Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Note de degustare: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Note de degustare: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este un vin alb demisec, certificat DOC CMD Husi, cu 12,5% continut de alcool, un cupaj obtinut din trei soiuri de struguri din recolta 2021. Alaturare fructuoasa a trei soiuri, Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este memorabil prin aromele complexe sustinute de o prospetime greu de egalat.
Componenta olfactiva este puternic fructata, cu note subtile de flori si soc. Un vin usor aromat, cu o culoare galbuie stralucitoare, ce delecteaza papilele si le invaluie cu gust de fructe albe.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb se serveste la o temperatura recomandata de 8-10ºC, acompaniat de preparate din carne de pasare, peste sau fructe de mare, salate precum si alaturi de branzeturi fine.
DOC – CMD Husi
Cupaj: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel
Muse White este cuvee-ul Cramelor Recaș dedicat zilelor de vară! Strugurii de Fetească Regală și Muscat sunt aleși și culeși la momentul potrivit, pentru a asigura o intensitate aromatică și o prospețime perfectă. După culegrea strugurilor pe timp de noapte se procedează la deburbarea și fermentația vinului la temperatură controlată. Este limitat orice contact inutil cu oxigenul prin utilizarea unei pelicule de gheață carbonică. Astfel, acest cupaj alb nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, deoarece vinul se îmbuteliază imediat după stabilizare. Rezultatul este un vin alb capabilsă transmită caracterul și puritatea strugurilor prospăt culeși.
Note de Degustare:
Vinul este de culoare galben-pai, limpede șistrălucitor. Nasul este intens și floral: trandafir, iasomie, completat cu note de fructe de vară: caise, pere și pepene galben. Gusativ, vinul este demisec, cu un corp lejer și aciditate răcoritoare. Alcoolul este imperceptibil, iar post gustul ușor mentolat.
Recomandăm acest vin cu:
Aperitive reci; Burrata cremoasă; Sparanghel verde; Sashimi de pește; Pizza cu ton; Fructe de mare la plancha și Salate de vară.
La desert vinul poate fi savurat cu o înghețată de fructe.
Un vin prietenos care se bucura de aromele generate de doua soiuri cu un potential fantastic, Merlot si Cabernet Sauvignon, vinul obtinut este zglobiu cu arome de fructe rosii parguite, gust intens, savuros si persistent.
Picote ROSE este un vin demisec pur si simplu delicios si se poate consuma cu placere ca atare bine frapat sau alaturi de gustari reci, mezeluri, branzeturi proaspete sau chiar usor afumate.
Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.