Matusalem Gran Reserva a fost produs pentru prima dată acum 130 de ani, în Santiago de Cuba. Cunoscut ca şi “coniacul romurilor”, acest sortiment învechit prin metoda Solera este alegerea perfectă pentru cei care vor să deguste un rom cu aromă deosebită şi calitate de excepţie. Blendul dominican este unul complex, caracterizat de o textură catifelată şi un profil aromatic sofisticat. Gran Reserva 15 ani este un sortiment premium delicios, ideal pentru a fi savurat simplu sau cu gheaţă.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de lemn de stejar, caramel, accente de fructe uscate şi condimente dulci.
Gust: Un buchet complex şi elegant, predominat de note de stejar, arome de cacao şi tonuri fructate.
Pentru a atinge perfecţiunea gustului, romul Zacapa Centenario 23 ani este învechit pe culmile munţilor din Guatemala, unde aerul tare încetineşte procesul de maturare, iar presiunea atmosferică intensifică infuzarea aromelor din pereţii butoaielor. Buchetul este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vin Pedro Ximenez. Blendul este compus din romuri învechite între 6 şi 23 de ani, folosind metoda Solera. Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru a crea amestecul perfect. Rezultatul este un rom inedit, de o calitate excepţională, apreciat în toate colţurile lumii.
Miros: Note captivante de caramel, vanilie, praline, nuci braziliene caramelizate, boabe de cacao, banane coapte şi ananas deshidratat.
Gust: Un profil aromatic splendid, dominat de arome de stafide, caise, vanilie, lemn de stejar, nucşoară, frunze de tutun, cafea, ghimbir şi scorţişoară, cu o vâscozitate rar întâlnită la un sortiment matur.
Sortimentul Dictator 12 ani este obţinut prin fermentarea melasei din trestie de zahăr şi distilarea ei în alambic de cupru şi prin coloană continuă de oţel, pentru a obţine un rom cu gust echilibrat şi textură complexă. Sortimentul este maturat în butoaie de stejar şi îmbuteliat cu grijă, pentru ca fiecare sticlă să păstreze calitatea aromei. Pentru a atinge concentraţia potrivită pentru îmbuteliere, alcoolul este diluat cu apă demineralizată, adăugată picătură cu picătură timp de 28 de zile. Acest sortiment columbian premium poate fi savurat simplu sau într-un long drink.
Notele degustării:
Miros: Note intense de caramel topit, miere, seminţe uscate şi boabe de cafea proaspăt prăjite, completate de note lemnoase.
Gust: Un buchet complex, care combină arome dulci de caramel, vanilie şi miere cu note intense de boabe de cacao, cafea măcinată şi condimente.
Finish: Persistent, cu accente lemnoase şi un strop de caramel sărat.
Romul Bumbu este produs intr-o distilerie din Panama cu o activitate de peste 120 de ani. A doua creatie lansata de brandul Bumbu, Bumbu XO este produs cu ajutorul trestiei de zahar culeasa local, care este transformata in melasa, melasa ce este ulterior distilata cu apa pura de izvor. Romul rezultat este invechit timp de 18 ani in butoaie de burbon facute din stejar alb American. La final, produsul mai petrece o perioada scurta in butoaie de sherry provenite din Andaluzia.
Caracteristici organoleptice:
Miros: O explozie de arome cu accente de vanilie, stejar ars si praline
Gust: Note de cafea, condiment, coaja de portocala
Romul Diplomatico Reserva Exclusiva este distilat din melasă în alambicuri de cupru şi învechit timp de 12 ani în butoaie mici din lemn de stejar, înainte de a fi îmbuteliat. Sortimentul este produs în Venezuela, ţară unde producţia de rom datează din anul 1896. Distileria unde este obţinut acest rom e localizată în munţii Anzi. Blendul este unul dintre cele mai premiate romuri din lume, având în palmares peste 20 de premii câştigate la competiţiile de profil. Caracterul său complex este definit de aroma bogată, dulce şi fructată şi de textura catifelată, care cucereşte de la prima degustare. Pentru a savura din plin buchetul opulent al romului Diplomatico Reserva Exclusiva se recomandă degustarea sortimentului simplu sau cu gheaţă.
Notele degustării:
Miros: Un parfum remarcabil, intens, de prăjitură cu fructe, stafide, caramel, vanilie, cacao, ghimbir, scorţişoară şi cuişoare, cu note lemnoase şi accente citrice.
Gust: Arome iniţiale de ciocolată, urmate de note de caramel, fructe tropicale şi influenţe lemnoase.
Finish: Lung, cu accente de ciocolată, portocale şi vanilie.
Sortimentul înlocuieşte Diplomatico Reserva şi face parte din gama tradiţională a faimosului brand venezuelean. Mantuano este un blend excelent, învechit timp de opt ani în butoaie din lemn de stejar alb folosite anterior pentru bourbon şi whisky, de unde împrumută note specifice, îmbogăţindu-şi şi mai mult paleta aromatică deja complexă. “Mantuano” înseamnă “nobil”, denumirea fiind aleasă pentru a onora statutul lui Don Juancho, pasiunea acestuia pentru călătorii şi dorinţa sa de a descoperi mereu băuturi noi, în special rom. Sortimentul este ideal pentru cocktailuri, însă poate fi savurat şi sec.
Notele degustării:
Miros: Buchetul este deschis de arome de fructe uscate, în special prune, lemn de stejar şi condimente delicate.
Gust: Arome complexe, bine echilibrate, care conturează un buchet dominat de fructe uscate, vanilie şi accente lemnoase.
Produs în Budapesta, Unicum Zwack este un digestiv în a cărui compoziţie intră aproximativ 40 de ierburi aromatice şi mirodenii. Băutura este supusă unui proces de maturare de 6 luni în butoaie din lemn de stejar. Lichiorul a fost inventat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Sortimentul este caracterizat de un gust dulce amărui, condimentat cu un strop de piper şi chili şi poate fi servit ca aperitiv sau digestiv, simplu, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.
Notele degustării:
Miros: Note proaspete de iasomie, anason, chimen şi accente discrete de tutun.
Gust: Aromă dulce-amăruie de plante medicinale, îmbogăţită cu note de cafea espresso, lemn dulce, cacao şi influenţe citrice.
Produs în Budapesta, Unicum Zwack este un digestiv în a cărui compoziţie intră aproximativ 40 de ierburi aromatice şi mirodenii. Băutura este supusă unui proces de maturare de 6 luni în butoaie din lemn de stejar. Lichiorul a fost inventat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Sortimentul este caracterizat de un gust dulce amărui, condimentat cu un strop de piper şi chili şi poate fi servit ca aperitiv sau digestiv, simplu, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.
Notele degustării:
Miros: Note proaspete de iasomie, anason, chimen şi accente discrete de tutun.
Gust: Aromă dulce-amăruie de plante medicinale, îmbogăţită cu note de cafea espresso, lemn dulce, cacao şi influenţe citrice.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.