni Blanc copţi la perfecţiune, urmează o distilare prin metode tradiţionale şi petrece apoi mult timp în butoaie de stejar franţuzesc pentru a atinge maturitatea necesară asamblării. Coniacul dezvăluie o maturitate de cel puţin patru ani, însă unele distilate ale blendului sunt cu siguranţă mai vechi de atât. Savuraţi-l sec, în long drinks sau într-un cocktail, orice alegere fiind potrivită pentru a resimţi plăcerea de a-i degusta aromele cu totul speciale.
Notele degustării:
Miros: Buchet elegant, dominat de arome florale şi nuanţe sofisticate de piele.
Gust: Arome dulci de miere şi scorţişoară, complimentate cu accente bogate de ciocolată şi atingeri de piele.
Una dintre comorile Deau Cognac, Deau Black Extra răsfaţă iubitorii de coniacuri cu aromele sale intense, dar delicate, cu forţă şi cu seducţie în degustare, totul încapsulat într-o sticlă neagră, la fel de sofisticată precum licoarea ce se ascunde în interior. Denumirea sa nu se referă însă la sticlă, ci la degustarea pe nevăzute efectuată de Cellar Master pentru a selecta cele mai potrivite eaux-de-vie din pivniţele răcoroase, păstrătoare de elixire extraordinare. Deau Cognac Black Extra este compus dintr-un mariaj fin de eaux-de-vie alese pe sprânceană, care provin din Grand Champagne și Petite Champagne, două dintre cele mai bune terroir-uri din Champagne, totul pentru ca degustarea să dezvăluie un coniac modern, care păstrează izul tradiţiei, perfect de savurat sec, pe un pat de gheaţă zdrobită sau chiar în combinaţie cu un tonic.
Notele degustării:
Miros: Profil predominant floral, specific Grand Champagne, care dezvăluie nuanţe sublime de iris, violetă, caprifoi şi flori de portocal.
Gust: Intens şi onctuos, descris de caise uscate, condimente, fructe tropicale şi ghimbir.
Finish: Lemnos, rezultat în urma maturării prelungi în butoaie de stejar Limousin.
Romul Diplomatico Reserva Exclusiva este distilat din melasă în alambicuri de cupru şi învechit timp de 12 ani în butoaie mici din lemn de stejar, înainte de a fi îmbuteliat. Sortimentul este produs în Venezuela, ţară unde producţia de rom datează din anul 1896. Distileria unde este obţinut acest rom e localizată în munţii Anzi. Blendul este unul dintre cele mai premiate romuri din lume, având în palmares peste 20 de premii câştigate la competiţiile de profil. Caracterul său complex este definit de aroma bogată, dulce şi fructată şi de textura catifelată, care cucereşte de la prima degustare. Pentru a savura din plin buchetul opulent al romului Diplomatico Reserva Exclusiva se recomandă degustarea sortimentului simplu sau cu gheaţă.
Notele degustării:
Miros: Un parfum remarcabil, intens, de prăjitură cu fructe, stafide, caramel, vanilie, cacao, ghimbir, scorţişoară şi cuişoare, cu note lemnoase şi accente citrice.
Gust: Arome iniţiale de ciocolată, urmate de note de caramel, fructe tropicale şi influenţe lemnoase.
Finish: Lung, cu accente de ciocolată, portocale şi vanilie.
Anul : 2013 – Editie Limitata
Concentrație alcoolică :43%vol
Capacitate sticlă: 200 ml
Categorie: Tuica / Distilat
Ambalaj – cutie din carton premium si pungă cadou inscripționate
Produs certificat, 100% natural
Producator: Tuica Scorilo
Regiune: Satu Mare
Tara: Romania