Vin cu caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpulent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Recomandare gastronomica: Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
De culoare rosu rubin intens si stralucitor, mirosul este dominat de fructe proaspete, cum ar fi zmeura si cireasa, urmate de note usor picante si erbacee. Pe palatin este amabil, moale si bine echilibrat de prospetimea vie.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei
Fermentat si maturat in butoaie de stejar,este un vin elegant,fin, onctuos care impresioneaza prin complexitatea de arome intense de fructul pasiunii, pepene galben, ardei, lime si grepfruit, cu note subtile de condimente,amestecate cu fum.
Un vin cu o savoare deosebita si o persistenta indelugata.
Vin produs din vite de 40 ani,plantate in 1983,in regiunea Dobrogea. Productie limitata la 4 tone/hectar,macerare pe pielita timp de 3 zile si fermentatie la temperatura scazuta. Rezultat enigmatic,cu arome florale care amintesc de trandafirul din Damasc,completand siropul de piersici si condimentele orientale precum cardamomul pe un fundal parfumat cu miere.
Vinul este demisec cu 7,8 g/l zahar rezidual,care impreuna cu 14,5% vol.alc. contribuie la finetea texturii,in perfecta armonie cu aciditatea echilibrata si taninurile granulate care structureaza gustul in partea posterioara a palatului fara nicio austeritate. Carnos, intens si persistent, cu senzatii de fructe, flori si condimente.
Vin cu un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpolent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Vin cu un caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpolent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Un roze strălucitor și elegant ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Olfactul este aromat și aici este meritul Busuioacei. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios, susținut și de perlajul fin.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, paella, peste oceanic sau de apa dulce, bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Note de degustare: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Note de degustare: Soiul din care izvora nectarul zeilor antichității, Tămâioasa Românească a găsit la Cotnari terroirul în care atinge perfecțiunea. Aici, în vechea podgorie domnească, acest strugure dă un vin extractiv, cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmează aceeași bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier
Recomandari culinare: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.