Vizual: aspect limpede si o frumoasă culoare galben pai.
Olfactiv: un vin complex si intrigant, prezentand atat note citrice si de mere verzi, dar și de flori albe.
Gustativ: reflecta nasul, fiind plin de vioiciune si prospetime, dar in acelasi timp echilibrat. Regasim un mix de citrice, completat de caise albe și note minerale.
Postgustul este fin dar intens, cu note de pomelo bine copt.
Cupajul alb 2023 de la 1000 de Chipuri este un vin care poate fi servit ca atare sau poate insoti preparate cu fructe de mare, din peste sau diferite salate.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.
Foarte bine răcit (8° C) însoțit de mulți prieteni și conversații lungi.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor. Aromele sunt un cocktail de fructe rosii cu fructe tropicale – zmeura, maracuja, papaya si merisoare. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat,ii da vinului un corp suplu si placut.
Muse Night este usor demisec cu aciditate vibranta perfect echilibrata de aromele de fructe confit din postgust.
Recomandam acest vin cu: De unul singur, cu Carpaccio de peste, pizza Hawaiana, salate cu fructe tropicale, creveti, languste si avocado.
Deserturi de vara: salate de fructe, tort de inghetata.
Se recomanda a fi servit la 7 – 10 grade Celsius
Vin cu caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpulent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Recomandare gastronomica: Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Temperatura de servire: 18-20°C
IG – Colinele Dobrogei
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 13,5 %
Tip: rosu / demisec
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Viisoara
ARAMIC Muscat Ottonel demisec este un vin cu o culoare galben aurie, strălucitoare, și arome amețitoare de floare de busuioc și faguri de miere. Gustul este proaspăt și echilibrat, completat cu note intense de dulceata de portocale. Postgustul , amplu și revigorant, este dominat de fructe tropicale.
Recomandăm asocierea cu deserturi pe bază de fructe.
DOC – CMD Banat Silagiu
Producator : Crama Aramic
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Muscat Ottonel
Categorie : Vin alb
Palier de gust : Demisec
Alcool : 13,5 %
Continut : 0.75 L
Bine susţinute de restul de zahăr, aromele sunt îmbătătoare. Dulceaţa de trandafiri e la putere, însă treptat lasă loc fructelor proaspete, dar şi unor senzaţii verzi, tonice. În gust descoperi cireşe coapte, pepene roşu şi coacăze, dar şi note amărui de grapefruit roz şi ardei gras verde. Un vin de club, piscină sau terasă, care îţi oferă, deopotrivă, prospeţime şi energie. Şi care se asociază bine cu bucătăria din Asia de Sud-Est.