Prosecco Astoria Galie / Doc Treviso – Extra Dry
Tehnologie:
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
Caracteristici organoleptice:
Perlaj: fin si persistent
Culoare: galben-pai pal
Buchet: elegant, fructat si floral
Gust: caracteristic, placut si armonios
Temperatura de servire: 5 – 6 C
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11%
Cantitate: 750 ml
Producator: Astoria
Tara de origine: Italia
70.00 lei