Afișez 553–564 din 647 de rezultate

  • Prince Stirbey – Cabernet Sauvignon Reserva 2015

    Gust: elegant, rafinat, cu taninuri complexe, coacăze, cafea, fragi, ciocolată, nuci prăjite.
    Nas: fructat, vegetal.
    Culoare: roșu granat.
    Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 14 – 18 grade C. Se poate savura împreună cu un T-bone-steak suculent, cu o gașcă la cuptor sau cu brânzeturi din Savoye.
    Editie Limitata: 1697 sticle
    IG Dealurile Olteniei
    Soi: Cabernet Sauvignon
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,5 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Stirbey
    130.00 lei Adaugă în coș
  • Bauer – O.R.A.N.G.E.- 2017

    Acest vin are o culoare aurie, stralucitoare, luminoasa si un nas complex de fructe galbene si exotice. Buchetul este completat de arome apetisante de coaja de paine praspata, fagure de miere si caramel. Datorita contactului prelungit cu pielita, vinul dezvaluie si note eterice de condimente brune si verzi. Vinul este bine echilibrat, cu un corp mediu, structurat de taninuri fine si sustinut pana la finalul usor eteric de aciditatea sa cremoasa dar solida . Vinul este inca tanar si va recomandam aerare inainte de a fi consumat.
    Azi, termenul “vin Orange ” descrie o modalitate de vinificare arhaica, antica. Strugurii albi sunt partial sau complet desciorchinati si zdrobiti, apoi fermentati pe pielite. Acest proces este de durata, ajungand de multe ori sa dureze luni intregi. Pe scurt, vinul Orange insemna sa vinifici un soi de struguri albi la fel ca pe cei rosii. Contactul indelungat cu pielita poate duce si la o intensificare a culorii vinului. Drept urmare “Orange” . In vechime, acest procedeu era un rau necesar, datorita lipsei de tehnologie si de cunoastere. Dar de ce se produce vinul Orange in zilele noastre? Raspunsul este foarte simplu. Diversitate si renuntare la “mainstream”. Cu astfel de vin se pot experimenta noi si diferite trepte de arome si gust in timp ce explorezi interpretari necunoscute ale unor cunoscute soiri sau origini. Oenologii experimentati sunt capabili sa obtina prin acesta metoda de vinificatie vinuri foarte complexe, cu straturi multiple si un profil aromatic total diferit avand caractere distinctive.
    De cele mai multe ori vinul Orange este confundat cu “vin naturel”. Acesta expresie inseamna pentru cei mai multi dintre extremisti (productori sau consumatori) un vin obtinut fara tehnologie moderna ca cisternele de inox sau filtrele, fara aditivi adaugati ca drojdiile selectionate enzimele sau sulfitii. Desi vinurile rosii rezista mai bine decat cele albe unui astfel de tratament “naturel” natura nu poate fi pacalita sau negata. Ca rezultat, multe dintre aceste vinuri, desi unele ridicol de scumpe, arata, miros si au gustul unei infuzii de resturi dintr-o piata de legume . Nimic din cele mentionate nu au legatura cu conceptul unui vin “Orange” produs intr-un mod serios.
    Cum este produs?
    Pentru vinul Bauer O.R.A.N.G.E. am selectat struguri absolut sanatosi si perfect copti dintr-o plantatie de Sauvignonasse veche, de peste 40 ani – Via Rozopol. Am folosit acest soi cu arome discrete datorita capacitatii sale de a exprima originea si terroir-ul din care provine. In timpul culesului am fost la fel de meticulosi ca si cu soiurile noastre rosii pentru ca orice imperfectiune a strugurilor sau orice urma de putregai este scoasa si mai mult in evidenta de fermentatia prelungita pe bostina. Strugurii sunt desciorchinati fara a fi zdrobiti iar fermentia are loc in cisterne de inox cu drojdii indigene, ale cramei nostre.
    In timpul fermentatiei facem de cel putin 3 ori pe zi procedeul manual numit “Pigeage” pentru a pastra contactul cu pielitele cat mai mult timp si pentru a evita extractia mecanica de tanini amari. Nu controlam temperatura pentru a initia fermentatia malolactica.
    Pentru recolta 2017, strugurii au ramas timp de 4 luni pe bostina inainte de presare. In continuare vinul a stat pe drojdie plina fara alt tratament sau tragere timp de 36luni, in butoaie folosite de 1000 litri. Inainte de imbuteliere vinul a fost usor filtrat si stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf (asemanator cu cel al vinurilor noastre rosii)
    Recomandari culinare: perfect insotitor pentru fructe de mare, crustacee si peste crud dar si asocierea cu vitel sau curcan pot fi experiente interesante.
    Editie Limitata: 2600 sticle
    Soi: Sauvignonasse
    Alcool: 12 %
    Tip: orange / sec
    Cantitate: 750 ml
    Temperatura de servire recomandata: 10-12 grade
    Pahare recomandate: pahare mari, gen Burgundy
    110.00 lei Adaugă în coș
  • Equinox – Shiraz 2017

    Shiraz de la Equinox are o culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Domină arome de fructe negre, lemn dulce, condimente, piper negru măcinat. Delicat se fac simțite și notele de tabac și ciocolată amară. O structură echilibrată, plină cu un final lung, condimentat.
    Temperatura de servire: 16-18 °C
    Gastronomie: vânat, carne de rață, porc, salam uscat.
    Soi: Shiraz
    Alcool: 14,1 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Domneasca
    Regiune: Ștefan Vodă
    Tara: Republica Moldova
    125.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Fetească Regală 2018

    Deși se apropie de aniversarea unui secol de când a fost descoperită și omologată, Feteasca Regală nu este încă pe deplin cunoscută. S-a crezut multă vreme că părinții săi sunt Feteasca Albă și Grasă, însă studii recente au infirmat această ipoteză. La Segarcea, am crescut acești struguri pe o suprafață de 3 hectare, timp de 15 ani, până când am descoperit întregul potențial al soiului. Mustul a fost extras la presiuni mici și limpezit natural, la rece. După o fermentare lungă, la temperatură controlată, a urmat maturarea pe drojdii fine, timp de minim 3 luni, cu batonnage periodic. A rezultat un vin elegant și expresiv, cu note de piersică și turtă dulce.

    Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Feteasca Rega;a Alcool: 12,2 %

    Tip: alb / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    43.20 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Tămâioasă Roză 2018

    Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
    Temperaturare recomandată de servire: 11ºC – 13ºC.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Tamaioasa Roza

    Alcool: 12,8 %

    Tip: roze / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    43.20 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Marama – Fetească Neagră Rozé 2018

    Feteasca Neagră este cel mai vechi soi românesc, cu rădăcini în perioada primei domesticiri a viței sălbatice, ceea ce face ca soiul să se adapteze rapid la locuri noi, căpătând în fiecare regiune câte o expresie distinctă. Vinul roze obținut din acest soi este delicat și amintește de piersicile albe din grădina bunicilor.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Feteasca Neagra

    Alcool: 13 %

    Tip: roze / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    34.40 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Vardo – Picătura Vieții 2013

    Dintre cele peste 200 de soiuri tradiționale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacității sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurință o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolație din timpul verii îi asigură toate condițiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed amețitor.Intens, cu taninuri consistente, are o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.
    Temperatura recomandată de servire:: 16ºC-18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Touriga National

    Alcool: 13,5 %

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    36.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Minima Moralia – Speranță 2018

    Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
    Temperatură recomandată de servire:: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
    DOC CMD Segarcea

    Soi: Pinot Noir, Pinot Gris – macerare peliculara, Cabernet Sauvignon baricat

    Alcool: 13 %

    Tip: rose / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Coroanei Segarcea

    68.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Prestige – Pinot Gris 2019

    După maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a căpătat accente untoase pe care cunoscătorii le aşteaptă mai degrabă de la un Chardonnay. Aceste accente, însă, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşă caldă, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.
    Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.

    DOC CMD Segarcea

    Soi: Pinot Gris

    Alcool: 12,5 %

    Tip: alb / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Domeniul Cprpanei Segarcea

    34.40 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Timbrus – Rose 2019

    Vinurile rosé au propria lor personalitate, considerându-se ca fiind unele dintre cele mai vechi produse vinicole. Regii francezi ziceau că este un dar trimis de Dumnezeu. Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă.
    Vinul Timbrus Rosé – ușor și aromat, creat pe baza unor combinații unice a soiurilor de struguri clasici cu cei autohtoni putând fi servit cu orice ocazie.
    Terroir – Purcari, Republica Moldova.
    Struguri – Merlot 50%, Feteasca Neagră 48%, Saperavi 2%. Recoltare manuală.
    Culoarea – Nuanță cremoasă a piersicilor copți în stil Provence.
    Aroma – Note de căpșună și vanilie, datorită fructelor și florilor tropicale albe și galbene.
    Gust – Bine echilibrat, delicat de caise și grepfrut.
    Postgust – Fin și răcoritor, prezența notelor de fructe tropicale.

    Alcool: 13 %

    Tip: rose / sec

    Cantitate: 750 ml

    Servire – +8 … +12 °C.

    Recomandări gastronomice – Brânzeturi, fructe, salate, bucate din iepure și rață, lasagna, paste, pizza, fructe de mare.

    Producator: Crama Timbrus

    Tara: Republica Moldova

    32.00 lei Adaugă în coș
  • Chateau Musar Red 2012

    Continuăm seria recomandărilor libaneze cu un roșu memorabil, tot de la Chateau Musar. Chateau Musar Rouge este un vin dens, cu un caracter puternic și aromă de fructe bine coapte: prune, cireșe, merișoare și smochine. Cabernet Sauvignon-ul este „responsabil” de aroma de fructe negre, iar soiurile originare din regiunea Rhône – Cinsault și Carignan – îi conferă caracterul ușor condimentat. Soiuri franțuzești, dar stil profund libanez: aromat și fructat.
    Decantați cu grijă, lăsați vinul să respire timp de câteva ore și savurați apoi alături de carne de vită și friptură, carne de vânătoare, tocană copioasă șau brânzeturi maturate.

    Regiune – Valea Bekka
    Struguri – Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
    Alcool: 14,5 %
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Gaston Hochar
    Țara: Liban

    256.00 lei Adaugă în coș
  • Bauer – Cabernet Franc 2019

    La Crama Bauer, soiul Cabernet Franc este pe deplin înțeles, îngrijit şi fructificat pentru a-şi păstra expresia, semnătura și aromele intacte. Strugurii culeşi din terroir-ul excepțional Dealu Mare dau naştere unui vin monovarietal extraordinar, care îşi dezvăluie calităţile de soi pe toată durata degustării, de la culoarea splendidă, la buchetul imaculat, la gustul intens aromat şi în final, la postgustul catifelat, care încununează întreaga experienţă. Pentru a crea un vin excepţional, fiecare etapă a vinificării este realizată atent, iar Crama Bauer dovedeşte încă o dată că vinurile contemporane intens aromate reprezintă una dintre specialităţile sale.

    Notele degustării:

    Miros: Note intens parfumate, care combină elegant nuanţe fructate şi condimente.

    Gust: Rotund, intens fructat, cu accente de cireşe negre, lemn şi condimente fine.

    IG Dealurile Olteniei

    Soi: Cabernet Franc

    Alcool: 14,5 %

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Bauer

    110.00 lei Adaugă în coș