Afișez toate cele 7 rezultateSortat după cele mai recente
-
Prince Stirbey – Spumant Extra Brut 2021
145.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie recolta 2021, vinificat conform metodei traditionale “champenoise”: dupa prima fermentare a vinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand minim doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare fara dozaj, rezultand un spumant “brut nature”.Din prospetimea lui crocanta, impreuna cu mineralitatea fina si aromele proaspete si elegante rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.Soi: CramposieTip: spumant alb / extra brut – metoda traditionalaAlcool: 12,5%Cantitate: 750 mlDegorjare: 10.04.2025Producator: Crama Stirbey -
Bortolin Angelo – Valdobbiadene DOCG Rive di Guia Extra Brut “Angelin Beo” 2024
115.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!‘Acest Valdobbiadene este obținut din struguri cultivați exclusiv în satul Guia, un pământ care a fost întotdeauna casa familiei noastre și continuă să ne încânte zilnic. Decizia de a aduna și vinifica doar strugurii din țara noastră înseamnă a aduce un omagiu la ceea ce este originea istoriei noastre, a pasiunii noastre și chiar a succesului nostru: Pământul nostru. Am numit acest vin spumant „Angelin Beo”, un nume cu care Angelo Bortolin, fondatorul cramei noastre, este cunoscut pe loc, deoarece cea de-a 80-a aniversare a sa și cea de-a 50-a aniversare a companiei coincid în 2018. ”Un Valdobbiadene cu zero zahăr rezidual, care vă permite să apreciați caracteristicile pământului. Degustat la o temperatură de 10/12°C într-un pahar foarte mare, acest vin spumant se adresează unui consumator atent și curios, care dorește să se lase purtat de emoții.Sticla Bortolin Angelo Spumanti este brevetată, unică și inimitabilă. Forma sa sinuoasă, pe lângă faptul că oferă o avanpremieră a întregii eleganțe a perlajului fin al Valdobbiadene DOCG, vă permite să serviți vinul cu o aderență și mai mare.DOCG ValdobbiadeneSoi: 100% GleraTip: prosecco / alb / extra brutAlcool: 11,5%Cantitate: 750 mlProducator: Bortolin AngeloTara: Italia -
Adami – Col Credas / Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene
110.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!Aspect: Galben pai. Spumă densă și un perlaj fin și persistent. Aromă: Mare amploare, intensitate și echilibru, cu note florale delicate, precum flori de glicină și salcâm, și note fructate proaspete, în special fructe de pădure albe.Gust: Un Brut „extrem” conform denumirii sale, este plăcut acid, savuros și foarte sec, exprimând o amploare constantă și fiind deosebit de proaspăt. Cu o bună plenitudine și o persistentă persistentă, se potrivește perfect aromei. Mare armonie și eleganță, subliniate de un final pronunțat, sec.Asocieri culinare: Excelent pe tot parcursul mesei, este potrivit în special pentru fileurile de biban de mare preparate cu roșii uscate la soare și alune. Se potrivește bine cu fructe de mare, pește la cuptor, crustacee și feluri de mâncare delicate.Soi: Glera 95-100% – Chardonnay 0-5%Tip: prosecco / alb / extra brutAlcool: 11,5%Cantitate: 750 mlProducator: Cantine AdamiTara: Italia -
Divus Winery – Spumant Extra Brut
90.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!Creat dintr-un asamblaj special de Chardonnay 75 % si Feteasca Regala 25 %, maturat timp de 9 luni la sticlă.Acest vin spumant Extra Brut este rodul unui amestec precis de mai multe recolte și mai ales de vinuri de rezervă, care conferă vinului toată structura sa și îl fac o referință a stilului DIVUS. O culoare aurie, distinctivă a soiurilor de struguri cu bule foarte fine. O complexitate aromatică frumoasă; fructe coapte citrice și arome condimentate; note de mere prăjite, compot și piersici. O combinație subtilă de structură, post-gust și vivacitat, bule plăcute, arome de pere, brioșă, note de nucă proaspătă.Editie Limitata!Cupaj: Chardonnay 75 % si Feteasca Regala 25 %,Tip: spumant alb /extra brutAlcool: 12,5%Cantitate: 750 mlProducator: Divus WineryTara: Republica Moldova -
La Rivetta 120 – NV – Valdobbiadene DOCG
100.50 lei Adaugă în coșGarantie SGR +0.50 lei!Gustativ: Proaspăt, cu un gust caracterizat de note fructate. Elegant, cu o structură armonioasă.Olfactiv: Intens şi fructat, cu arome foarte bine definite.Vizual: Galben-pai.Vinificare: Mustul, căruia i-au fost adăugate culturi de drojdii selectate, este pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a spori aromele specifice. La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare și abia după 120 de zile de maturare pe drojdie vinul spumant este gata pentru îmbuteliere.Recomandări gastronomice:: antipasti, crustacee, fructe de mare, pește, salateTemperatură servire:: 6 – 8°CSoi: GleraTip: prosecco / alb / extra brutAlcool: 11,5%Cantitate: 750 mlProducator: Villa SandiTara: Italia -
Astoria – Fanò Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato
80.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!Perlaj: fin şi persistentCuloare: galben-pai deschisBuchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specificăStrugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.Soi: GleraTip: prosecco / alb / extra brutAlcool: 11%Cantitate: 750 mlProducator: AstoriaTara: Italia -
Bauer J.O.H.A.N.N.A. 2016
150.50 lei Adaugă în coșProdus cu Garantie SGR / 0.50 lei!Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafirGust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibratăCuloare: Galben paiSoi: Feteasca RegalaVie veche: 45 aniTip: spumant / extra brut / metoda traditionalaMaturare:8 luni fermentare si maturare in budane de stejar de 1000 litri si 63 luni a doua fermentatie si maturare in sticla.Alcool: 12,5%Degorjare: 30 Oct.2024Cantitate: 750 mlProducator: Crama Bauer
