Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Aromă: Sec și subtil, eleganța esențială a aromelor de măr, pere și piersici îl fac un vin ușor de băut, care inspiră să fie gustat.
Aromă: aroma rotunjită cu o aciditate echilibrată îl fac un vin versatil care satisface degustătorul. Postgustul este fructat. Bulele (efervescența) sunt subtile, cremoase, aproape catifelate la gust.
Poate fi privit ca un vin „multitasking” care poate fi băut cu orice ocazie, de la aperitive la deserturi, totuși se asortează bine cu mâncăruri aromate.
DOCG Valdobbiadene
Soi: Glera
Tip: Prosecco Extra Dry / alb
Vinificație: Metoda Conegliano Valdobbiadene
Învechire: 30-40 de zile de învechire pe drojdie în autoclavă
Prosecco Extra Dry „Jeio” este un vin spumant aromat și fructat de la Valdobbiadene, produs după metoda Charmat, ideal pentru a fi asociat cu aperitive și gustări dulci și salate. Miroase a fructe, flori sălbatice și ierburi aromate delicate. Gustul este viu, plăcut, expresiv și revigorant.
Soi: Glera 85%, Chardonnay, Pinot Bianco, Verdiso 15%
Metoda: Charmat
Alcool:11,5%
Tip: Alb / Extra Dry
Cantitate: 750 ml
Regiune: Valdobbiadene
Producator: Bisol Desiderio & Figli
Tara: Italia
Galben pal cu reflexe verzui. Arome delicate și fine de piersici, măr verde, o atingere de salcâm și note de liliac. Corp mediu cu perlaj fin și gust de fructe.
Recomandat a fi servit cu: aperitive,Fructe de mare,sushi
Temperatura de servire: 8–10°C
Soi: Glera
Tip: Alb – Extra Dry
Alcool: 11 %
Cantitate: 750 ml
Producatuo: Botter S.P.A
Regiune: Veneto
Tara: Italia
Este un vin galben pai, obținut prin fermentație naturală. Gustul este delicat și cu note de fructe. Buchetul este intens și caracterizat de o spumă plăcută și persistentă.
Ideal ca un aperitiv cu toate aperitivele, cu feluri de mâncare pe bază de pește și crustacee.
Potrivit la un final de masă care să însoțească desertul.
Serviți rece la 8 ° C.
Soi: Glera
Alcool: 11 %
Tip: Alb Extra Dry
Cantitate: 750 ml
Producator: Villa Degli Olmi
Tara: Italia