În mai puțin de cinci ani, EL PASADOR DE ORO a devenit marca cu cea mai rapidă creștere în segmentul de rom premium. Este făcut din romuri guatemalene amestecate și maturate în pivnițele noastre Charente în butoaie mari de cognac vechi. Scopul declarat al romurilor EL PASADOR DE ORO este de a oferi o alternativă mai puțin dulce, mai fructată și mai complexă față de mărcile consacrate în sector.
Degustare: Echilibru, eleganta, fin, bogat cu o complexitate aromatica.
Nas: Usor lemnos cu note de fructe exotice, scortisoara si cacao. Gust: Gură complexă, netedă și ușor picant, fără a fi zaharoasă. Final: Note profunde și complexe de caramel.
Cu un look ce aduce împreună tradiția şi design-ul contemporan minimalist, Deau Cognac XO se dovedeşte a fi o licoare fabuloasă, cu un buchet generos și arome elegante, marcate de complexitate. Pentru a contura caracterul unic al acestui coniac, sunt selecţionate cele mai bune eaux-de-vie provenite din faimoasele regiuni Fin Bois și Grande Champagne, maturate pe o perioadă de 10 – 15 ani în butoaie de stejar limousin. Perfect pentru a face parte din colecția unui pasionat de licori sofisticate, Deau Cognac XO se savurează în momentele de reflexie, sec sau cu gheață.
Notele degustării:
Miros: Buchet fin conturat, care încântă cu note florale de iasomie și violete, tonuri de prune uscate și adieri fine de scorțișoară
Gust: Arome intense, perfect armonizate, care aduc în prim plan nuanţe de cafea, impresii de tutun, accente plăcute de mosc și impresii de nuci
Gin Mare este un gin ce caracterizeaza in adevaratul sens conceptul de mediteranean. Acest distilat este un adevarat colectionar de clima, atitudine, tara si mare, toate acestea regasindu-se in gustul original a acestei bauturi.
Este realizat prin tehnici traditionale specifice Marii Mediteraneene , cu o macerare intensa si o distilare originala, ambele identificandu-se in uimitoarea sticla de Gin Mare.
Fiind un sortiment realizat exclusiv din orz distilat cu ajutorul alambicului florentin , extragand astfel arome foarte intense. Oferind iubitorilor de gin o experienta unica si o paleta vasta de arome il transpune intr-un gin extrem de cameleonic, ce se te preteaza in combinatii inedite.
Buchetul este unul aromat , modern sar in acelasi timp poarte expresiv , regasindu-se in bauturile mai speciale. Ierburile aromatice si mirodeniile sunt completate cu accente de masile , toate favorizand zona Marii Mediteraneene.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de cimbru și ienupăr, completate cu accente fine de măslină.
Gust: Un buchet original, care combină armonios arome de ienupăr, busuioc, rozmarin și coriandru.
Faimosul brandy din struguri este unul dintre cele mai bine vândute sortimente din Italia. Istoria acestui brand începe în anul 1820, sortimentele rămânând fidele tradiţiei până în zilele noastre. Vecchia Romagna este distilat din soiul Trebbiano, cunoscut în Franţa sub denumirea Ugni Blanc. Acest soi de struguri stă la baza creării majorităţii coniacurilor premium din întreaga lume. Sortimentul este învechit timp de un an în butoaie din lemn de stejar. Gustul său plăcut, catifelat, proaspăt şi fructat conferă versatilitate produsului, care poate fi savurat simplu, într-un mix sau cu îngheţată.
Notele degustării:
Miros: Un parfum dulce de caise uscate, vanilie şi miere, cu un strop de condimente.
Gust: Arome bogate de cafea, scorţişoară, miere şi condimente, cu accente fructate.
Nas proaspăt, complex și marcat de note de portocală și mentă. În gură, este intens, cu arome fine de turtă dulce, fructe uscate și portocale confiate. Sfârșit lung și picant.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală. Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Lichiorul Sheridan’s este foarte uşor de recunoscut datorită recipientului inedit. Sortimentul a fost lansat pe piaţă în anul 1994 şi este compus din două lichioruri separate: lichior cu aromă de cafea şi whisky şi lichior cu aromă de ciocolată albă. Împreună, cele două sortimente formează o combinaţie delicioasă, bine echilibrată şi sofisticată. Sheridan’s poate fi savurat simplu sau într-un cocktail. Atunci când este savurat simplu, lichiorul alb trebuie să plutească deasupra celui închis la culoare. Profilul aromatic al băuturii se aseamănă cu cel al unei cafele irlandeze şi se adresează celor care preferă lichiorurile sofisticate.
Notele degustării:
Miros: Note bogate şi îmbietoare de cafea proaspăt măcinată, ciocolată albă şi caramel.
Gust: Un buchet splendid, care combină note puternice de cafea cu arome fine şi delicate de ciocolată albă şi caramele cu lapte.
Finish: Lung, catifelat, dulce.
Culoare: Lichiorul de cafea este negru, iar lichiorul de ciocolată albă are o nuanţă de alb cremos.
Distilată din pere Williams, vestite pentru aroma lor intensă, palinca Vilmos întruchipează tradiţia maghiară încă din anul 1790. Palinca de Pere Vilmos se deosebeşte de palinca românească prin profilul său olfactiv un pic mai mai delicat, definit de arome fructate, dar și printr-un gust uşor uleios, care face deliciul degustării pentru cei care caută şi textură în licoarea aleasă. Vilmos Palincă de Pere poate fi savurată atât ca aperitiv, cât şi ca digestiv, dar poate fi la fel de bine și un ingredient inedit în mix-uri cu suc de mere și tonic.
Profil aromatic: Miros delicat de pere coapte şi un gust fructat, amplu, concentrat pe aroma perelor Williams.
Sortimentul înlocuieşte Diplomatico Reserva şi face parte din gama tradiţională a faimosului brand venezuelean. Mantuano este un blend excelent, învechit timp de opt ani în butoaie din lemn de stejar alb folosite anterior pentru bourbon şi whisky, de unde împrumută note specifice, îmbogăţindu-şi şi mai mult paleta aromatică deja complexă. “Mantuano” înseamnă “nobil”, denumirea fiind aleasă pentru a onora statutul lui Don Juancho, pasiunea acestuia pentru călătorii şi dorinţa sa de a descoperi mereu băuturi noi, în special rom. Sortimentul este ideal pentru cocktailuri, însă poate fi savurat şi sec.
Notele degustării:
Miros: Buchetul este deschis de arome de fructe uscate, în special prune, lemn de stejar şi condimente delicate.
Gust: Arome complexe, bine echilibrate, care conturează un buchet dominat de fructe uscate, vanilie şi accente lemnoase.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.