Trei soiuri nobile s-au infratit pentru a produce acest spumant clasic,obtinut prin metoda traditionala de fermentare a vinurilor in sticla timp de 12 luni. Aroma este fina cu nuante de miere si flori de iasomie. Gustul plin,echilibrat ,racoritor. Se serveste ca aperitiv sau se asociaza perfect cu fructe, peste si branzeturi .
Se serveste la temperaturi de 5-7C
Cupaj: Riesling de Rhin, Chardonnay, Feteasca Alba
Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
Un vin dedicat celor care deja adoră Chardonnay-ul ușor baricat și sunt în căutarea unui exemplar elegant și echilibrat, cu arome de citrice, ierburi și fructe de livadă. Un vin rotund, dar plin de prospețime.
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
Aspect: Vinul este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare de trandafir Roz-Rubinie
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii.
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de fragi, zmeură și vișine coapte!
Vin rosu sec, produs din struguri de origine autohtona din soiul Feteasca Neagra, recoltati din zona de sud a Moldovei, Stefan Vodaă. A fost maturat timp de 6 luni in butoaie de stejar. Produs intr-o editie limitata de 2000 sticle, are un potential de maturare la sticla foarte indelungat.
Culoarea rosie rubinie intensa cu reflexii grena in margini. Nasul este complex cu note pregnante de visine, coacaze negre, paine prajita, prune uscate, stafide completate de note specifice maturarii la baric (vanilie). Gustul este complex si echilibrat cu taninuri mature in care predomina aromele de prune, nuci verzi si ciocolata neagra. Post-gustul este usor condimentat si de durata.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie la cuptor sau pe gratar, branzeturi maturate dure si semi-dure, legume caramelizate si mezeluri fine.
Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Iurco, podgoria, de doar 1 hectar, aflându-se în apropiere de satul Talmaza, Stefan Vodā,
în renumita microzonā viti-vinicolā Purcari.
Note organoleptice:
Stilul nostru de Chardonnay, de fapt, este despre a arăta puterea și autenticitatea regiunii de unde vine. Vinul se deschide printr-un complex generos de arome, unde se disting notele florale, piersici coapte, fructe exotice și nuci coapte la cuptor.
Gustul bogat cu o textură delicată și cremoasă, nuanțe de miere, unt, totul într-un echilibru perfect cu aciditatea fină, care duce spre un postgust lung și mătăsos.
Acest vin concentrat și puternic poate fi savurat îndată procurat, dar cu siguranță are un potențial enorm de evoluție interesantă la o ulterioara maturare în sticlă.
Un vin de o culoare foarte profunda, violet nuantata si puternic “parfumat”, in care ies in prim plan aromele de mure, prune, vanilie, ciocolata si condimente de piper. Gustul bogat, plin, cu tanine matasoase si “slefuite”, al carui caracter este totusi dirijat de nuante de fructe si pomusoare de culoare neagra, dar armonios integrate cu cele de complexitate, plinete si volum ce vin din contactul cu lemnul.
Un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, de culoare rubiniu intens, sec, cu miros de vișine, prune uscate, ciocolată. Gust prietenos, suplu, fără asperități.
Cu aceleasi caracteristici, sunt dispunibili: Sf.Ilie, Sf: Dumitru, Sf: Stefan, Sf.Andrei
Descopera Z.indi – un vin zburdalnic si autentic, creat cu mandrie vinificand Zghihara de Husi cu drojdii INDIgene.
Vibrand cu spiritul liber acest vin te poarta pe carari umede si te invaluie cu aroma proaspata a pietrei curate. Cu o aciditate efervescenta si un caracter salbatic, Z.indi te insoteste in orice moment al zilei, fiind alegerea perfecta pentru preparate din peste si branzeturi maturate.
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.