În inima întunecată a acestui Cabernet Sauvignon, zace o forță indomabilă ce te învăluie ca un vârtej hipnotic. Arome sălbatice de fructe negre și cassis dansează cu note de lemn de stejar într-o sinfonie îndrăzneață. Gustul său puternic, ca un pumn în față, te răpește cu explozii de mure sălbatice și o undă de ciocolată neagră. E o călătorie nebună prin gust și plăcere! Maturat 16 luni în barique francez.
Un rosé vintage realizat dintr-o selecție atentă de struguri Pinot Noir și Chardonnay din podgoriile deținute de familie. Te cucerește prin stilul său rafinat și persistența aristocratică.
Nas: Buchetul este intens, dominat de note elegante de fructe de padure. Mirosurile atractive de trandafiri și zmeură lasă loc percepțiilor de biscuiți și note de portocale confiate.
Gust: Este prețios și catifelat, susținut de o structură excelentă care evidențiază calitățile tipice Pinot Noir. Este intensificată de o notă delicată de condimente, migdale dulci și drojdie. Finalul este lung și persistent.
Ferrarri Brut Rose Trentodoc este armonia delicata intre eleganta Chardonnay-ului si structura Pinot Noir-ului, cu un buchet rafinat de fructe mici.
Parfumul sau ofera senzatii rafinate de capsuni salbatice ai coacaze cu o esenta proaspata de flori de paducel, subliniate de note delicate de crusta de paine provenite din cele 20 de luni de învechire pe drojdie.
Ferrarri Brut Trentodoc este sortimentul istoric al Cantinei Ferrari care exprima fuziunea perfecta a teritoriului Trentino si a strugurilor Chardonnay, fiind un Blanc de Blancs care se invecheste in sticla timp de 20 de luni.
Cu un perlaj fin si persistent, un nas proaspat, intens si cu o nota larga de fructe de mere Golden coapte si flori salbatice Ferrarri Brut Trentodoc are un gust armonios si bine echilibrat, cu o nuanta atractiva de fructe coapte si note de paine prajita.
Strugurii Sangiovese sunt culesi manual în lăzi, la mijlocul lunii septembrie. După o selecție atentă și un control al calității sunt depozitati pentru uscare timp de 45 de zile . Prezintă o culoare roșie intensă, cu nuanțe care se apropie de rubin.
Pentru nas, note de fructe și vanilie, care se deschid până la un final care amintește de condimentele coapte și tutun. Aciditatea sa, combinată cu blândețea taninurilor flexibile prin învechirea in butoaie de stejar, sporește indicii de fructe coapte care favorizează un postgust persistent la final.
Produs si imbuteliat in Italia la ” Leonardo Da Vinci wines”
Clasificare: Romagna DOC
Continut alcool: 15%
Aria de productie: Castrocaro Terme, Predappio, Bertinoro
Tipul de vin: rosu / sec
Soi: 100% Sangiovese
Invechire in butoaie de stejar francez și american: 12 luni
Premii castigate: 2021 Yearbook of the Best Italian Wines by Luca Maroni – 99 points
O Tamaioasa Romaneasca demidulce de exceptie obtinuta partial din struguri stafiditi. Aroma complexa de piersica rosie coapta si fructe exotice ca mango este completata de note discrete de petale de trandafir, fagure de miere si caise confiate. Un vin complex si corpolent, cu aciditate peste medie si alcool modic. Vinul are o aroma pregnant de fructe exotice, complexitate si un post gust lung si persistent.
Vinul prezinta o culoare rubinie superba. La o prima evaluare olfactiva incanta printr-o combinatie de fructe rosii si negre ca zmeura, prune, coacaze negre si cirese. Maturarea in baricuri noi de stejar frantuzesc aduce densitate vinului dar si complexitate prin note fine de vanilie, scortisoara, tabac si piele. Gustativ vinul este echilibrat, intens, cu o aciditate pe masura, taninuri catifelate dar puternice si elegante. Post gustul imbina intr-un mod placut aromele secundare cu note specifice maturarii in sticla.
”Constanti”vorbeste despre traditie,despre darzenie,in limbajul milenar al vinului bun.
Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.
Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.
Este un vin ușor de consumat!
A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii
Un vin spumant Brut exceptional precum Banfi’s Tener reprezinta intr-un mod remarcabil o alegere excelenta pentru a fi savurat ca aperitiv.
Acesta capteaza in mod fidel trasaturile specifice ale vinurilor originare din regiunea Piemont in ceea ce priveste atat aroma, cat si structura.
Cu o natura intriganta si o versatilitate pe deplin manifestata pe durata intregii mese, Tener se impune ca un vin spumant care emana armonie, prezentand un echilibru perfect intre finete si aciditate.
Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.
Acest Vigne Vecchie (vie foarte veche) este făcut din struguri Primitivo care sunt recoltați manual. Podgoriile au cel puțin 75 de ani. Acest vin frumos se maturizează în butoaie de stejar. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Buchetul este complex cu prune, jeleu de cirese, o nota de tutun si este usor picant. Corpul este plin și în gură moale și bogat în tanin fin. Se aude gustul de cacao, cafea și vanilie.
Se combină frumos cu carne de miel, mâncăruri de vânat și brânzeturi învechite.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Premii: Luca Maroni – 99 puncte
Timp de 17 ani de cand s-a inceput producerea acestui vin, a primit nenumarate distinctii internationale, peste 40 de medalii de aur si de multe ori a primit titlul de “cel mai bun vin rosu din Italia”
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera