Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.
Premii: Medalie de Aur la Concurs Mondiale du Bruxelles;
91 puncte Luca Maroni;
Acest Prosecco spumante are un perlaj fin, stralucitor cu un gust cremos si delicat.
Culoare galben deschis, buchet delicat si complex, cu note de fructe care amintesc de piersici, mere verzi și lamaie.
Note de flori de salcam si flori de trandafir combinate cu un buchet mediteranean usor picant. Proaspat și moale pe palatin, cu o aciditate bine echilibrata.
Posgustul este armonios si persistent.
Asocieri culinare: Poate fi servit atat ca aperitiv, cat si asociat cu preparate din peste, fructe de mare si carne alba.
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Prosecco DOC Treviso „ Gujot ” Extra Dry al Cramei Drusian , reprezintă expresia maximă a prosecco spumante, născut din dragostea și atenția pentru detalii a familiei Drusian, care a cultivat aceste pământuri de trei generații și urmărește fiecare etapă a vinificației. Strugurii care dau viață acestui vin sunt Glera, Perera și Bianchetta. Fermentarea are loc în autoclavă cu metoda Charmat.
Caracteristicile Prosecco DOC Treviso “Gujot”:
La vedere apare galben pai cu un perlaj fin si persistent. Mirosul este delicat, cu note de para si mere. La gust este proaspăt și redescoperim senzațiile parfumului.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la crama Drusian:
Se serveste in pahare flute la o temperatura de 6-8°C. Parfumul și prospețimea acestui vin îl fac deosebit de potrivit ca aperitiv și pentru a însoți preparatele pe bază de pește, precum și risotto cu legume
Freschello Extra Dry are o culoare strălucitoare, galben deschis, cu bule fine și destul de persistente, obtinut prin metoda Charmat, din soiul de struguri Garganega, cultivati in zona Veneto.
Aroma este foarte deschisă și aromată, cu nuanțe de flori de salcâm, struguri și puțin piersic galben.
Gustul este fructat, cu nuanțe de caise și nuci. Are o bună claritate și un echilibru bun între aromele de fructe și aciditate Este un spumant clasic, potrivit pentru recepții sau petreceri în grădină.
Se poate servi ca aperitiv sau acompaniat de salate, aperitive sau deserturi.
Freschello Extra Dry are o culoare strălucitoare, rose deschis, cu bule fine și destul de persistente, obtinut prin metoda Charmat, din soiul de struguri Merlot si Raboso, cultivati in zona Veneto. Aroma este ca de vara, plină de note de zmeură și căpșuni cu un ton subtil de grapefruit suculent pe final.
Gustul este ușor, proaspăt, cu o aciditate foarte echilibrata și plăcuta.
Este un spumant clasic, potrivit pentru recepții sau petreceri în grădină.
Se poate servi ca aperitiv sau acompaniat de salate, aperitive sau deserturi.
Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
Caracteristici organoleptice:
Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
Culoare: roz delicat
Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.